Pred tekmo: Rudar Velenje - Celje

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

RUDAR VELENJE - CELJE

21. avgust 2016, ob 20:00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 767 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop
- sezonske vstopnice

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Šesti krog Prve lige Telekom Slovenije bodo s ponedeljkovim sosedskim obračunom zaključili Velenjčani in Celjani. Močno prenovljena celjska zasedba se je po uvodnih porodnih krčih pobrala in je neporažena v zadnjih štirih uradnih preizkušnjah, za knape pa velja ravno obratno. Rudar je po uspešnem odprtju sezone, ko je ugnal Domžale in Ankaran Hrvatine, zabeležil štiri zaporedne poraze. V državnem prvenstvu so bili od čete trenerja Marijana Pušnika boljši Mariborčani, Krčani in Ljubljančani, zeleno-črni pa serije porazov niso uspeli prekiniti niti med tednom, ko so v pokalnem tekmovanju gostovali v Sežani. Tabor, ki je novinec v 2. SNL, a tudi med drugoligaši meri visoko, je za hrbet vratarja Marka Pridigarja pospravil tri zadetke, gostom pa ni pomagal niti izenačujoči zadetek Dominika Radića. Knapi bodo uteho iskali v sosedskem derbiju s Celjem, ki pa ga v zadnjih petih tekmah niso uspeli premagati. Jim lahko uspe v ponedeljek?

Marijan Pušnik, trener Rudarja: »V prejšnjem tednu res ni bilo dobro, poraz z Olimpijo, nato pa je sledilo veliko presenečenje za vse nas, pokalni izpad v Sežani. Fantje so se na tekmi zelo trudili, imeli tudi veliko število priložnosti. Žal smo dva zadetka prejeli iz protinapadov, po dveh velikih napakah v obrambi in nato tekmo neslavno končali. Vseeno, fantje se trudijo tako na treningih kot izven njih, res jih lahko pohvalim za odnos, to črno piko pa moramo čim prej popraviti z dobrim domačim rezultatom.«

Dominik Glavina, napadalec Rudarja: »Po nekaj slabših predstavah in po izpadu iz pokala, ki ga nismo pričakovali, obračamo nov list. V ponedeljek pričakujemo derbi s Celjem. Pripravljeni in osredotočeni smo na to tekmo, dali bomo vse od sebe, da na domačem terenu premagamo Celje. Vabim vse navijače, da nas podprejo.«

Kdo je vroč?

Velenjčani so dvoboj v ljubljanskih Stožicah zaključili s štirimi prejetimi zadetki, dvoboj pa je predčasno sklenil Matej Radan. Vratar Rudarja je tik pred golom Nika Kapuna z glavo prestregel močan udarec Stefana Savića in negibno obležal na tleh. Mariborčan je bil prepeljan v bolnišnično oskrbo, a je bilo kmalu jasno, da z Mariborčanom ni nič hujšega. Radana je v golu zamenjal Marko Pridigar, s katerim sta si mesto delila že v Ljudskem vrtu, novinec v velenjski ekipi pa je vrata Rudarja branil tudi v Sežani. Izkušeni čuvaj mreže bo pomemben člen moštva tudi v tekmi s Celjem, ko bo ob prebujenju napadalcev pomembna tudi zbranost zadnje vrste Velenjčanov.

Ali ste vedeli?

Knapi so se lahko po dveh krogih letošnjega prvenstva ponašali z učinkovito igro, saj so v mrežo Domžal in Ankaran Hrvatinov pospravili kar sedem zadetkov, s čimer so bili najbolj učinkovito moštvo lige. A sedmim zadetkom je sledil strelski mrk v zadnjih treh tekmah, Velenjčani pa v Prvi ligi Telekom Slovenije pot do nasprotnega gola iščejo 272 minut in med deseterico prvoligašev trenutno najdlje čakajo na naslednji zadetek. Kdo v široki paleti Pušnikovih napadalcev bo najhitreje našel pot do nasprotnikovega gola? Bo to že v tekmi s Celjem?

