Pred tekmo: Triglav - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 4. krog

TRIGLAV KRANJ - OLIMPIJA LJUBLJANA

12. avgust 2018, ob 17.30

Neposredni prenos: TV Slovenija 2

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (Povprečen obisk: 400 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Triglav je v Novi Gorici iztržil še drugi remi v letošnjem prvenstvu, v nedeljo pa bo lovil prve točke v domačem orlovem gnezdu. V gorenjski prestolnici bo gostovala Olimpija, ki ji v Prvi ligi Telekom Slovenije ne steče, zmajem pa bolje kaže v kvalifikacijah UEFA Evropske lige. A tudi Ljubljančani so se v Kranju nekajkrat že opekli, nazadnje lansko poletje, ko obračun ni ponudil zadetkov. Pri Triglavu tudi tokrat upajo na podobno presenečenje, s katerim bi mlado moštvo trenerja Dejana Dončića še okrepilo svojo samozavest. V kranjski zasedbi po ponedeljkovem gostovanju na severu Primorske v en glas poudarjajo, da bo ponovitev pristopa iz zadnje tekme prinesla nov uspeh in točke. Gorenjskim mladcem ob podpori nekaj izkušenejših nogometašev ne manjka vneme in motiva, ki bo v obračunu z državnim in pokalnim prvakom zagotovo še nekoliko višji kot ponavadi. Bo to prineslo tudi točke?

Luka Majcen, napadalec Triglava: »Vsi naši navijači, veseli bomo, če nam kot 12. igralec, pomagate, da tri točke ostanejo doma.«

Ermin Alić, branilec Triglava: »Najbolj pomembno bo, da se dobro spočijemo in regeneriramo do naslednje tekme. Sicer pa moramo na vsakem obračunu nastopiti s takšno miselnostjo in odnosom, kakršna smo prikazali v Novi Gorici. Ne glede na tekmeca, vselej merimo na zmago in se zagotovo nikogar ne bomo bali. Pogumno gremo naprej, saj vemo, koliko smo vredni. Smo mlado, a kakovostno moštvo in iskreno menim, da bomo presenečenje aktualne sezone.«

Kdo je vroč?

V Kranju so poleti močno pomladili igralsko zasedbo, od bordo dresa pa so se poslovili številni nosilci igre. Luka Majcen spada v majhno skupino izkušenih nogometašev, ki so ostali del kranjske zgodbe, trenerski štab pa je napadalcu zaupal tudi kapetanski trak. Le-ta je Ljubljančanu očitno dal dodatnega zagona, saj se je hitri napadalec doslej dvakrat vpisal med strelce. Po enajstmetrovki v spopadu z Aluminiju je v polno meril tudi v Novi Gorici, potem ko je v drugem polčasu izničil domače vodstvo in Gorenjcem priigral pomembno točko.

Ali ste vedeli?

Obisk Olimpije na kranjske tribune vselej zvabi kakšnega gledalca več. Nenazadnje je za rekorden obisk v Športnem centru Kranj leta 2001 poskrbela prav nekdanja Olimpija, septembrski obračun pa si je ogledalo 2.000 gledalcev. Lani poleti je dvoboj z Olimpijo spremljalo 1.800 ljubiteljev nogometa, le-ti pa bodo imeli tokrat dodaten razlog za ogled srečanja. Triglav bo namreč odigral 250. tekmo v Prvi ligi Telekom Slovenije. Gorenjci so v prvoligaški konkurenci vknjižili 55 zmag, 37-krat so se veselili na domačem igrišču, na katerem so dvakrat presenetili tudi Olimpijo. Ob še 58 neodločenih izidih so Kranjčani v prvoligaški konkurenci dosegli 223 zadetkov, prejeli pa so jih 441.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so med tednom napolnili mrežo Helsinkov in so po zmagi z rezultatom 3:0 na pragu uvrstitve v t.i. »play-off« UEFA Evropske lige. Bo visoka četrtkova zmaga zmaje prebudila tudi v domačem prvenstvu? Aktualni državni in pokalni prvak je na treh tekmah Prve lige Telekom Slovenije osvojil dve točki, zeleno-beli pa za vodilnim Mariborom zaostajajo pet točk. Zmaga v četrtem krogu prvenstva bo praktično nuja, po njej pa je že dišalo med nedeljskim spopadom s Celjem. Ljubljančani so z goloma Nika Kapuna in Stefana Savića že po četrt ure igre vodili z dvema goloma prednosti, a v nadaljevanju popustili in gostom dovolili, da so se dokopali do izenačenja. Celjska lekcija je očitno prebudila ljubljanske nogometaše, ki so v četrtkovem spopadu s Finci zaigrali bolje in poskrbeli za lepo popotnico za nedeljsko gostovanje v Kranju. Statistika medsebojnih tekem je sicer močno na strani Olimpije, ki je Triglavu na 20 ligaških obračunih zadala 14 porazov.

Branko Ilić, kapetan in branilec Olimpije: »Treba je verjeti v fante, ki igrajo za Olimpijo. Potrebujemo podporo in spodbudo. Če bodo navijači stali za nami, nam bodo olajšali delo. Potrebujemo zmage tudi za boljšo atmosfero v slačilnici. Na začetku sezone smo imeli precej smole, tokrat pa se je sreča obrnila v naš prid. To smo si zaslužili!«

Kdo je vroč?

V obračunu s finskim prvakom se je z dvema goloma izkazal Issah Abass, ki je odigral tudi drugi polčas nedeljskega dvoboja s Celjem. V obračunu z grofi je predvsem v drugem delu srečanja blestel Aljaž Ivačič, ki z uspešnimi predstavami dokazuje in potrjuje, da je trenutno prva izbira za gol Olimpije. Domžalčan v končnici spopada ni klonil pod pritiskom celjskih nogometašev, ki so s pridom izkoriščali prostor na domači polovici. Ivačič sicer ni uspel zakleniti svoje mreže, a se mu lahko ljubljanski nogometaši zahvalijo, da po vodstvu niso ostali brez točk.

Ali ste vedeli?

Tudi v prestolnici so poleti močno spremenili podobo igralske posadke. Šampionsko selekcijo, ki jo je Igor Bišćan popeljal do naslova državnega in pokalnega prvaka, je ta teden zapustil tudi Danijel Miškić. V Novem mestu rojeni Hrvat je nov izziv našel pri ruskem Orenburgu, vodstvo Olimpije pa je kmalu zatem potrdilo še dva novinca. Zeleno-belim sta se pridružila dobra znanca slovenskih zelenic, Ivan Lendrić in Jan Gorenc. Slednji se je v Stožice preselil iz Krškega, prvi pa je bil nazadnje član francoskega drugoligaša Lensa, v sezoni 2014/15 pa je bil član Celja.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prva zmaga sezone tudi za prvake
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:4 (0:1).

DELI NA