Pred tekmo: Rudar Velenje - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 26. krog

28. marec 2017, ob 17:00: RUDAR VELENJE - CELJE

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 665 gledalcev)

Cena vstopnic:
- v predprodaji: 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Mateo Mužek

Velenjčani niso uspeli nadgraditi zmage nad Olimpijo, saj so po gostovanju v Stožicah izgubili dve tekmi pred marčevskim premorom. Knapi so z dvema ničlama izgubili stik s trojico klubov, ki se borijo za četrto mesto, med njimi pa je tudi naslednji nasprotnik. Nogometaši Rudarja imajo v sosedskem derbiju s Celjani priložnost, da se ob ugodnem razpletu preostalih srečanj znova približajo četrtemu mestu, za katerim pred tekmo 26. kroga osem točk. Razlika za Goričani se je povečala tudi po zadnji tekmi, saj so se knapi z gostovanja v Kidričevem vrnili z desetim porazom sezone. Vanja Radinović bo v zasedbi, ki se bo zoperstavila Celju, pogrešal Matea Mužeka, njegovi soigralci pa bodo skušali izboljšati domači izkupiček, saj je Rudar pred svojimi gledalci iztržil zgolj dve zmagi.

Kdo je vroč?

Tudi v Šaleški dolini so reprezentančni premor izkoristili za pripravljalno tekmo, v soboto so se na domačem igrišču udarili z zagrebško Lokomotivo in jo z golom Johna Maryja tudi premagali. Prav nigerijsko-kamerunski napadalec bo znova pomemben adut velenjskega napada, saj robustni napadalec z Dominikom Glavino še naprej tvori najučinkovitejši dvojec Prve lige Telekom Slovenije. Z devetimi zadetki si Mary deli peto mesto ligaške lestvice strelcev.

Ali ste vedeli?

Če se bo torkov obračun Kopra in Krškega razpletel z zmago enih ali drugih, bi lahko prav sosedski derbi v Velenju ponudil že 3.900. zmago v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije. Od skupno 5.201 prvoligaških tekem jih je 3.898 postreglo z zmagovalcem. Gostitelji so se razveselili 2.484 zmag, medtem ko so se gostje veselili 1.414-krat. Dobra četrtina vseh tekem (1.303) se je razpletla z delitvijo točkovnega plena. Velenjčani so v omenjeno bero dodali 262 zmag in 187 remijev, Celjani pa so v 890 prvoligaških tekmah 230-krat remizirali, dosegli pa tudi 336 zmag.

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Tomislav Barišić in Tadej Vidmajer

Celjska zasedba je odločno zakorakala v pomlad, saj je ob Kopru in Mariboru v nadaljevanju Prve lige Telekom Slovenije še neporažena. Grofje so v minulem štajerskem derbiju prekinili serijo mariborskih zmag in tako nadaljevali svoj niz, a so morali kljub veliki točki četrto mesto prepustiti Goričanom, ki so na svojem igrišču premagali Domžale. Po Mariboru čaka Celjane zahteven spored, saj se bodo v sredo v sosedskem obračunu udarili z Rudarjem, zatem pa bodo v knežjem mestu gostovali Domžalčani in Ljubljančani. Še pred obračunoma s pokalnima polfinalistoma pa bodo varovanci trenerja Igorja Jovićevića, ki bo ob Tomislavu Barišiću pogrešal še Tadeja Vidmajerja, skušali podaljšati svoj niz v obračunih z Velenjčani, saj so dobili zadnje tri savinjsko-šaleške derbije.

Elvedin Džinić, branilec Celja: »Kolikor spremljamo Rudar, se zdi, da proti boljšim nasprotnikom igrajo dobro, proti ekipam v spodnjem delu lestvice pa nekoliko slabše. Mi smo zagotovo močan nasprotnik in pričakujem, da bodo proti nam znova odigrali dobro. Obe moštvi se poznata, mi se bomo pripravili skozi treninge in šli na zmago. Čaka nas trdo delo, saj bo takoj zatem sledila še domača tekma z Domžalami, ampak o njih bomo začeli razmišljati prihodnjo sredo zvečer.«

Kdo je vroč?

Dobro je v pomlad zakorakal tudi Dalibor Volaš, saj je Primorec strelski izkupiček v nadaljevanju prvenstva obogatil še za dva gola, s skupno desetimi zadetki pa sledi Zahoviću, Glavini in Burgiću. Ankarančan je bil z izenačujočim zadetkom junak Celja v štajerskem derbiju z Mariborom, nekdanjemu napadalcu vijolic pa ležijo tudi sosedski derbiji z Rudarjem. V velenjsko mrežo je v dveh jesenskih tekmah pospravil že štiri zadetke, v novembrskem derbiju pa se je podpisal pod stoti celjski zadetek v velenjski mreži. Visokorasli napadalec je v Prvi ligi Telekom Slovenije dosegel že 81 zadetkov, do preboja med najboljšo deseterico pa ga loči le še natančnih udarcev.

Ali ste vedeli?

Velenjčani v zadnjih savinjsko-šaleških derbijih s težavo najdejo pot do celjskega gola. Celjska obramba je v zadnjih treh tekmah klonila zgolj enkrat, na drugi strani pa je v golu Rudarja končalo osem zadetkov. Zasluge za trdno obrambo gredo tudi na račun Elvedina Džinića, ki se je poleti v knežje mesto preselil po dveh sezonah v dresu Rudarja. Barve Celja v letošnji sezoni brani še en nekdanji knap, a Matjaž Rozman v obeh jesenskih tekmah z nekdanjimi soigralci ni dobil priložnosti za igro, v nasprotno stran pa se je pozimi preselil Matic Mlakar, ki pa še čaka na debi v zeleno-črni opravi.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani dobili lokalni derbi
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 26. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 1:2 (0:0).

DELI NA