 

CELJE:

Prepoved nastopa: /

V Velenju se v ponedeljek nadejajo prekinitve niza porazov, v taboru nasprotnikov pa upajo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo. Celjani so po dveh uvodnih porazih strnili svoje vrste ter po ničlah v tekmah z Olimpijo in Domžalami vknjižili pet točk. Gol Rudija Požega Vancaša je zadostoval za skalp Gorice, kljub točki so bili grofi manj zadovoljni z razpletom srečanja v Kidričevem, brez zmage pa so ostali tudi v končnici obračuna s Triglavom. Kljub temu četa trenerja Tomaža Petroviča nadaljuje z zbiranjem točk, ki ga je dopolnila tudi s pokalnim slavjem v Lendavi. Luka Šušnjara in že omenjeni Rudi Požeg Vancaš sta z goloma v prvem polčasu poskrbela, da je Celje pod lendavskimi griči potrdilo vlogo favorita in napredovalo v drugi krog Pokala Slovenije. Za preboj med četrtfinaliste bodo morali Celjani ugnati ptujsko Dravo, a še pred tem čaka rumeno-modre nekaj ligaških obveznosti, prva že v ponedeljek.

Tomaž Petrovič, trener Celja: »Rudar je sezono odlično odprl, v zadnjih krogih pa je rezultatsko neuspešen. Kljub temu gremo za zelo dobro ekipo, ki je dobro vodena. Nedvomno nas čaka trda in zanimiva tekma. Tako kot na vsako tekmo se bomo tudi na tekmo z Velenjčani maksimalno dobro pripravili. Iščemo pot do točk. Pred vsako tekmo razmišljamo o tem kako biti najboljši, kako v zelo dobrem stanju pričakati novega nasprotnika. Če se nam vse poklopi, potem sem prepričan, da smo sposobni vsakogar premagati. Če bi bilo tako enostavno, potem ne bi bilo zanimivo. V Velenju nas čaka težka tekma, pred njo pa smo zelo ambiciozni.«

Amadej Brecl, branilec Celja: »Tako kot vsako tekmo, bomo tudi tokrat šli po zmago. Po pokalni zmagi je vzdušje dobro. Na Rudar se bomo dobro pripravili in v Velenje šli po tri točke. Velenjčani so zahteven nasprotnik, ki pa ga bomo dobro preučili. Naša miselnost se ne spreminja, vselej si želimo zmage.«

Kdo je vroč?

Rudar in Celje sta v prvoligaški konkurenci odigrala že 75 sosedskih derbijev. Tudi po zaslugi zadnjih uspešnih predstav so uspešnejši Celjani, ki imajo v primerjavi z Rudarjem na svojem računu dve zmagi več. Zadnje srečanje ni postreglo z zmagovalcem, knapi pa so bili kljub dejstvu, da so večji del tekme odigrali z igralcem manj, tik pred zadnjim sodniškim žvižgom blizu zmage. A to je bil račun brez krčmarja, za delitev točk je v 92. minuti zadel Jucie Lupeta, ki je tudi to poletje eden najnevarnejših posameznikov v moštvu trenerja Tomaža Petroviča. Nekdanji up Porta, sicer dober prijatelj ljubljanskega vezista Alvesa, je na svoj račun dodal dve asistenci, na strelski prvenec pa še čaka.

Ali ste vedeli?

Savinjsko-šaleške derbije so v preteklosti že zaznamovale serije, ko eden od tekmecev dlje časa ni vknjižil skalpa rivala. Celjani so se prve zmage razveselili v petem poizkusu, Velenjčani pa so bili med septembrom 1997 in marcem 2000, ko so nekaj časa igrali tudi med drugoligaši, neporaženi devet srečanj zapored. Še tekmo daljša je bila celjska serija med novembrom 2002 in aprilom 2009, ko so grofje ob dveh remijih slavili kar osemkrat. Zadnji daljši niz pa je uspel knapom, ki Celju med julijem 2013 in aprilom 2015 v sedmih dvobojih niso dopustili zmage, lahko trenutno serijo podaljšajo tudi Celjani?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Šaleški derbi Rudarju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v tekmi 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 2:1 (2:0).

DELI NA