Pred tekmo: Triglav Kranj - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 9. krog

TRIGLAV KRANJ - RUDAR VELENJE

16. september 2017, ob 14.00

Neposredni prenos: Šport TV 1

Stadion: Športni center Kranj, kapaciteta 2.029 sedežev (povprečen obisk: 1.267 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 7-10 evrov
- upokojenci, ženske, študentje: 5-8 evrov
- mladostniki do 15. leta: 3-6 evrov
- več informacij

 

TRIGLAV KRANJ:

Prepoved nastopa: /

Kranjčani so v Domžalah doživeli najvišji poraz letošnje sezone. Pokalni prvak je z učinkovito predstavo za hrbet Elvisa Džafića pospravil kar šest zadetkov. V gorenjskem prvoligašu so po tretjem zaporednem porazu iskreno priznali, da negativna serija vpliva na ekipo, a so dneve pred zadnjo preizkušnjo uvodne četrtine prvenstva izkoristili tudi za odkrit pogovor. Orli so pred dvobojem z Rudarjem odločeni, da se v soboto veselijo prve zmage po povratku med prvoligaše in se tako približajo klubom, ki so Kranjčanom v preteklih krogih že malce pobegnili. Med temi je tudi Rudar, ki ima pred Triglavom že šest točk prednosti. Sobotna nasprotnika sta v prvoligaški konkurenci odigrala 22 srečanj, s 15 zmagami pa so precej uspešnejši knapi, ki so v tekmah s Triglavom doživeli zgolj tri poraze. Je napočil čas še za četrtega?

Dejan Robnik, vezist Triglava: »Pokazati moramo malce več samozavesti in zaupanja vase, da lahko proti vsakemu pridemo do pozitivnega rezultata, to pa pomeni osvojitev točke ali vseh treh. Žal smo padli v negativno serijo, ki preprosto mora vplivati na ekipo, vseeno pa mora fokus ostati pri naslednjih dveh tekmah. Tu lahko zberemo maso točk, ki bi nas oddaljila od kritičnega mesta.«

Kdo je vroč?

Vodstvo kranjskega prvoligaša je v izdihljajih poletnega prestopnega roka v zasedbo trenerja Tončija Žlogarja dodalo še tri mlade moči. Daniel Vujčić še ni dočakal priložnost za krstni nastop, v bordo dresu pa sta v Domžalah prvič zaigrala Nejc Pušnik in David Tijanić. Slednji se je kljub porazu izkazal z dobro predstavo in tako nakazal, da bi lahko bil pomembna pridobitev Triglava na sredini igrišča. Zdaj že nekdanji up Olimpije bo v tekmi z Velenjčani upal na jubilejni, deseti prvoligaški nastop. Ga bo dočakal?

Ali ste vedeli?

Triglav je v tekmi z Domžalčani precej pokvaril tudi svojo razliko v prejetih in doseženih zadetkih, ki zdaj znaša -10. Če so bili Gorenjci še pred osmim krogom obrambno ena najtrdnejših ekip, so pred zadnjo tekmo prve četrtine tekmovanja več golov prejeli zgolj Krčani in Ankarančani. So pa Kranjčani obenem tudi ekipa z najskromenjšim napadom, saj je četa trenerja Žlogarja dosegla zgolj šest zadetkov. Kar štirikrat je v polno meril Matej Poplatnik, ki se je po natančnem udarcu z bele točke veselil desetega prvoligaškega gola. Petindvajsetletnik je kar trikrat izkoristil najstrožjo kazen, Kranjčani pa iz igre niso zadeli že 274 minut. Bo strelski post prekinjen?

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Tudi Velenjčani ne morejo biti pretirano zadovoljni s točkovnim izkupičkom v zadnjih tekmah. Varovanci trenerja Marijana Pušnika so v šestih krogih na svoj račun dodali štiri točke, nazadnje so pred domačimi gledalci remizirali z Aluminijem. Knapi so vseh deset točk osvojili pred svojimi gledalci, izkupiček s treh gostovanj pa ostaja pri ničli. Ob tem je potrebno dodati, da je Rudar gostoval v Mariboru, Ljubljani in Novi Gorici, torej pri ekipah, ki so zadnjo sezono sklenile na prvih treh mestih. Zeleno-črni se želijo s četrtega gostovanja sezone vrniti s prvimi točkami, ki jih tudi Kranjčani na domači zelenici nabirajo s težavo. Triglav je ob porazu z Mariborom in Gorico remiziral z Olimpijo, kdo pa se bo bolje odrezal v četrti tekmi na domačih oziroma gostujočih tleh?

Damjan Vuklišević, branilec Rudarja: »Čakajo nas tri zaporedna gostovanja. Prvo izmed njih že jutri, ko v Kranju igramo proti Triglavu. Na Gorenjsko odhajamo po prve gostujoče točke. Vemo, da bo zahtevno, vendar smo se skozi celoten teden temeljito pripravljali. Kot vsako tekmo, gremo na zmago, tako bo tudi v Kranju.«

Kdo je vroč?

Če so imeli Velenjčani še v minuli sezoni v napadu izjemno razpoložena Dominika Glavino in Johna Maryja, imajo to poletje precej več težav z doseganjem zadetkov. Po obetavnem odprtju sezone, ko so knapi z dvema goloma odpravili Domžale in še tri zadetke pospravili v ankaransko mrežo, je naslednjih šest ligaških preizkušenj ponudilo le še dva zadetka, s katerima so knapi že v prvih minutah sosedskega savinjsko-šaleškega derbija strli odpor Celjanov. Sedem zadetkov je doseglo kar šest različnih strelcev, dvakrat je v polno meril Milan Tučić, ki je v krstni prvoligaški sezoni nekajkrat že opozoril nase. Lahko tudi v Kranju?

Ali ste vedeli?

V velenjskem in kranjskem dresu ne najdemo nogometaša, ki bi bil v preteklosti že član sobotnega nasprotnika. Se je pa poleti velenjskemu strategu Marijanu Pušniku dokazoval Daniel Vujčić, ki se je pred kratkim pridružil Triglavu. Že vse od leta 2011 pa velenjske barve brani Leon Črnčič, za katerega je bila tekma z Aluminijem nekaj posebnega. Lenartčan se je s 153. prvoligaškim nastopom v dresu Rudarja prebil med večno klubsko deseterico, v kateri se je izenačil z Zoranom Pavlovićem in nekdanjim trenerjem Jernejem Javornikom. Se lahko svetlolasi vezist v soboto podpiše še pod tisoči zadetek Rudarja v Prvi ligi Telekom Slovenije?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 16.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Knapi iz Kranja s tremi točkami
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 9. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti velenjskemu Rudarju z 1:2 (0:1).

DELI NA