Pred tekmo: Triglav Kranj - Domžale

Prva liga Telekom Slovenije, 17. krog

TRIGLAV KRANJ - DOMŽALE

25. november 2017, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 669 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Elvis Džafić

Pred slovenskimi prvoligaši so le še tri jesenske preizkušnje. Sedemnajsti krog Prve lige Telekom Slovenije v sobotnem popoldnevu odpirajo Kranjčani in Domžalčani, ki se v tekmo podajajo brez pomembnih adutov. Rumeni bodo v gorenjski prestolnici pogrešali Senijada Ibričića, v domačih vratih pa ne bo Elvisa Džafića, ki je predčasno sklenil obračun z Aluminijem. Obenem so orli ostali tudi brez točk, saj so Kidričani po tem, ko je po izključitvi kapetana med vratnici stopil Luka Majcen, dosegli še dva zadetka in domov krenili s pomembno zmago. Triglav je še drugič v zadnjih štirih krogih prvenstva izgubil z izidom 3:0, najvišji poraz sezone pa so Gorenjcem zadali sobotni gostje. Ob Kamniški Bistrici je padlo kar sedem zadetkov, šest jih je končalo za hrbtom Džafića. Bo kranjska obramba tokrat trdnejša?

Kdo je vroč?

Kranjska obramba ne spada med najtrdnejše v Prvi ligi Telekom Slovenije, saj so več golov prejeli zgolj Ankarančani in Krčani. Primorska zasedba je tudi v fazi napada edina skromnejša od Triglava, ki pa ima v primerjavi z novincem v prvoligaški konkurenci razpoloženega strelca. Resda je Matej Poplatnik kar pet zadetkov dosegel po strelu z bele točke, a je z devetimi goli prvi zasledovalec Miljana Škrbića. Kralj strelcev lanske izvedbe 2. SNL je pred tedni zatresel tudi domžalsko mrežo, lahko v soboto ponovi dosežek in na vrhu klubske lestvice ujame Enisa Đurkovića?

Ali ste vedeli?

Trenerski štab kranjskega prvoligaša ima pred sobotnim spopadom z Domžalčani največ preglavic s tem, koga postaviti v gol. Elvis Džafić zaradi izključitve v tekmi z Aluminijem nima pravice nastopa. Mladi Jalen Arko je pred kratkim prestal operativni poseg, poškodbe pa že nekaj časa ovirajo tudi Dina Gromilića. Tako vse kaže, da bodo orli posegli po rešitvi iz mladinskih vrst. Sedemnajstletni Luka Čadež je v letošnjem mladinskem prvenstvu osemkrat branil gol Triglava, trikrat pa se je že znašel tudi na klopi članskega moštva. Mladenič je od blizu spremljal tekme v Ljudskem vrtu, Stožicah in novogoriškem Športnem parku. Bo v Kranju doživel prvoligaški krst?

 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: Senijad Ibričić

Tudi Domžalčani so imeli v zadnjem obdobju nekaj težav z vratarji, saj si je Dejan Milić v Kidričevem poškodoval gleženj, a Simonu Rožmanu ni bilo potrebno posegati po rešitvah iz mladinske konkurence. Ob Miliću namreč izkušnje nabirata še Kristijan Matošević in Ajdin Mulalić, ki je v letošnjem prvenstvu že zbral štiri nastope. Bosansko-hercegovski vratar je, potem ko je svoja vrata zaklenil že v Kidričevem, ob pomoči soigralcev odbil tudi vse napade Krčanov, ki sicer niso sprožili enega samega strela v okvir gola. Domžalčani so se po golu Jureta Balkovca razveselili nove zmage in s tremi točkami do ponedeljka zasedli tudi tretje mesto lestvice. Velenjčani bodo v Kidričevem gostovali v nedeljo, zato lahko pokalni prvak z novim uspešnim rezultatom vsaj za en dan vnovič prevzame naziv prvega zasledovalca Maribora in Olimpije.

Simon Rožman, trener Domžal: »Vsekakor me veseli dejstvo, da kažemo dobre predstave. Fantje so željni igre in polni energije. Čaka nas zahtevno gostovanje pri Triglavu, ki lovi vsako točko, hkrati pa zna presenetiti favorizirane tekmece. Dobro se spomnimo prejšnjega kola, ko so v gosteh zasluženo slavili proti Gorici. Treba se bo dobro pripraviti in v obračun kreniti z maksimalno osredotočenostjo.«

Jure Balkovec, branilec Domžal: »Triglav ima zelo neugodno moštvo, tako da se bomo morali znova dobro pripraviti nanj. Pred porazom z Aluminijem so denimo presenetili Gorico, kar je jasno opozorilo, da lahko premagajo vsakega. Kot rečeno, bomo tudi v soboto šli na zmago, saj želimo nadaljevati z zbiranjem pomembnih točk v boju za tretje mesto.«

Kdo je vroč?

Jure Balkovec je bil pozimi že pripravljen, da se preseli na Nizozemsko, a na koncu ni prišlo do Belokranjčevega slovesa od rumenih. Bočni branilec je tudi v letošnji sezoni pomemben adut Simona Rožmana, a za razliko od pretekle sezone, v kateri je dosegel pet zadetkov, ni tako učinkovit. V dvoboju s Krškim se je Balkovec razveselil prvenca v letošnji sezoni, skupno pa je dosegel še 11. prvoligaški zadetek. Triindvajsetletni nogometaš pa je že po dobri polovici sezone blizu tega, da preseže lanskoletni izkupiček asistenc. Lani jih je zbral šest, trenutno je že pri petih.

Ali ste vedeli?

Simon Rožman bo moral enajsterico za spopad s Triglavom sestaviti brez Senijada Ibričića, ki je po poletni selitvi ob Kamniško Bistrico izjemno pomemben adut rumenih. A mladi strokovnjak na klopi Domžal razpolaga s široko kadrovsko zasedbo, nekdanjega stratega Celja pa lahko veseli tudi dolg seznam strelcev. To sezono se je gola v rumenem dresu razveselilo že kar 17 igralcev, največ v celotnem prvenstvu. Zanimivo, tolikšnega nabora skupaj ne premorejo Krčani in Kranjčani. Pri Triglavu se je med strelce vpisalo pet igralcev, pri Krškemu pa sedem.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžalčani zmagali v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 0:1 (0:0).

DELI NA