Pred tekmo: Olimpija - Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 25. krog

19. marec 2017, ob 16.55: OLIMPIJA - KOPER

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.323 gledalcev)

Cena vstopnic:
- brezplačno
- vabilo, ki omogoča vstop na tribune

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: Andraž Kirm

Menjava trenerja ni obrodila sadov. Ljubljančani so v tretji tekmi nadaljevanja Prve lige Telekom Slovenije klonili še tretjič, po Mariboru in Rudarju so bili v sosedskem spopadu z golom Jana Repasa boljši Domžalčani. Prav rumeni so z zmago pritisnili na zeleno-bele, saj aktualni prvak tretji ekipi prvenstva beži še za tri točke. Ljubljančani, ki so v zadnjih štirih tekmah na svoj račun dodali točko, se bodo skušali v zmagovalne tirnice vrniti v obračunu s Koprom. Naloga ne bo lahka, saj ima Marijan Pušnik precej težav s sestavo zvezne vrste in krilnih položajev. Povratnik na ljubljansko klop je že v Domžalah pogrešal Abassa, Avramovskega, Novaka, Oduwo, Miškića in Alvesa, v tekmo s Koprom pa bo krenil tudi brez dveh nogometašev, ki sta se v tekmi ob Kamniški Bistrici vrnila na nogometne zelenice. Andraž Kirm mora počivati zaradi prepovedi igranja, Rok Kronaveter pa si je na torkovem treningu poškodoval gleženj. Kako bo Pušnik zapolnil nastale luknje?

Marijan Pušnik, trener Olimpije: »Nekatere fante poznam še iz lanske sezone, zato je nekoliko lažje. Z novimi se še spoznavam, žal ni veliko časa, tako da moramo ukrepati hitro. Prvo tekmo smo izgubili, zdaj pa se moramo pobrati. Zdaj moramo vso energijo usmeriti proti tekmi s Koprom, potem pa bomo imeli deset dni časa, da bomo lahko reševali pomanjkljivosti.«

Nejc Vidmar, vratar Olimpije: »V tem trenutku verjamem, da ni lahko biti navijač Olimpije in tu bi se zares rad zahvalil vsem, ki ste z nami tudi zdaj, ko nam je najtežje. Vsi veste, koliko mi pomeni ta klub. Jemljem ga kot del sebe, del mesta, del skupnosti. Samo enotni in skupaj lahko preplezamo ta zid, ki stoji na poti do tako želenih zmag in lepše prihodnosti. Priznam, zdaj res potrebujemo podporo.«

Kdo je vroč?

Ljubljančani morajo pred četrto tekmo nadaljevanja sezone odpraviti težave v fazi napada in obrambe. Nejc Vidmar po povratku v gol Olimpije še ni uspel zakleniti svojih vrat, zmajem pa za zdaj še ni steklo niti v napadu. V tekmah z Mariborom in Domžalami zeleno-beli niso našli poti do nasprotnega gola. Marijan Pušnik je v prvem mandatu na klopi Olimpije gojil tudi igro hitrih prehodov v napad preko krilnih položajev, kjer pa so izbiro nogometašev pošteno zdesetkale poškodbe. V nedeljski tekmi v domžalskem Športnem parku sta krilna poziciji zasedla Andraž Kirm, ki proti Kopru nima pravice nastopa, in Kingsley Boateng, ki je bil v preteklosti igral tudi za AC Milan. Bo prav Italijan ganskih korenin uspel prebuditi ljubljanski napad?

Ali ste vedeli?

V ljubljanskem prvoligašu so se odločili, da bodo obiskovalcem nedeljske tekme Olimpije in Kopra omogočili brezplačen vstop na tribune. Ob tem v Olimpiji dodajajo, da se bo kljub prostemu vstopu izvajala elektronska kontrola vstopa na stadion, zaradi zakonskih zahtev pa boste na stadion lahko vstopili le z vabilom. Le-ta se bodo delila na Olimpijinih stojnicah s klubskimi artikli in pri prostovoljcih na ploščadi pred tribunama AB in C. Vabilo si lahko že pred odhodom na tekmo natisnete tudi doma.

 

KOPER:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani spomladi še niso oddali točke, s sedmimi točkami v treh tekmah pa vijolicam sledijo Celjani in Koprčani, ki v nadaljevanju sezone prav tako še niso okusili grenkobe poraza. Prav kozlički se lahko trenutno pohvalijo z najdaljšo serijo neporaženosti, ki traja že pet krogov. Primorci so že jeseni premagali Aluminij in remizirali z Rudarjem, po uvodni delitvi točk s Celjem pa so bili varovanci trenerja Igorja Pamića premagali Domžale in Radomlje. Rumeni tako nadaljujejo oster boj za četrto mesto, saj si s Celjem in Gorico s 34 točkami na svojem računu delijo enako izhodišče. Prav vsa tri moštva se bodo v prihajajočem 25. krogu pomerila z eno od treh vodilnih ekip, Koper bo gostoval v Stožicah, v katerih je jeseni že vknjižil zmago in tedaj z ljubljanske klopi odnesli tudi Rodolfa Vanolija, ki je v preteklosti že dvakrat vodil tudi koprsko moštvo. Za avgustovsko slavje v Stožicah je poskrbel Ruben Belima, ki je imel v zadnjem obdobju nekaj težav s poškodbo.

Kdo je vroč?

Igor Pamić je v sobotnem srečanju proti Radomljam pogrešal tudi Joela Valencio in že omenjenega Rubena Belimo. Izostanek nogometašev s španskim državljanstvom so soigralci uspešno nadomestili, nase pa je opozoril predvsem Courage Pekuson. Gre za še enega ganskega nogometaša, ki v zadnjem obdobju na slovenskih zelenicah močno opozarjajo nase, v dvoboju z zadnjeuvrščenimi Radomljani pa se je vezist izkazal z dvema lepima zadetkoma, dobro predstavo pa je nadgradil tudi z asistenco za zadnji zadetek na tekmi. 22-letni nogometaš je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel štiri zadetke, tri je pospravil v mrežo Radomelj, ob Senijadu Ibričiću in Matejem Pučkom pa si Ganec deli prvo mesto klubske lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Čeprav so Ljubljančani v zadnjih šestih dvobojih s Koprom točke oddali zgolj enkrat, v že omenjenem avgustovskem srečanju v Stožicah, se lahko Primorci po 30 medsebojnih tekmah z zmaji pohvalijo že z 11 zmagami, Ljubljančani so jih sicer vknjižili štiri več. Ljubljansko-koprski spopadi niso nikoli skoparili z zadetki, v 30 ligaških obračunih namreč v povprečju pade skorajda dva in pol gola na srečanje, doslej pa se je zgolj enkrat zgodilo, da bi mreži tekmecev ostali nedotaknjeni. Bilo je v 29. krogu sezone 2014/15, ko sta se Olimpija in Koper pomerila v Ljubljani.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija še čaka na prvo zmago pomladi
    Nogometaši ljubljanske Olimpije in Kopra so se v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

DELI NA