Pred tekmo: Olimpija - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 27. krog

OLIMPIJA - DOMŽALE

14. april 2018, ob 16.55

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2.585 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani ostajajo v lovu na dvojno krono. Zmaji se bodo, potem ko so v sredo dobili še drugi polfinalni obračun s Celjem, konec maja potegovali za prvi pokalni naslov v zgodovini kluba. Zeleno-beli lahko v soboto storijo tudi pomemben korak k drugemu naslovu državnega prvaka. Olimpijo čaka sosedski derbi z Domžalčani, ki na tretjem mestu lestvice zaostajajo deset točk, a so v primerjavi z vodilno ekipo prvenstva odigrali tekmo manj. Moštvo trenerja Igorja Bišćana spomladi še ni izgubilo, z zmago pa bi zadržalo vsaj sedem točk naskoka pred Mariborom. Morebiten poraz bi lahko zapletel boj za vrh lestvice, Ljubljančanom pa bi se lahko približali prav Domžalčani. Rumeni so v zadnji tekmi pred zimskim tekmovalnim premorom že zadali boleč poraz, a čete Simona Rožmana nič manj ni skelel poraz v Stožicah. Dvoboj v prestolnici je odločil Branko Ilić, osrednji junak ob Kamniški Bistrici pa je bil Dario Melnjak.

Aris Zarifović, trener Olimpije: »Tudi mi smo v seriji. Pričakujemo pa povsem drugačno tekmo, kot v Celju. Moramo se spočiti, regenerirati, v soboto pa iti na zmago. Čaka nas zelo pomembna tekma. Upam, da bo tekmi še več naših navijačev in da nas bodo podprli tako, kot znajo samo oni.«

Kdo je vroč?

Sobotna nasprotnika se v sosedski obračun podajata z lepo popotnico, saj v nadaljevanju sezone še nista izgubila. Domžalčani nizajo zmage, Ljubljančanom pa so točko odščipnili zgolj nogometaši Maribora. Štajerci so zaustavili ljubljanske napadalce, a so ob tem za trenutek pozabili na Mitcha Apauja. Nizozemec velja za čvrstega bočnega branilca, ki bo imel v soboto tudi precej obrambnih zadolžitev, saj mu bo nasproti stal Dario Menlnjak, trenutno eden najboljših bočnih branilcev lige.

Ali ste vedeli?

Sobotni spopad v Stožicah bo ponudil tudi obračun najtrdnejših obramb in najučinkovitejših napadov prvenstva. Domžalčani so doslej prejeli 20 zadetkov, Ljubljančani le 11, a so rumeni v gol nasprotnika pospravili devet zadetkov več – 58. Domžalski nogometaši so resda učinkovitejši, a so zmaji kljub temu dosegli tri zmage več, v soboto bodo lovili že 20. komplet točk sezone. Olimpija je kar devet zmag vknjižila z golom razlike, v taboru rumenih so se razveselili šestih minimalnih slavij. Nejc Vidmar, Rok Vodišek in Aljaž Ivačič so svojo mrežo zaklenili že 16-krat, Dejanu Miliću in Ajdinu Mulaliću pa je podoben dosežek uspel na desetih tekmah.

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /

Bodo Domžalčani zmagovalno serijo nadaljevali tudi v sosedskem derbiju z Olimpijo? Rumeni ob novih točkah lovijo tudi rekordni niz 12 zaporednih zmag, ki je nedotaknjen že vse od krstne sezone državnega prvenstva. Serije rumenih v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije niso uspeli prekiniti niti Triglav. Kranjski vratar Jalen Arko je v prvem polčasu svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, v nadaljevanju dvoboja pa po udarcih Lovra Bizjaka, Senijada Ibričića in Amedeja Vetriha ni imel možnosti. Moštvo Simona Rožmana je vknjižilo še 11. zaporedno zmago, v Ljubljani pa bo poleg pomembnih točk naskakovalo tudi izenačitev rekorda. Domžalčani v soboto napadajo prvo zmago v Stožicah po avgustu 2015, rumeni pa so s 16 gostovanj v prestolnici prinesli šest zmag. Za zadnje slavje v Ljubljani sta zadela Dejan Trajkovski in Antonio Mance, gostitelji pa so dobro uro igrali brez izključenega Matica Finka. Kdo se bo veselil tokrat?

Simon Rožman, trener Domžal: »Obeta se predvsem pravi evropski spektakel, ki bo magnet za ljubitelje nogometa. Igramo proti vodilni zasedbi lige, ki je najverjetnejši bodoči prvak. Ljubljančani v tej sezoni kažejo izredno kakovostne predstave, redko izgubljajo točke in imajo pred nami ter Mariborom visoko prednost. Tekma prihaja ob pravem času, saj se vanjo podajamo v dobri formi. Fantje kažejo odlične predstave, ki so vsebinsko zelo bogate. Kot trenerja me to seveda zelo veseli.«

Ajdin Mulalić, vratar Domžal: »Pomerili se bomo z vodilno ekipo lige, ki v tej sezoni blesti. Ljubljančani kažejo izjemno dobro formo, težko izgubljajo in so zelo učinkoviti. So prvi favoriti za osvojitev ligaškega naslova in kot takšni tudi favoriti tekme. A tudi mi imamo svoje želje in načrte. Pozitivno miselnost smo s fantastično serijo zmag še okrepili. Igramo v odlični formi, smo učinkoviti, tako da sem prepričan, da se obeta izredno zanimiv obračun.«

Kdo je vroč?

Čeprav Domžale premorejo široko paleto strelcev, je jasno, kdo bo v soboto predstavljal osrednjo nevarnost za ljubljanska vrata. Lovro Bizjak je spomladi dosegel sedem zadetkov, v sedmih tekmah nadaljevanja sezone pa med strelce ni uspel vpisati zgolj v Krškem. Ob strelcu desetih zadetkov velja izpostaviti še enega aduta rumenih. Dario Melnjak je odločil jesenski spopad z Olimpijo, naslednik Balkovca pa se je spomladi že izkazal z dvema goloma in asistencama ter dokazal, da imajo njegovi predložki oči.

Ali ste vedeli?

Bodo Domžalčani v ljubljanskih Stožicah izenačili rekord Prve lige Telekom Slovenije. Ravbarji lovijo 12. zmago v nizu, s katero bi izenačili dosežek Olimpije iz krstne sezone državnega prvenstva. Domžalska serija se je pričela v 15. krogu, ko je Rožmanova zasedba z golom Kirma ugnala Aluminij, nato pa z izidom 1:0 odpravila še Krško, Triglav in tudi Olimpijo. Pomlad je prinesla še sedem zmag, nogometaši Domžal pa so v 11 tekmah dosegli 28 golov, ljubljanski niz iz sezone 1991/92 pa je ob 12 zmagah ponudil še 27 zadetkov. Domžalčani so torej učinkovitejši kot Ljubljančani, lahko v Stožicah izenačijo več kot dve desetletji in pol star dosežek.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Na derbiju Domžale izenačile za točko
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Domžal so se v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA