Pred tekmo: Triglav Kranj - Aluminij

Prva liga Telekom Slovenije, 16. krog

TRIGLAV KRANJ - ALUMINIJ

18. november 2017, ob 14.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 714 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kranjčani so se v novembrski premor podali z dobro popotnico, saj se v dvoboju z Gorico razveselili zlata vredne zmage na gostujoči zelenici. Zmaga Gorenjcev šteje še nekoliko več tudi sledečega podatka. Orli so v 13. prvoligaškem gostovanju v Novi Gorici domov šele prvič prinesli vse tri točke ter tako maščevali četrtfinalni poraz izpred nekaj tednov. Bordo rdeči so se z drugo zmago močno približali cilju letošnje sezone – osmemu mestu –, ki zdaj Triglavu beži še za dve točki. Z novo zmago bi Kranjčani že skočili na želeno pozicijo, saj bo v gorenjski prestolnici v soboto popoldne gostoval prav osmi Aluminij, ki v zadnjih tednih ne najde recepta do uspešnih ligaških predstav. Kranjčani so nekoliko uspešnejši, saj so po slovesu Tončija Žlogarja v petih tekmah zbrali remi ter dve zmagi. Bodo uspešen niz podaljšali tudi v soboto?

Elvis Džafić, kapetan in vratar Triglava: »V tej sezoni smo odigrali že veliko dobrih tekem, a praviloma so se nam pojavljale napake, ki so nas stale točk. Proti Gorici smo bili kompaktni, ogromno smo tekli, va napadu delali viške in, kar je najbolj pomembno, izkoriščali smo priložnosti. To je recept, ki ga moramo ponoviti tudi proti Aluminiju, pa se za uspeh ne gre bati.«

Kdo je vroč?

Matej Poplatnik se je na severu Primorske razveselil še dveh zadetkov in se tako že povsem približal Miljanu Škrbiću, ki z golom prednosti še naprej zaseda vrh ligaške lestvice strelcev. Ob učinkovitem napadalcu pa velja kot enega od osrednjih junakov kranjske zmage v Novi Gorici izpostaviti tudi Davida Tijanića, ki je s prvoligaškim prvencev poskrbel za vodstvo Triglava, zatem pa še asistiral Poplatniku. Dvajsetletnik se je Gorenjcem pridružil po začetku sezone, potem ko se je razšel z Olimpijo, vse od osmega kroga pa je nepogrešljivi člen začetne enajsterice Triglava, preko katere se je prebil tudi do krstnega vabila v mlado izbrano vrsto.

Ali ste vedeli?

Kranjčani so se pred reprezentančnim premorom razveselili prve ligaške zmage v Novi Gorici, skalp aktualnega podprvaka pa je Triglavu prinesel tudi jubilejno, 50. zmago na tekmah Prve lige Telekom Slovenije. Z dvema goloma v domači mreži je tri točke Gorenjcev potrdil Matej Poplatnik, ki se je s 15 prvoligaškimi zadetki zavihtel na drugo mesto klubske lestvice strelcev. V minuli sezoni najboljšega strelca 2. SNL le še gol loči do izenačitve z Enisom Đurkovićem. Še poleti član Triglava je večino od 16 zadetkov dosegel v sezoni 2008/09, ko se je veselil dvanajstkrat.

 

ALUMINIJ:

Prepoved nastopa: Derrick Mensah

Kidričani v letošnji sezoni še niso uspeli ponoviti pomladanskih rezultatov, ko so morali pred mlado zasedbo Aluminija poklekniti tudi Mariborčani in Ljubljančani. Rdeči so se v šestih tekmah druge četrtine prvenstva razveselili zgolj treh točk, kar je četo Slobodana Gruborja pahnila v nadvse neugoden položaj. Tudi za Štajerce velja, da sobotni dvoboj v Kranju šteje dvojno. Z zmago bi se Kidričani vnovič nekoliko oddaljili od nehvaležnega devetega mesta, ki mu »šumari« bežijo le še za dve točki. Po porazu z Gorico so morali Matic Vrbanec in soigralci čestitati tudi Domžalčanom, ki so gol za minimalno zmago zabili v končnici tekme in Aluminiju zadali še osmi poraz. Kidričani so v letošnji sezoni zmagali trikrat, pred svojimi gledalci so nazadnje ugnali prav Kranjčane, jih lahko prelisičijo tudi na Gorenjskem?

Kdo je vroč?

Podobno kot Kranjčani, se tudi Kidričani ne morejo pohvaliti z učinkovitim napadom, saj so v 15 krogih dosegli 16 zadetkov, dva več od Triglava. Kranjski voz vleče devetkratni strelec Matej Poplatnik, Grubor pa v svojem moštvu najbolj pogreša prav učinkovitega nogometaša. Matic Vrbanec in Marko Nunić sta s tremi goli najboljša strelca Aluminija, med strelce pa se je doslej vpisalo še sedem nogometašev rdečih. Lahko Nunić, ki je imel v svoji karieri že nekaj opravka s tekmami proti Triglavu, v Kranju poskrbi za veselje svojih soigralcev?

Ali ste vedeli?

Slobodan Grubor bo v Kranju pogrešal pomembnega člena zvezne vrste. Derrick Mensah mora po sedmem rumenem kartonu še drugič prisilno počivati. Ganski vezist je največkrat opominjani nogometaš letošnje sezone Prve lige Telekom Slovenije, članu Aluminija pa sledita nogometaša tokratnih gostiteljev. Izkušeni Vlado Šmit je predčasno sklenil prav tekmo v Kidričevem, ob tem pa je še petkrat videl karton rumene barve, medtem ko si mladi David Zec s šestimi rumenimi kartoni deli tretje mesto največkrat opozorjenih nogometašev slovenskega prvenstva.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Aluminij uspešen v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Aluminiju z 0:3 (0:1).

DELI NA