Pred tekmo: Triglav Kranj - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 6. krog

TRIGLAV KRANJ - GORICA

19. avgust 2017, ob 16.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 1.650 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij
- sezonske vstopnice

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Po tekmah prvega kroga Pokala Slovenije konec tedna prinaša tekme šestega kroga Prve lige Teelkom Slovenije. Med tistimi, ki so bili med tednom prosti pokalnih obveznosti, so tudi sobotni nasprotniki v uvodni tekmi šestega kroga. Kranjčani so pred domačimi gledalci gostili Gorico, ki je v prejšnjem krogu vknjižila prvo zmago. Orli na prvi komplet treh točk po povratku med prvoligaše še čakajo, četa trenerja Tončija Žlogarja pa je nadaljevala serijo neodločenih izidov. Po obračunu s Krškim in Olimpijo so Gorenjci remizirali tudi s Celjem, potem ko je mrežo domačega kluba zatresel nekdanji grof Dejan Robnik. Triglav je po golu izkušenega vezista prišel še do četrte točke, toliko pa jih na svojem računu premorejo tudi Goričani. Kdo bo v sobotnem popoldnevu bolje izkoristil teden brez dodatnih obveznosti v pokalnem tekmovanju?

Dejan Robnik, vezist Triglava: »Ne bo nas zaneslo trenutno stanje na lestvici, Gorica je zelo kakovostna ekipa in za zdaj rezultati še niso realen pokazatelj stanja. Morda so potrebovali to zmago, da bodo začeli bolje igrati, zmago pa, jasno, potrebujemo tudi mi. Prepričan sem, da se z Gorico lahko spustimo v odprt boj za zmago, in da jo lahko premagamo.«

Kdo je vroč?

Kranjčani so se zaradi izstopa Šoštanjčanov v drugi krog Pokala Slovenije prebili brez boja, kljub temu pa orli med tednom niso ostali brez tekmovalnih minut. V Tenetišah so odigrali pripravljalni dvoboj z Dobom in ga ugnali z izidom 4:1. V polno je meril tudi Matej Poplatnik, ki se je v uvodu sezone razveselil dveh zadetkov. Zmago so dopolnili še Vlado Šmit, Gašper Udovič in Chai Mususu. Zambijec se nahaja na preizkušnji, tekom tedna pa je Triglav predstavil tudi prvega poletnega novinca. Bordo-belim se je pridružil srbski branilec Stefan Kukoljac, v dresu Triglava pa se je potil tudi David Tijanić, ki se je medtem razšel z Olimpijo, vrste Triglava pa je zapustil Enis Đurković.

Ali ste vedeli?

Triglav se je v uvodu letošnje sezone udaril že z nekaj klubi, v katerih najdemo tudi bivše člane orlovega gnezda. Dres Domžal nosi Tilen Klemenčič, nekdanji kapetan Klemen Šturm je zdaj član Krškega, Aleš Mertelj pa je že dolga leta del mariborske zasedbe. Svojega predstavnika pa Kranjčani najdejo tudi v golu Gorice, ki ga zadnja leta uspešno brani Grega Sorčan. Reprezentant Slovenije je po uspešnih predstavah v mladinskih selekcijah krstne prvoligaške korake opravil prav med kranjskima vratnicama. Debitantski nastop v Prvi ligi Telekom Slovenije je tedaj še golobradi mladenič vknjižil v četrtem krogu sezone 2013/14, ko je Triglav s 3:0 izgubil z Rudarjem.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Pa so jo dočakali tudi Goričani. Sinje-modri so se po štirih neuspešnih poizkusih razveselili prve zmage. V obračunu z Aluminijem je že vse kazalo na novo delitev točk, nakar je stvari v svoje roke prevzel rezervist Rok Grudina in v 94. minuti svojemu moštvu priigral zlata vredno zmago. Z njo so Primorci pridobili še eno pozicijo in na deveto mesto lestvice izrinili Kidričane. Z novo uspešno predstavo lahko moštvo trenerja Mirana Srebrniča vnovič poskoči po ligaški razpredelnice in skoči vsaj pred Triglav, ki se prav tako ponaša s štirimi točkami, a v petih krogih še ni okusil sladkobe zmage. Goričani bodo v gorenjski prestolnici lovili novo zmago, v Kranju pa so bili v desetih tekmah uspešni štirikrat. Zadnji dve gostovanji sta se razpletli po željah Gorice, ki je decembra 2013 po zaslugi udarne italijanske trojke slavila z 1:5. Dvakrat sta zadela Massimo Coda in Daniele Bazzoffia, v polno pa je meril tudi Gianvito Misuraca.

Rifet Kapić, vezist Gorice: »Tako kot na vsaki tekmi, gremo tudi v Kranju na zmago. Zelo pomembno je, da smo se vrnili v zmagoviti tek. Vzdušje se je s tem precej popravilo, potem ko smo slabše vstopili v prvenstvo. Pričakujem dobro tekmo. Tekmo, kjer bomo morali izkoristiti svoje priložnosti, ki bodo gotovo prišle. Triglav je v uvodnih tekmah dokazal, da gre za čvrstega nasprotnika. Prejemajo malo zadetkov, toda tudi mi imamo svoje adute. Tekmo pričakujemo v odličnem razpoloženju, kot sem že dejal pa si želimo samo zmage.«

 

Kdo je vroč?

Goričani so s tremi doseženimi zadetki najskromnejše moštvo Prve lige Telekom Slovenije, zato je jasno, da Miran Srebrnič v napadu pogreša aduta z natančnejšim udarcem. Je pa goriška četa v zadnjih tednih strnila obrambne vrste, saj je bil Grega Sorčan v zadnjih treh krogih premagan zgolj dvakrat, v tekmi z Aluminijem pa je prvič to sezono zaklenil svoja vrata. Med pomembnejše adute obrambe Gorice spada tudi Miha Gregorič, ki je v sinje-modri opravi odigral že 154 tekem. Bočni branilec bi se tako lahko že tekom sezone prebil med večno desetico goriškega prvoligaša, ki jo s 171 nastopi zaključuje Mitja Pirih, a bo nastop v Kranju izpustil zaradi poškodbe, ki jo je staknil v obračunu z Aluminijem. Kdo bo zapolnil njegovo mesto?

Ali ste vedeli?

Na prvo gostovanje po povratku na sever Primorske se odpravlja tudi Novica Nikčević. Novi pomočnik Srebrniča je nasledil Andreja Komca, nekdanji napadalec pa je v Novi Gorici močan pečat pustil že kot igralec. S 44 zadetki je še vedno četrti najboljši prvoligaški strelec kluba, v sezoni 1998/99 pa je bil s 17 goli tudi najboljši strelec prvenstva. Nekdanji član Izole, Celja, Korotana, Olimpije, Kopra, Mure in Taborja je v prvoligaški konkurenci zabil 80 zadetkov. Po koncu kariere je kot trener deloval v mladinskih selekcijah Gorice in bil tudi športni direktor kluba, kasneje pa je treniral Brda in Belo krajino, v Kopru pomagal Rodolfz Vanoliju, v Sturmu in Leeds Unitedu pa je bil desna roka Darka Milaniča, nazadnje pa je vodil mladinsko selekcijo Olimpije. Nikčević sicer ni edina novost v strokovnem štabu, ki je močnejši tudi za kondicijskega trenerja Renza Casellata, ki je bil v času selektorja Prandellija tudi del italijanske izbrane vrste.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani do zmage v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 6. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Gorici z 1:3 (1:0).

DELI NA