Pred tekmo: Triglav Kranj - Maribor

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

TRIGLAV KRANJ - MARIBOR

11. april 2018, ob 15.00

Neposredni prenos: Kanal A

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 632 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Na Gorenjskem se bodo v zaostali tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije udarili Kranjčani in Mariborčani. Orli še vedno čakajo na prvo zmago v nadaljevanju sezone, vijolice pa potrjujejo sobotno zmago v štajerskem derbiju. Gorenjci so po točki v obračunu z Gorico izgubili zadnje tri preizkušnje, po Krškem in Aluminiju so bile boljše še Domžale. Siniša Brkić je pred gostovanjem ob Kamniški Bistrici močno premešal začetno enajsterico, ki je v prvem polčasu odbila poskuse Domžalčanov, a v nadaljevanju tekme klonila trikrat. Triglav ostaja pri 15 točkah, Ankarančani pa z dvema manj še vedno predstavljajo resno grožnjo za deveto mesto. Za podaljšanje upov na neposredni obstanek med prvoligaši pa bo potrebno tudi zmagovati, saj osmi Aluminij beži za šest točk. Kranjčani lahko v tekmi z Mariborom zgolj veliko pridobijo, že v prvem delu sezone pa so pokazali, da so trdoživ tekmec.

Jalen Arko, vratar Triglava: »Tekma z Mariborom bo podobna, glede na to, da bo to obračun z eno največjih ekip v državi. Tovrstne tekme od nas terjajo še večjo angažiranost, motivacijo ter željo, zato na tekmah z največjimi tudi na terenu pokažemo več. Svoje doda tudi ambient, ki je na tovrstnih dvobojih praviloma lepši, kar da še dodatno vzpodbudo.«

Kdo je vroč?

Trenerski štab kranjskega kluba je pred obračunom v Domžalah močno premešal igralsko zasedbo. V primerjavi s tekmo v Krškem so mesto v začetni enajsterici dobili zgolj štirje isti nogometaši, Jalen Arko, Momir Bojić, Matej Poplatnik in David Zec. Prvič po 19. krogu je srečanje od prve minute pričel David Tijanić, ki se je v Domžalah predstavil s solidno predstavo. Nekdanji član Olimpije je spomladi odigral štiri srečanja, po poletni selitvi iz vrst Olimpije pa je zbral 14 nastopov. Verjetno najboljšo tekmo sezone je Tijanić odigral v Novi Gorici, ko je zadetku dodal še asistenco.

Ali ste vedeli?

Pod drobnogledom bo tudi Dejan Vokić, ki se je v izdihljajih zimskega prestopnega roka v vrste nekdanjega kluba preselil iz Ljudskega vrta. Krilnemu nogometašu ne bo manjkalo motiva, saj si v ostri konkurenci, ki vlada v ekipi Maribora, ni uspel izboriti prostora pod soncem, nekoliko drugačna pa je njegova vloga v Kranju. Enaindvajsetletnik, ki je vzornika našel v Josipu Iličiću, je barve Maribora branil na štirih uradnih preizkušnjah, več izkušenj pa je nabral v dresu B ekipe. Za slednjo je odigral 29 tekem, dosegel pa je tudi štiri zadetke.

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Bo Siniša Brkić tudi v boj z aktualnim državnim prvakom poslal pomlajeno četo orlov ali se je v Domžalah odločil zgolj za manever, s katerim je spočil najbolj izkušene adute? Kranjčani so v jesenskem delu prvenstva že obakrat pošteno namučili zasedbo Darka Milaniča. Mariborčani so v gorenjski prestolnici lovili dva zadetka zaostanka, nato pa z zadetki v 71., 86. in 88. minuti prišli do sladkega preobrata. Štajercem ni bilo do nasmeha po dvoboju v Ljudskem vrtu, ko so Kranjčani po tekmi brez golov na Gorenjsko odnesli veliko točko. Orli sicer niso edini, ki so letos že presenetili na Štajerskem, a dejstvo je, da se Mariborčani v letošnji sezoni precej bolje znajdejo na gostovanjih. Vijoličasti so na 11 gostujočih tekmah slavili osemkrat, ob dveh neodločenih izid v Ljubljani pa so pokleknili zgolj v Celju. Poletni obračun v Kranju je ponudil izjemno zanimiv dvoboj, kdo bo boljši v sredo?

Darko Milanič, trener Maribora: »V naslednjem tednu imamo dve tekmi, v sredo v Kranju, v nedeljo v Novi Gorici. Obe sta izrednega pomena. Če govorimo o želji, da naredimo preobrat, so tudi tokrat dodatne besede odveč. Treba je hitro izpeljati regeneracijo, se temeljito pripraviti in se znova z odgovornostjo, da opravimo delo na najboljši način, odpraviti v Kranj. Po nove tri točke.«

Dino Hotić, vezist Maribora: »Ko opravimo preloženo preizkušnjo proti Triglavu, bomo imeli enako število odigranih tekem in bo stanje na lestvici, verjamem, drugačno. Želimo zmagati, da se približamo Olimpiji, tekmecem ustvarimo pritisk in potem po boljših igrah v končnici sezone pridemo do uresničitve naših želja. Prvi do cilja.«

Kdo je vroč?

Nazadnje so na presenečenje v Ljudskem vrtu upali tudi Celjani, ki so se predstavili v spodbudni luči, a gola Požega Vancaša in Lupete nista bila dovolj za razpoloženega Luko Zahovića. Mariborčan je v štajerskem derbiju dosegel krstni prvoligaški »hat-trick«, 22-letnik pa se je s tem dosežkom prebil med najboljšo deseterico klubskih strelcev v Prvi ligi Telekom Slovenije. Zahović je s 33 zadetki iz desetega mesta izrinil Gorana Cvijanovića, zdaj pa se podaja v lov na Mendyja. Robustni Francoz je v dresu Maribora na prvoligaških zelenicah dosegel 37 zadetkov.

Ali ste vedeli?

Maribor bo imel v Kranju priložnost, da se vrne na drugo mesto in zaostanek za Olimpijo zniža na sedem točk. S štajersko zasedbo se v Kranj odpravilo kar nekaj nogometašev, ki so v preteklosti branili tudi barve Triglava. Aleš Mertelj sicer ni v prvem planu Darka Milaniča, vidnejšo vlogo pa ima v zvezni vrsti Aleks Pihler, ki si je z dobrimi predstavami v dresu takratnega drugoligaša prislužil prestop v Zavrč. V Kranju je zrasel tudi Aljaž Cotman, v sezoni 2001/02 pa je mrežo Triglava branil tudi Jasmin Handanović. Štiridesetletnik je zbral osem nastopov, v štajerskem derbiju pa je presegel mejo 27 tisočih minut na igriščih Prve lige Telekom Slovenije.

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 11.04.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor v Kranju brez težav
    Nogometaši kranjskega Triglava so v zaostali tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:5 (0:3).

DELI NA