Pred tekmo: Rudar Velenje - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 32. krog

RUDAR VELENJE - OLIMPIJA

9. maj 2018, ob 20.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Mestni stadion ob jezeru, kapaciteta 3.500 sedežev (povprečen obisk: 745 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 3,50 € za zaposlene v Premogovniku Velenje (ob predložitvi delovne izkaznice)
- otroci do 14. leta: prost vstop
- enotna vstopnica za zadnje tri domače tekme Rudarja

 

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: Jaka Bijol in Edin Šehić

Sredin spored 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjen v Šaleški dolini. Rudar bo po štirih zaporednih porazih pred novo zahtevno preizkušnjo, saj bo v Velenju gostovala vodilna Olimpija, ki je s skalpoma Aluminija in Triglava ostala pred Mariborom. Velenjčani v zadnjih tednih ne najdejo prave forme, saj so v šestih krogih osvojili vsega tri točke ter na četrtem mestu zapravili prednost pred Celjem in tudi Gorico, ki se je vključila v lov na morebitno evropsko vozovnico. Knapi so po Domžalah, Ankaranu Hrvatinih in Mariboru poklenili še pred Krčani, ki so na domačem Gubcu slavili minimalno zmago. Visoka poraza pa so Velenjčani v letošnji sezoni zabeležili v Ljubljani, saj so se z gostovanja v prestolnici obakrat vrnili s štirimi zadetki v svojem golu. Drugačna je bila zgodba na domači zelenici, jesenski spopad namreč ni ponudil zadetkov, zmaji pa so se v Velenju nazadnje veselili pred dvema letoma.

Leon Črnčič, vezist Rudarja: »V Velenje prihaja Olimpija, trenutno prvouvrščena ekipa Prve lige Telekom Slovenije. Zavedamo se, da ima Olimpija zelo dobro ekipo in veliko kakovostnih posameznikov. Gledati moramo nase in s pozitivnim rezultatom popraviti vtis z zadnjih tekem. Verjamem, da nam bo z borbenostjo to tudi uspelo. Vse zveste navijače vabim, da se nam pred tekmo pridružijo na tribuni.«

Kdo je vroč?

Marijan Pušnik ima v zadnjih tednih nekaj kadrovskih preglavic. Dravograjčan nekaj tekem ni mogel računati na poškodovana Damjana Trifkovića in Leona Črnčiča, ki pa sta se v Krškem vrnila v pogon. Kapetan David Kašnik je po poškodbi kolena že sklenil sezono, tekmo z Olimpijo pa bosta izpustila kaznovana Edin Šehić in Jaka Bijol. Gre za pomembna člena začetne enajsterice, kdo ju bo nadomestil v sredo? Se bo v zvezno vrsto vrnil Klemen Bolha? Dolgoletni knap ima že bogate izkušnje, v Prvi ligi Telekom Slovenije je zbral 120 nastopov.

Ali ste vedeli?

Še več izkušenj premore Damjan Trifković. Otrok Rudarja je v zeleno-črnem dresu odigral 244 prvoligaških srečanj, v Krškem pa je vknjižil 300. nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vezist je 66 tekem odigral tudi za Olimpijo, član katere je bil med leti 2012 in 2014. V zgodovini državnega prvenstva beležimo pet nogometašev, ki so na prvoligaških zelenicah odigrali več kot 400 dvobojev. Sebastjanu Gobcu, ki je za Celje zbral 488 tekem, sledijo Dušan Kosič (421), Janez Strajnar (420), Danijel Brezič (405) in Simon Sešlar (404), med letošnjimi prvoligaši pa sta peterici najbližje Mitja Viler (338) in Marcos Tavares (335). Večno deseterico s 350 tekmami zaključuje Nebojša Kovačević.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so po seriji remijev strnili svoje vrste ter po Aluminiju premagali še zasedbo Triglava. Zmaji so ohranili minimalno prednost pred Mariborom, ki se lahko v sredo vsaj za nekaj ur spet zavihti pred rivala. Zaključna žogica bo tudi v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije na strani Olimpije, ki bo v Velenju naskakovala deseto zmago. Zeleno-beli so se v Šaleški dolini nazadnje veselili pred skorajda dvema letoma, natančneje 15. maja. Tekla je 94. minuta tekme predzadnjega kroga sezone 2015/16, ko je odgovornost za izvedbo kazenskega udarca prevzel Rok Kronaveter. Mariborčan je z natančnim udarcem potrdil naslov državnega prvaka. Z nogometaši Olimpije so se v Velenju veselili tudi številni privrženci ljubljanskega kluba, ki so v velikem številu krenili na zgodovinsko gostovanje. Zmaji tudi v zaključku letošnje sezone organizirajo skupna gostovanja, kako bučno bo tokratna podpora?

