Pred tekmo: Olimpija - Luka Koper

Prva liga Telekom Slovenije, 7. krog

27. avgust 2016, ob 20.15: OLIMPIJA - LUKA KOPER

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 1.833 gledalcev)

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov
- ženske, upokojenci, dijaki: 7 evrov
- otroci od 7. do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra
- otroci do 7. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so se po krogu premora znova vrnili na prvo mesto ligaške razpredelnice. Zmaji so z dobro in učinkovito predstavo porazili dotlej vodilne Domžalčane ter nadaljevali uspešno tradicijo gostovanj ob Kamniški Bistrici, kjer ni Olimpija ni izgubila že več kot pet let. V taboru državnih prvakov si želijo ostati na vrhu lestvice tudi med reprezentančnim premorom, le-to pa bo znano po sobotnem dvoboju s Koprom, ki zmago v prestolnici neuspešno lovi že več kot štiri leta. Olimpija je sicer v zadnjih letih v dvobojih s primorskim tekmecem uspešna, saj so Koprčani dobili zgolj eno izmed zadnjih 14 medsebojnih srečanj, zeleno-belim pa je pripadlo kar deset obračunov, med njimi tudi vsi štirje v lanski sezoni.

Rodolfo Vanoli, trener Olimpije: »V nogometu ni prostora za pretirana čustva. Vsi smo profesionalci in tako bo tudi jutri, ko bodo na nasprotni strani zelenice stali nogometaši Luke Koper. Res je, da sem bil v preteklosti v Kopru precej uspešen, toda od konca aprila sem trener Olimpije, zato bom s sodelavci iz strokovnega vodstva storil vse, da se z našimi fanti veselimo nove prvenstvene zmage. Ne bo nam lahko, a cilj je zmaga, kar bi nam polepšalo dneve med reprezentančnim premorom.«

Andraž Kirm, bočni igralec Olimpije: »Priprave na prihajajočo tekmo s Koprom potekajo po ustaljenem programu. Veseli nas, da smo po dolgem času prikazali odlično igro, ki je bila plod popolne osredotočenosti celotnega moštva. Po porazu z velenjskim Rudarjem, ki nas je močno podžgal, smo želeli v prvi vrsti dokazati sebi, da smo kljub vsem težavam, ki so nas pestile od pripravljalnega obdobja dalje, še vedno izjemno moštvo. Ne nazadnje nam je to uspelo potrditi na najboljši možni način - z ustreznim pristopom in zmagovalno miselnostjo.«

Kdo je vroč?

Miha Zajc je bil tudi v Domžalah ena od vlečnih lokomotiv ljubljanskega vlaka. Primorec je gostujočo zasedbo z lepo akcijo in strelom povedel v vodstvo, s tretjim zadetkom sezone pa se je povzpel tudi na vrh ligaške lestvice strelcev. Šempetrčan, ki je bil znova vpoklican v člansko izbrano vrsto, si prvo mesto sicer deli z kar četverico nogometašev.

Ali ste vedeli?

Rok Kronaveter se je po poškodbi kolena, ki ga je za nekaj tednov oddaljilo od nogometnih igrišč, uspešno vrnil na zelenice. Mariborčan v dresu Olimpije je v letošnji sezoni odigral štiri srečanja, v minulem krogu pa se je izkušeni vezist veselil tudi prvega zadetka v novem tekmovalnem letu. Gol v mreži Domžal je bil za Kronavetra nekaj posebnega, saj se je podpisal pod 50. zadetek v prvoligaški konkurenci. S skupno 18 goli v dresu Olimpije pa se je že zavihtel na četrto mesto večne klubske lestvice, mesto si deli z Nemanjo Nikezićem in Davorjem Škerjancem.

 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: /

Koprčani na domačem igrišču še naprej nizajo uspešne rezultate. Primorska zasedba je v petem krogu Prve lige Telekom Slovenije domači točkovni izkupiček obogatilo še s tretjo zmago, po treh tekmah na Bonifiki pa se lahko kozlički pohvalijo s popolnim izkupičkom. Vključno z zadnjo tekmo sezone niz traja že štiri tekme, prav nasprotno pa velja za gostovanja, na katerih so Koprčani še brez osvojene točke. V četrtem gostovanju bo koprska zasedba lovila tudi prvi zadetek na gostujočih igriščih, saj Jaka Štromajer, Matej Pučko in soigralci v dosedanjih treh tekmah še niso uspeli premagati nasprotnih vratarjev. Po Mariboru in Rudarju so bili od rumenih spretnejši tudi nogometaši Domžal. Kakšen bo razplet gostovanja v prestolnici?

Jan Andrejašič, bočni igralec Kopra: »V Stožicah pričakujemo težko tekmo, predvsem iz taktičnega vidika. A glede tega ne vidim težav, saj nas bo trenerski štab pripravil na dobre in slabe lastnosti nasprotnika. Moj osebni cilj je povezan s točkami in prekinemo slab niz na gostovanjih. Zaenkrat nam gre na gostovanjih slabo, kar je potrebno prekiniti in igrati kot na domačem terenu.«

Kdo je vroč?

Matej Pučko je moral po vrnitvi na Bonifiko nekajkrat na priložnost čakati na klopi za rezerviste, v zadnjih dveh tekmah pa se je hitronogi Prlek prebil tudi do mesta v začetni enajsterici. V zadnji tekmi je prav Pučko potrdil visoko zmago nad Radomljani, z neubranljivim udarcem z roba kazenskega prostora pa se je nekdanji član mlade slovenske reprezentance prebil tudi na drugo mesto večne klubske lestvice, s 24 doseženimi zadetki zaostaja zgolj za Sašo Jakominom.

Ali ste vedeli?

Rodolfo Vanoli je pred selitvijo v Ljubljano vodil prav tokratnega nasprotnika. Italijan je na koprski klopi sedel v dveh različnih obdobjih in bil s primorsko zasedbo uspešen tudi pri zbiranju lovorik. V lanskem koledarskem letu je Koper popeljal do zmage v pokalnem in superpokalnem tekmovanju, prvih lovorik po šampionski sezoni 2009/10, v kateri so Miran Pavlin in tedanji soigralci osvojili za zdaj edini naslov državnega prvaka.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.08.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Poraz Olimpije za zdrs na lestvici
    Nogometaši Luke Koper so v 7. krogu Prve lige Telekom Slovenije v gosteh premagali ljubljansko Olimpijo z 1:0 (0:0).

DELI NA