Pred tekmo: Rudar Velenje - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

RUDAR VELENJE - KRŠKO

22. julij 2016, ob 20:30

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 700 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- otroci do 14. leta: prost vstop
- sezonske vstopnice

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Rudar je po dveh domačih zmagah nad Domžalčani in Ankarančani pokleknil v Ljudskem vrtu. Pritisk na gol Jasmina Handanovića v drugem polčasu ni bil dovolj za nove točke, ki jih bo Pušnikova četa napadla v soboto, ko v Velenju z moštvom Krškim gostuje prvi strelec lige Miljan Škrbić. To bo obenem tudi dvoboj sosedov na lestvici, saj Velenjčani s šestimi točkami zasedajo četrto mesto, Krčani pa so z dvema točkama manj mesto nižje. Knapi Posavcev na domačem igrišču še niso premagali, ob treh neodločenih izidih pa so se zmage veselili v taboru Krškega. Le-ta je bila zgodovinska, saj so Posavci v začetku lanskega leta vknjižili sploh prvo gostujočo prvoligaško zmago. Zeleno-črni so se do za zdaj edinega skalpa Krškega dokopali v zadnji medsebojni tekmi, ko sta za preobrat in zmago na zelenici Gubca zadela John Mary in Klemen Bolha. Lahko velenjska četa dosežek ponovi še pred domačimi gledalci?

Anže Pišek, vezist Rudarja: »V Mariboru nismo izkoristili svojih priložnosti in ostali brez točk. V soboto nas čaka nova tekma proti Krškemu, ko se lahko vrnemo v zmagovalne tirnice in razveselimo naše navijače, ki jih v soboto v čim večjem številu vabim na Mestni stadion ob jezeru.«

Damjan Vuklišević, branilec Rudarja: »Za nami je težka tekma proti državnemu prvaku. Ni se izšlo po naših načrtih, en polčas je bil premalo, vendar imamo v soboto novo priložnost za zmago. Upam, da se bomo veselili skupaj z našimi navijači, ki jih vabim, da se zberejo v čim večjem številu in nam pomagajo do nove zmage.«

Kdo je vroč?

Marijan Pušnik se lahko v novi sezoni pohvali s široko paleto ofenzivno naravnanih nogometašev. Dravograjčan lahko še naprej računa tudi na Johna Maryja. Najboljši strelec minulega prvenstva je v treh nastopih dosegel zadetek, s katerim je potrdil zmago nad Ankaran Hrvatini, blizu gola pa je bil tudi minulo soboto, ko je dvakrat ogrozil mariborska vrata. Nigerijsko-kamerunskega nogometaša so si dobro zapomnili tudi posavski branilci, saj je robustni napadalec, potem ko je izpustil prva dva dvoboja s Krčani, v 19. in 28. krogu obakrat premagal vratarja Marka Zalokarja.

Ali ste vedeli?

Robert Pušaver in Damjan Vuklišević sta zadnje leto in pol branile barve Krškega, v soboto pa bosta stala nasproti nekdanjih soigralcev. Nekdanja člana Maribora sta na Gubcu igrala kot posojena člana vijoličastih, poleti pa sta sklenila dogovor z Velenjčani. Branilca sta se hitro uveljavila v zeleno-belem dresu Krškega, saj spadata med nogometaše z največ prvoligaškimi nastopi pri posavskem prvoligašu. Vuklišević z 38 nastopi zaseda peto mesto večne klubske lestvice, Pušaver pa je s tekmo več še mesto višje. Barve Krčanov je v preteklosti branil tudi Edin Junuzović, bosansko-hercegovski napadalec pa si je po zaslugi dobrih predstav v tedanjem drugoligašu priigral prestop v Velenje.

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krško je po treh krogih Prve lige Telekom Slovenije edino moštvo, ki je vknjižilo že vse tri različne izide. Po uvodni zmagi v obračunu z Gorico so varovanci trenerja Stipeta Balajića v tekmi preobratov izgubili z Aluminijem, minuli petek pa remizirali s kranjskim Triglavom. Štiri točke so za zdaj dovolj za mesto na repu zgornje polovice lestvice, a so razlike po treh odigranih srečanjih izjemno majhne, zato lahko pride do precejšnjih nihanj na lestvici. V primeru nove zmage lahko Posavci skočijo vsaj pred Velenjčane, ob najmanj ugodnem razpletu pa bi se lahko znašli tudi na devetem mestu ligaške razpredelnice, ki so se mu uspešno izogibali večji del minule sezone. Krčani so po zadnjem krogu gledali prav v hrbet velenjskega Rudarja, ki so ga v osmih dvobojih ugnali dvakrat. Najpogostejši izid v tekmah Rudarja in Krškega je remi, sobotna tekmeca sta se brez zmagovalca razšla že petkrat. Kako bo v devetem poizkusu?

Radovan Karanović, pomočnik trenerja Krškega: »V Velenju čaka izredno težka tekma. Menim, da je izkušenemu trenerju Pušniku v kratkem času uspelo sestaviti zelo dobro zasedbo, ne glede na dejstvo, da je Rudar v tem prestopnem roku zapustilo ogromno igralcev. Rudar je v novem prvenstvu štartal odlično – po mojem mnenju so si z igro v Mariboru zaslužili vsaj točko. Nasprotnika smo dobro analizirali in v tem tednu dobro trenirali. Rad bi pohvalil naše igralce za odnos, ki so ga pokazali na treningu, saj v takšnih vremenskih pogojih ni lahko trenirati. Ekipo smo okrepili z Luko Gajićem, od katerega pričakujemo dodatno moč v konici napada. V Velenje odhajamo, da bi se predstavili v čim boljši luči in na takšen način osvojili nove tri točke, s tem pa razveselili naše zveste navijače.«

Kdo je vroč?

Miljan Škrbić je prvo ime krškega prvoligaša. Enaindvajsetletnik zabija kot po tekočem traku, saj se je v treh krogih podpisal pod vseh pet zadetkov Posavcev. V tekmi s Triglavom se je prvič v aktualnem koledarskem letu zgodilo, da se mladi Srb ni veselil dveh zadetkov, a je imel tokrat kljub temu več razlogov za veselje, saj je z golom za hrbtom Elvisa Džafića svojemu moštvu priigral pomembno točko. Že šesti gol sezone bo nekdanji up beograjskega OFK-ja, ki pa je pred selitvijo v Slovenijo igral v Švici, napadal v tekmi z Rudarjem. Se lahko v 16. prvoligaškem nastopu razveseli že 11. zadetka?

Ali ste vedeli?

Krčani bodo v Velenju še tretjič zapored napadli 20. prvoligaško zmago. Desetkrat so se Posavci veselili pred svojimi navijači, še devet zmag pa so vknjižili na gostovanjih, krstno gostujočo prav v Velenju. V prvi tekmi spomladanskega kroga sezone 2015/16 so Krčani zaigrali kar v opremi Rudarja, rdeča barva pa je gostom očitno prinesla tudi nekaj sreče. Po kotu Dina Hotića se je pred golom Mateja Radana najbolje znašel Luka Volarič in kljub igralcu manj krškemu klubu priigral zgodovinski komplet točk.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 06.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Minimalna zmaga Krčanov
    Nogometaši Krškega so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Velenju premagali domači Rudar z 1:0 (0:0).

DELI NA