Jason Davidson, branilec Olimpije: »Zakaj ne bi bili optimistično razpoloženi? Prvi smo, vsi smo samozavestni. Samo trdo je treba delati in biti osredotočen, potem bo vse v redu. V to sem prepričan. Vzdušje je odlično od začetka. Vsaka zmaga pomaga pri temu. Držimo skupaj, osredotočeni smo zgolj na naslednjo tekmo. Po koncu tekme s Triglavom smo misli že preusmerili proti Rudarju, ki je naslednja najbolj pomembna tekma.«

Kdo je vroč?

Za nedeljsko zmago v obračunu s Triglavom sta bila z zadetkom najbolj zaslužna Jason Davidson in Issah Abass. Avstralec, ki ga je Igor Bišćan postavil na položaj krilnega nogometaša, se je veselil prvenca v Prvi ligi Telekom Slovenije, devetič letos pa je v polno meril Abass. Ganec je ob Ricardu Alvesu najučinkovitejši nogometaš v ljubljanski zasedbi, a v letošnjem prvenstvu še ni zatresel velenjske mreže, čeprav so knapi v Stožicah prejeli osem zadetkov. Bo hitri napadalec natančnejši v četrtem poizkusu?

Ali ste vedeli?

Zmaji so na enem od treningov v Stožicah gostili tudi osemletnega navijača Oskarja, ki s starši živi v belgijskem Bruslju, a pesti močno stiska za zmaje. Oskar se tudi v Belgiji uči slovenskega jezika, v okviru obravnave čtiva za Cankarjevo priznanje pa je napisal spis na temo »Ko bom velik...«, v katerem je razkril, da bi rad nosil zeleno-beli dres z zmajem. Tako je bil mladi navijač Olimpije med majskimi počitnicami gost ljubljanskih nogometašev, od blizu pa je spoznal stadion in slačilnice ter v družbi nogometašev preizkusil tudi stožensko zelenico.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija z zmago še bližje naslovu prvaka
    Nogometaši Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Rudar s 5:0 (4:0).
  • 06.07.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Rudar
    Olimpija je v Kranju prikazala dva obraza. Zmaji so navdušili z igro v napadu, Triglavu so zabili kar sedem zadetkov, učinkovito predstavo pa bodo skušali ponoviti v četrtek, ko v Stožice prihaja neobremenjeni, a od porazov ranjeni Rudar.
  • 29.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpiji spodletelo tudi v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja in ljubljanske Olimpije so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).
  • 27.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Olimpija
    Na gostovanje k Rudarju iz drugega konca lestvice prihaja ljubljanska Olimpija. Kako se bo odvila tekma ob jezeru?
  • 19.01.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija premagala Brežice, Rudar boljši od Šampiona
    Nedeljo so za pripravljalno preizkušnjo izkoristili v taboru Olimpije in Rudarja. Velenjčani so bili boljši od celjskega Šampiona, Ljubljančani pa so po včerajšnji zmagi nad Krko premagali še drugoligaša iz Brežic.
  • 19.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija se je znesla nad Rudarjem
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 6:0 (4:0).
  • 19.10.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Rudar
    Olimpija je pred reprezentančnim premorom izkoristila remi neposrednih tekmecev in se vrnila na vrh lestvice. Nove tri točke bodo zmaji naskakovali proti zadnjeuvrščenemu Rudarju, ki še naprej ostaja brez prvenstvene zmage.
  • 19.09.2019 | Pokal Pivovarna Union
    Knapi izločili pokalnega prvaka
    V ljubljanskih Stožicah smo dobili še zadnjega udeleženca četrtfinala Pokala Slovenije. Po Mariboru je pred prvo oviro pokleknil še drugi finalist. Olimpija, ki je spomladi osvojila naslov pokalnega prvaka, je na domači zelenici izgubila z Rudarjem.
  • 11.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija suverena v Velenju
    Nogometaši Olimpije so v tekmi 5. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar Velenje s 3:0 (2:0).
  • 09.08.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Olimpija
    Velenjčani bodo z novim trenerjem skušali presenetiti Olimpijo, ki na začetku sezone z lahkoto zbira točke. Lahko Ljubljančani doživijo prvi poraz?

DELI NA