Pred tekmo: Olimpija - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

OLIMPIJA - KRŠKO

26. november 2017, ob 16.50

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 3.738 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so morali naposled le priznati premoč nasprotnika. Šestnajsti krog Prve lige Telekom Slovenije je prinesel prvi poraz Olimpije na domači sceni, prvega po poletnem spodrsljaju proti finski Vaasi. Zmajem po hitrem zadetku Marcosa Tavaresa, ki lovi Štefana Škaperja, ni uspelo priti do rezultatskega preobrata, po petem krogu prvenstva pa so vodilno pozicio predali štajerskemu rivalu.  V ljubljanski zasedbi so že takoj po tekmi poudarili, da je prvenstvo kljub porazu še daleč od izgubljenega, zeleno-beli pa bi se lahko ob pomoči Celja že v nedeljo vrnili na prvo mesto. Četa trenerja Igorja Bišćana bo v prvi vrsti storila vse, da se v obračunu s Krškim vrne v zmagovalne tirnice. Gostiteljem motiva ne bi smelo manjkati, tudi Krčani niso v pretirano dobri formi, a so v preteklosti že znali presenetiti tudi v prestolnici. Lahko tudi tokrat?

Branko Ilić, kapetan in branilec Olimpije: »Moramo se spočiti in pripraviti na naslednje tekme. Vemo, kaj moramo narediti. V nedeljo moramo zmagati, razveseliti navijače in se vrniti v zmagovalni ritem.«

Stefan Savić, vezist Olimpije: »Dobro treniramo, želimo se odzvati na najboljši način in premagati Krško. Na prvi medsebojni tekmi smo slabo začeli. Vrnili smo se, pa spet zaostajali. Sledil je manjši šok, a smo pokazali karakter, se še enkrat vrnili in zmagali s 4:2. Nočemo, da se kaj takšnega ponovi v nedeljo. Želimo obdržati ničlo v obrambi, v napadu pa zadeti čim večkrat.«

Kdo je vroč?

Olimpija je v prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije v mrežo Maribora pospravila kar tri zadetke, Bišćan pa je nekoliko manj zadovoljen z igro v fazi napada v ligaških preizkušnjah. V zadnjih 270 minutah ligaškega nogometa so varovanci Zagrebčana pot do gola nasprotnika našli zgolj enkrat, ko je za zmago nad Ankarančani zadel Nik Kapun. Mariborčani so vezista zmajev dobro zaustavili, ljubljanska igra pa je nekaj več iskre dobila po vstopu Roka Kronavetra, ki se je pred tedni, po dolgem okrevanju, vrnil na zelenici in hitro nakazal svojo kakovost.

Ali ste vedeli?

Pri Olimpiji se lahko tudi po prvem porazu v letošnjem prvenstvu pohvalijo z najtrdnejšo obrambo Prve lige Telekom Slovenije. Nejc Vidmar, Rok Vodišek in Aljaž Ivačič, ki so si v 16 preizkušnjah razdelili minutažo med ljubljanskima vratnicama, so morali vsega sedemkrat po žogo v svoj gol. Ljubljanska mreža je kar desetkrat ostala nedotaknjena, prav Krčani pa so edini, ki so Olimpiji v 90 minutah igre zabili več kot zadetek. Zmaji so se po golih Jurine in Škrbića kar dvakrat znašli v zaostanku, a po preobratu v drugem polčasu prišli do zmage z 2:4.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so po odličnem vstopu v sezono na septembrski reprezentančni premor odkorakali s tretjim mestom in nazivom prvega zasledovalca vodilne dvojice. Po sedmem krogu Prve lige Telekom Slovenije pa so se za Posavce pričele težave, Miljan Škrbić in Tonći Mujan nista uspela ponoviti poletnih predstav, moštvo pa je zdrsnilo po ligaški razpredelnici. Zeleni so v devetih tekmah slavili zgolj enkrat, v zadnjih petih krogih pa so na svoj račun dodali vsega točko. Z zmago v Kranju so pred Krčane skočili tudi Kidričani, četa trenerja Stipeta Balajića pa je zdrsnila na nehvaležno osmo mesto in ima pred Triglavom še pet točk naskoka. Krški nogometaši so ob Kamniški Bistrici resda doživeli tesen poraz, a v okvir domžalskega gola niso sprožili enega samega udarca. Bodo Posavci v ljubljanskih Stožicah prebudili napad in zakrpali luknje v zadnji vrsti?

Kdo je vroč?

Stipe Balajić v zadnjem obdobju ne more biti zadovoljen niti z igro v fazi napada niti obrambe. Marko Zalokar je v obdobju petih tekem brez zmage prejel 13 zadetkov, v celotni sezoni pa so Krčani dovolili 32 golov. Napad je z 21 natančnimi udarci močnejši adut moštva, a je v zadnjih petih tekmah dosegel le dva gola. Krčani bodo skušali biti učinkovitejši v Stožicah, kjer bosta z dodatno mero vneme zaigrala Luka Gajić in Leo Ejup. Gre namreč za posojena igralca Olimpije, ki sta se v krškem dresu že razveselila golov, Ejup je bil natančen dvakrat, pred tedni je v izdihljajih tekme z Ankarančani preprečil poraz.

Ali ste vedeli?

Tudi slovenski prvoligaši se pri zbiranju denarnih sredstev znajdejo na različne načine. Krčani že nekaj let zbirajo tudi star papir, pri čemer pridno sodelujejo predvsem najmlajši člani Nogometne šole NK Krško, ki se bodo v organizaciji kluba v večjem številu odpravili tudi na nedeljsko tekmo v Stožicah. V dneh med 20. in 27. novembrom je zabojnik vnovič postavljen pred tribuno, letošnji izkupiček pa bo, kot so Posavci zapisali na svoji klubski spletni strani, namenjen sofinanciranju obnove slačilnic.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 26.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija z novo zmago ujela Maribor
    Nogometaši Olimpije so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Krško z 1:0 (1:0).

DELI NA