Pred tekmo: Rudar Velenje - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 34. krog

RUDAR VELENJE - GORICA

18. maj 2018, ob 18.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 755 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 3,50 € za zaposlene v Premogovniku Velenje (ob predložitvi delovne izkaznice)
- otroci do 14. leta: prost vstop
- enotna vstopnica za zadnje tri domače tekme Rudarja

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Pred prvoligaši je le še malce več kot teden dni nogometnih bojev. V 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije se bosta za nove točke udarila vodilna kluba lige, napeto pa bo tudi v lovu na četrto mesto, ki ga trenutno držijo Velenjčani. Knapi bodo v petkovem večeru gostili zasledovalce Goričane, ki so si z zaporednima porazoma spet zapletli položaj. Velenjčani bi se z zmago tudi teoretično znebili enega od dveh tekmecev, goriško slavje pa bi lahko vnovič zapletlo položaj zasedbe Marijana Pušnika, ki se je v nedeljo razveselil pomembne zmage. Knapi so po remiju z Olimpijo dvignili nivo samozavesti in dobili sosedski derbi v Celju in si ustvarili tri točke prednosti pred grofi. Dravograjčan na velenjski klopi je po skalpu Celja pohvalil svoje varovance in izpostavil zrelost v igri svojega moštva, v katerem je izstopal Dominik Radić. Lahko zeleno-črni celjsko zmago potrdijo še proti Gorici?

Jakob Novak, vezist Rudarja: »Igramo z Gorico, s katero smo v neposrednem boju za četrto mesto. Ekipa je pripravljena, fantje smo pripravljeni na zahtevno in borbeno tekmo, navijače pa pozivamo, da nam v čim večjem številu pomagajo zadržati četrto mesto.«

Kdo je vroč?

Dominik Radić je spomladi eden najbolj vročih napadalcev Prve lige Telekom Slovenije. Enaindvajsetletnik je osem od skupno devetih zadetkov dosegel v nadaljevanju prvenstva, blestel pa je tudi v knežjem mestu. Hrvat je opravil je najprej podal za gol Edina Šehića, nato pa se je med sam kar dvakrat vpisal med strelce in zapečatil usodo gostiteljev. Nekdanji napadalec Interja in Slaven Belupa se je po aprilski tekmi z Aluminijem še drugič razveselil dveh zadetkov, goriške mreže pa za zdaj še ni zatresel. Mu bo to uspelo že v petek?

Ali ste vedeli?

Cilj Velenjčanov v zaključku letošnje sezone je jasen. Knapi si želijo četrtega mesta, kar bi ob pomoči Olimpije prineslo tudi evropsko vozovnico in nastop v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. Pokalni prvak iz leta 1998 se je na mednarodni sceni nazadnje dokazoval v sezoni 2014/15, ko so si Velenjčani igranje v prvem predkrogu UEFA Evropske lige zagotovili s tretjim mestom. Četa tedanjega stratega Jerneja Javornika je morala za napredovanje čestitati albanskemu Laçiju. Prvi nastop v Evropi sicer sega v leto 1995, ko se je Rudar v Pokalu Intertoto meril tudi s Tottenhamom in Kölnom.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Gorica je bila že odpisana, a se je po nekaj spodrsljajih Rudarja in Celja potihoma priplazila povsem blizu četrtega mesta, ki pa je po dveh zaporednih porazih spet malce bolj oddaljeno. Po Aluminiju so Primorci pokleknili še pred Triglavom, posledično pa se je povečal tudi zaostanek za petkovim tekmecem. Rudar ima tri kroge pred koncem sezone šest točk naskoka pred Gorico, zato je jasno, da imajo varovanci goriškega stratega Mirana Srebrniča v Velenju še zadnjo priložnost za morebitno osvojitev četrtega mesta. Gledano zgolj rezultate medsebojnih obračunov v letošnjem prvenstvu, je težko govoriti o favoritu. Jeseni so se veselili gostitelji, dvoboj v Novi Gorici je v izdihljajih srečanja odločil Andrija Filipović, v Šaleški dolini pa sta bila za slavje domačinov natančna Damjan Triković in Dario Vizinger. Velenjčani so konec marca povedli tudi na severu Primorske, a je prednost po enajstmetrovki Edina Šehića trajala zgolj pet minut, izničil pa jo je Amel Džuzdanović.

Marko Tešija, vezist Gorice: »Gremo s tekme v tekmo in na vsaki moramo dati vse od sebe ter pokazati dobro predstavo, saj lahko z malo sreče končamo na četrtem mestu. Ne bo lahko, vendar vtis iz zadnjih obračunov je potrebno popraviti.«

Kdo je vroč?

Miran Srebrnič v letošnji sezoni pogreša izrazitega strelca, čeprav je jeseni kazalo, da bi lahko ta vloga pripadla Kyrianu Nwabuezeju, ki pa zaradi težav s srcem spomladi ni odigral niti minute. Ob Dejanu Žigonu, ki je trem golom dodal še pet podaj, je najučinovitejši nogometaš goriškega moštva Bede Amarachi Osuji. Zdaj že dolgoletni član Gorice – na sever Primorske se je preselil v sezoni 2013/14 – je v letošnjem prvenstvu petkrat meril v polno, na svoj račun pa dodal še tri podaje. Bo strelec desetih prvoligaških zadetkov eden od goriških junakov tudi v Velenju?

Ali ste vedeli?

Vodstvo novogoriškega prvoligaša je že zavihalo rokave in krenilo v oblikovanje igralkse zasedbe v prihodnji sezoni. Tako se je od sinje-modrih že poslovil Donatus Edafe, dogovor s klubom pa so kot zadnji podaljšali Uroš Celcer, Januš Štrukelj in Rok Grudina. V goriški slačilnici pa najdemo še nekaj nogometašev, ki jim pogodba poteče že čez nekaj mesecev. Med takšne igralce spadajo Miha Gregorič, Tilen Nagode, Matija Škarabot, Marko Tešija in tudi eden od najboljših strelcev v prvoligaški zgodovini kluba Dejan Žigon.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica do zmage v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 0:1 (0:1).

DELI NA