Pred tekmo: Olimpija - Triglav

Prva liga Telekom Slovenije, 13. krog

OLIMPIJA - TRIGLAV

21. oktober 2018, ob 17.00

Neposredni prenos: Planet TV

Stadion: Stožice, kapaciteta 16.100 sedežev (povprečen obisk: 2.992 gledalcev)

Cena vstopnic:
- odrasli: 10 evrov (8 evrov v predprodaji)
- otroci do 14. leta in invalidne osebe: 2 evra

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani bodo lov na vodilni Maribor nadaljevali z domačim obračunom proti Triglavu, ki so ga pred nekaj tedni v Stožicah že premagali v pokalnem tekmovanju. Kranjčani so se tedaj dobro upirali branilcu državnega in pokalnega naslova, ki pa je v minulih dneh potrdil dobro strelsko formo. Ljubljančani so reprezentančni premor izkoristili za obisk Banja luke, kjer so s 4:0 opravili z domačim drugoligašem Borcem, v sredo pa so se po letu in pol vrnili na koprsko Bonifiko. Zmaji so z odliko opravili s prvo četrtfinalno tekmo Pokala Slovenije, saj so po »petardi« v domači mreži z nogo in pol že med polfinalisti. Triglav bo kljub vsemu zahtevnejši izziv od Kopra, ki sicer v 3. SNL zahod nima prave konkurence, nogometaši Olimpije pa so odločeni, da nadaljujejo pozitiven niz rezultatov. Kakšen odgovor bodo pripravili trmasti Gorenjci?

Kdo je vroč?

Stefan Savić v obdobju, ko je vodenje ljubljanskega prvoligaša prevzel Zoran Barišić, ni bil povsem v ospredju. Hitri nogometaš je večino tekem pričel na klopi za rezerviste, kar pa ga je očitno močno motiviralo, saj je Avstrijec hrvaških korenin eksplodiral že v Banja luki. Savić se je v dvoboju z Borcem podpisal pod tri od štirih zadetkov Olimpije, uspešen pa je bil tudi v Kopru, na Bonifiki je v osmi minuti srečanja načel domačo mrežo. Si je krilni nogometaš z dobrimi predstavami povrnil mesto v začetni enajsterici?

Ali ste vedeli?

Zoran Barišić je pred spopadom s Koprom pošteno premešal ekipo, ki je pričela pokalno tekmo z domačim tretjeligašem. Dunajčan je ob poškodovanih igralcih pogrešal tudi reprezentanta Aljaža Ivačiča in Vitalijsa Maksimenka, ki je za Latvijo odigral dve tekmi. Na Primorskem sta v zelenem dresu prvič zaigrala poletna novinca Jan Gorenc in Vitja Valenčič, sicer povratnik v zmajevo gnezdo. Nekdanji član Fiorentine je po nastopih za mladinske kategorije kluba dočakal tudi debi v članskem moštvu.

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Drilon Kryeziu

Kranjčani so oktobrski reprezentančni premor preživeli na osmem mestu ligaške razpredelnice, s tremi točkami naskoka pred zadnjim Krškim. Triglav je prvo tretjino prvenstva sklenil s tremi porazi na štirih tekmah, četo Dejana Dončića pa tudi v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije čaka zahteven izziv. Gorenjcem zagotovo ne bo manjkalo motivacije, v prestolnici pa bodo skušali ponoviti predstavo izpred nekaj tednov, ko so se v drugem krogu Pokala Slovenije dobro upirali Olimpiji. Domače vodstvo je z natančno izvedenim prostim strelom izničil nekdanji zmaj David Tijanić, Ljubljančani pa so se z golom v izdihljajih tekme izognili podaljšku. Zeleno-beli so višjo zmago slavili poleti, ko so ligaško preizkušnjo v Kranju dobili z 0:4, orli pa so popustili v drugem polčasu, v katerem so prejeli tri zadetke. Bo kranjska obramba v nedeljo bolj trdna?

Dejan Dončić, trener Triglava: »Po pokalnem obračunu z Olimpijo sem želel igralcem dopovedati, da je vsaka takšna tekma nogometni praznik. Tako želimo to dojemati, to je oder, kjer moramo pokazati vse, kar znamo in moramo dati prav vse od sebe. Tu ne moreš ničesar izgubiti, lahko le ogromno pridobiš. Pričakujem sproščenost, a da se taktične zamisli upoštevajo do zadnjega. Ekipni moto je, da spoštujemo vsakega, a se nikogar ne bojimo.«

David Tijanić, vezist Triglava: »Tako kot vsaka tekma v Prvi ligi Telekom Slovenije, bo tudi ta zelo težka. Vedno gremo na zmago, drugačno razmišljanje ekipo lahko pelje le v poraz. Res je, da nam je v pokalu zmanjkalo zelo malo do uspeha, zato je to lahko še dodatna motivacija. Tekmeca poznamo do obisti in v tekmo gremo sila hrabro.«

Kdo je vroč?

Pri Triglavu so na zadnjih treningih pogrešali četverico reprezentantov, Davida Tijanića, Ožbeja Kuharja, Kristjan Arh-Česna in Drilona Kryeziuja. Z dobrimi predstavami bi si lahko pot do reprezentančnega vabila utrl še en mladi up Triglava. Tom Žurga je v obračunu z Gorico sodeloval pri obeh zadetkih, saj je najprej zatresel primorsko mrežo, nato pa podal za gol Marka Gajića. Dvajsetletnik se je razveselil še drugega zadetka v Prvi ligi Telekom Slovenije, že v prvem krogu sezone je bil natančen v Murski Soboti, dobro formo pa je potrdil tudi v minulih dneh.

Ali ste vedeli?

Kranjčani so se med tekmovalnim premorom udarili z avstrijskim prvoligašem Wolfsbergerjem, po golu že omenjenega Žurge pa so se domov vrnili z remijem. Orli so se zatem udeležili tudi Teka za Kranj, nekateri v vlogi navijačev, drugi pa so sami obuli tekaške copate, med slednjimi je bil tudi Luka Majcen. Kapetan Triglava je v Prvi ligi Telekom Slovenije za orle odigral 4.943 minut in se po obračunu z Gorico zavihtel na deveto mesto večne klubske lestvice, pred Bernarda Stjepanovića.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija do zmage pred derbijem
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav z 2:0 (1:0).

DELI NA