Pred tekmo: Triglav Kranj - Gorica

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

TRIGLAV KRANJ - GORICA

18. marec 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Šport TV

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 665 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Alen Krcić

Kranjčani po tretjem zaporednem porazu še vedno čakajo na prvo točko v nadaljevanju sezone. Orlom je ob polčasu dvoboja s Celjem kazalo še dobro, a so Gorenjci popustili v drugem polčasu, ko so gostitelji izkoristili luknje v kranjski obrambi in s tremi zadetki srečanje preobrnili v svojo korist. Obračun v knežjem mestu je sicer ponudil kar nekaj preobrat, Sinišo Brkića pa lahko veseli dejstvo, da se je prebudil tudi napad. Matej Poplatnik se je z dvema goloma zavihtel na vrh ligaške lestvice strelcev, a je bila to po novem porazu bolj slaba tolažba. Ankarančani so se z remijem v Krškem devetemu mestu približali na vsega točko zaostanka, zato se je v glavah Kranjčanov že prižgala rumena lučka. Triglav bo skušal serijo porazov prekiniti v nedeljskem obračunu z Goričani, ki so uspeli prekiniti dolgo sušno obdobje. Se bodo tokrat veselili tudi orli?

Igor Bukara, vezist Triglava: »V nedeljo nas čaka nova tekma proti ekipi, ki smo jo sposobni premagati. Doma osvajamo odločno premalo točk in načrt je, da naš stadion postane trdnjava, ki je ne bo moč kar tako osvojiti. Tokrat bo znova na preizkušnji karakter, ne smemo obupati, sezona je namreč še dolga. Glave bomo dali gor, se pripravili in storili vse, da osvojimo tri točke, ki bi nas približale tako želenemu osmemu mestu.«

Kdo je vroč?

Nobena skrivnost ni, da kranjski napad to sezono sloni predvsem na plečih Mateja Poplatnika. O tem zgovorno priča že pogled na seznam strelcev in število doseženih zadetkov. Petindvajsetletnik iz Dola pri Ljubljani je dosegel kar dve tretjini vseh zadetkov Triglava, v Celju pa je prekinil strelsko sušo Kranjčanov. Mlajši od bratov Poplatnik se je z goloma v celjski mreži povzpel na vrh ligaške lestvice strelcev. Ker Škrbić v Mariboru nima pravice nastopa, bi dvanajstkratnega strelca ta vikend iz prvega mesta izrinila zgolj strelska eksplozija katerega od zasledovalcev.

Ali ste vedeli?

Zadetka Mateja Poplatnika sta napadalcu Triglava prinesla še en naziv. Dolgoletni član kranjskega kluba zdaj namreč sam kraljuje na vrhu prvoligaške lestvice strelcev Triglava, pred tekmo v Celju si je prvo mesto delil z Ajdinom Redžićem. Slednji je v bordo-rdečem dresu dosegel 16 zadetkov. Prvo mesto klubske lestvice prvoligaških nastopov po tekmi v Celju sam zaseda tudi Alen Krcić, ki je s 101. prvoligaško tekmo za seboj pustil Jalna Pokorna. Slednji bo 8.360 prvoligaškimi minutami v dresu Triglava še nekaj dni vodilni na lestvici minutaže, saj Krcić v dvoboju z Gorico nima pravice nastopa.

 

GORICA:

Prepoved nastopa: /

Goričani so za razliko od Kranjčanov med tednom dočakali prve spomladanske točke. Po treh porazih z Olimpijo, Celjem in Domžalčani, ko je moral Januš Štrukelj šestkrat po žogo v svoja vrata, napadalci pa na drugi strani niso uspeli zadeti, so Primorci na domači zelenici ugnali ekipo Aluminija. Prav Kidričani so bili pred četrtkovim obračunom v novogoriškem Športnem parku zadnji tekmec, ki je pokleknil pred četo trenerja Srebrniča, ki se je po pomembni zmagi znebil nekaj bremena. Sinje-modri so bili prvič po zimskem premoru nekoliko nevarnejši tudi v napadu, a je bilo potrebno na zadetek v mreži Kidričanov čakati vse do 73. minute. Štiri minute po vstopu v igro je bil v kazenskem prostoru gostov najvišji Miran Burgić, a je povratniku po poškodbi veselje preprečil okvir gola. Na pravem mestu se je znašel Mark Gulić in z drugim zadetkom sezone poskrbel za pomembno slavje Primorcev. Bodo vrtnice povezale dve zmagi?

Miran Burgić, napadalec Gorice: »Prijetno se je bilo vrniti in po več kot desetih mesecih okusiti tekmovalni utrip. Še toliko bolj, ker nam je uspelo zmagati po daljšem sušnem obdobju. Nogometa ne pozabiš igrati kar tako, moram pa po dolgem premoru spet pridobiti pravi občutek za žogo in prostor.«

Kdo je vroč?

Pomembno vlogo pri prvih točkah v nadaljevanju sezone sta odigrala tudi Januš Štrukelj in Žiga Lipušček. Štrukelj, ki se je z nekaj odličnimi posredovanji izkazal že v Domžalah, je v uvodu četrtkove tekme preprečil hitro vodstvo Kidričanov, Lipušček pa je vnovič pokazal, da raste v odličnega branilca. Mladi reprezentant Slovenije, ki v višino meri skoraj dva metra, je s pomočjo soigralcev zaustavil večino nevarnih napadov Aluminija, Gorica pa prvič po že omenjeni zmagi v Kidričevem ni prejela zadetka. Bo goriška mreža nedotaknjena tudi v Kranju?

Ali ste vedeli?

Pristaši novogoriškega prvoligaša so v četrtek z odobravanjem pozdravili povratek Mirana Burgića. Za izkušenim napadalcem je dolgo in naporno okrevanje po poškodbi kolena, ki je trajalo 320 dni. Malce manj kot 11 mesecev po poškodbi se je Burgić vrnil na zelenice in hitro pokazal, koliko njegova prisotnost pomeni v mladi zasedbi, v kateri so tokrat zaigrali zgolj slovenski nogometaši, kar v Prvi ligi Telekom Slovenije ni pogost pojav. Miran Srebrnič tokrat ni uporabil niti enega od sedmih tujcev, ki so začasno nogometno domovanje našli na severu Primorske.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.03.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi med Triglavom in Gorico
    Nogometaši kranjskega Triglava in Gorice so se v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

DELI NA