Pred tekmo: Triglav Kranj - Krško

Prva liga Telekom Slovenije, 12. krog

TRIGLAV KRANJ - KRŠKO

14. oktober 2017, ob 13.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 880 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: Igor Bukara

Kranjčani so po trenerski rošadi niz porazov prekinili s točko v Ljudskem vrtu. Štiriindvajseti prvoligaški dvoboj Triglava in Maribora prvič ni postregel z zadetki, obračun v štajerski prestolnici pa se je pravtako prvič zaključil brez zmagovalca. Gorenjci so s peto točko ostali na dnu lestvice, pred zadnjim krogom uvodne tretjine prvenstva pa še čakajo na prvo zmago po povratku med prvoligaše. Orli bodo prvi komplet točk napadli v tekmi s Krčani. Kranjska zasedba je v prvem medsebojnem obračunu letošnje sezone iztržila točko, Gorenjci pa so precej uspešnejši v drugoligaških dvobojih s Krškim. Posavci so s 13 drugoligaških gostovanj na Gorenjskem odnesli zgolj eno zmago, ob petih remijih pa je Triglav dobil sedem srečanj. Bodo Elvis Džafić in soigralci tudi v soboto potrdili dejstvo, da so gostovanja v Kranju za Krčane sila neugodna?

Siniša Brkić, trener Triglava: »Tekma s Krškim bo zelo zahtevna, a v njo smo vložili 14 dni zelo intenzivnih priprav. Naredili smo vse, kar lahko in znamo, da to srečanje dobimo. Poudarek je bil na fiziki, sledi še sproščanje in podrobnejša analiza tekmeca. Naredili smo preskok v pripravljenosti, kar je bilo vidno na tekmi z Borcem iz Banja Luke, na vsak način pa moramo potrditi točko iz Maribora. Fantje se morajo zavedati, da so oni na igrišču, oni igrajo in ne navijači, javnost, trener ali ostali. Izgovorov ni več, doma točk ne smemo več podarjati, v isti sapi pa moram vse igralce iskreno pohvaliti za pristop in garanje med reprezentančnim premorom. Vzdušje je fantastično in imamo vse predpogoje za prvo zmago.«

Alen Krcić, vezist Triglava: »Zamenjali smo igralni sistem, bolj ali manj vsi igramo na drugačnih položajih kot pri prejšnjem trenerju, od tu tudi izvira to, da na trenutke morda zmanjka nekaj pogumna za še hitrejši prehod v napad in še bolj intenziven prenos žoge v zadnjo tretjino igrišča. A hitro se uigravamo, zato lahko zelo optimistično pričakujemo nadaljevanje sezone. Proti Krškemu bomo napadli zmago, potrebujemo jo za pozitivno pot med prvoligaši.«

Kdo je vroč?

Remi v Ljudskem vrtu po petih zaporednih porazih je Gorenjcem dal nekaj prepotrebne samozavesti, ki so jo Kranjčani okrepili tudi med oktobrskim reprezentančnim premorom. Orli so dneve brez tekmovalnih obveznosti izkoristili za izboljšanje fizične pripravljenosti, v sklopu 51. obletnice pobratenja Kranja in Banjaluke pa se je Triglav minulo soboto na domači zelenici pomeril z Borcem. Obračun s povratnikom med bosansko-hercegovske prvoligaše so dobili gostitelji, ki so zaigrali s pošteno spremenjeno obrambno vrsto, zmagovalca pa je sedem minut pred koncem srečanja odločil Momir Bojić. Robustni branilec je v letošnji sezoni odigral osem tekem, a večrat krožil med osrednjim in bočnim branilcem, v Ljudskem vrtu pa je sestavljal osrednji obrambni par.

Ali ste vedeli?

Bojić je s pomočjo soigralcev klubsko mrežo še tretjič to sezono ohranil nedoktanjeno. Prvič se je to zgodilo v uvodnem krogu prvenstva, drugič pa v tekmi z Olimpijo. Kranjčani se lahko pohvalijo, da so zaustavili napada vodilnih ekip, kar bodo skušali ponoviti tudi v tekmi s Krškim. Kranjska obramba se bo v sobotni obračun morda podala z dvema Zecoma v obrambi. David Zec, ki je bil ob Roglju del mladinske reprezentance, bo lahko v nadaljevanju sezone računal tudi na pomoč Darka Zeca. Ljubljančana ni potrebno podrodbno predstavaljati, saj je na prvoligaških igriščih odigral že 189 srečanj, po dolgoletnem branjenju domžalskih barv pa je bil v lanski sezoni član Rudarja. Zanimivo, v velenjskem dresu je debitiral v tekmi s Krškim, bodo Posavci tudi prvi nasprotnik Zeca v sklopu kranjske epizode?

 

KRŠKO:

Prepoved nastopa: /

Krčani so se v tekmi z Aluminijem, zadnji pred oktobrskim reprezentančnim premorom, veselili prve septembrske zmage in se po zaslugi domžalskega remija v Celju vnovič prebili v zgornji dom prvenstva. Posavci bodo skušali tam zaključiti uvodno tretjino letošnjega prvenstva, ki jo bodo sklenili v Kranju. Posavci se na Gorenjsko vračajo prvič po maju 2015, ko se je srečanje zaključilo z delitvijo točk. Krško mrežo je zatresel tudi Matej Poplatnik, s petimi goli drugi strelec letošnjega tekmovanja, v krški zasedbi pa malce več kot dve leti kasneje najdemo le še vratarja Marka Zalokarja. Slednji bo tudi v kranjskem Športnem centru pomemben adut krškega moštva, ki se po 11 krogih ne more pohvaliti z najtrdnejšo obrambo. Krčani so klonili 19-krat, več golov pa so prejeli zgolj Ankarančani in Kranjčani, ki pa bodo morali paziti na napad gostov. Zeleni z 19 zadetki spadajo med najučinkovitejša moštva, Stipe Balajić pa razpolaga z najboljšim strelcem in asistentom lige.

Josip Balić, vezist Krškega: »Vsaka tekma je pomembna. Morda sta Triglav in Ankaran nekoliko lažja tekmeca, vendar je na njiju potrebno biti še posebej pazljiv. Menim, da je naša ekipa dovolj kvalitetna, da dosežemo naš cilj, ki smo si ga zadali – zgornji del lestvice Prve lige Telekom Slovenije.«

Kdo je vroč?

Miljan Škrbić septembra ni bil tako učinkovit kot v poletnih preizkušnjah, saj je osmim golom dodal še en zadetek. Srbski napadalec je imel nekaj težav z boleznijo, med oktobrskim premorom pa se je ubadal tudi z lažjo poškodbo. Še naprej pa konto asistenc pridno zbira Tonći Mujan, s sedmimi podajami najboljši asistent Prve lige Telekom Slovenije. Dalmatinec je septembra podal za tri od skupno petih zadetkov Krškega, s tremi doseženimi goli pa je nekdanji nogometaš Hajduka in druge ekipe Deportiva La Corune statistično eden najnevarnejših nogometašev Posavcev.

Ali ste vedeli?

Pri krškem prvoligašu so med oktobrskim reprezentančnim premorom organizirali volilni zbor članov kluba. Krčani so dočakali novo vodstvo kluba, saj se dosedanji predsednik Boštjan Blažinčič ni odločil za ponovno kandidaturo, kot njegov naslednik pa je bil soglasno potrjen mag. Zoran Omerzu, ki je bil doslej že član Upravnega odbora NK Krško. Omerzu, ki je zaposlen pri enem od pomembnejših pokroviteljev posavskega kluba, je bil v preteklosti tudi nogometaš Krškega, v dresu katerega je v drugoligaški konkurenci zbral 72 nastopov. Bo četa trenerja Stipeta Balajića ero novega predsednika pričela z zmago?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav do prve zmage
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Krško s 3:1 (2:1).

DELI NA