15.04.2017 | 1. SŽNL
Primorski derbi že danes, v Radomljah v ponedeljek

Po skoraj dveh tednih premora se s tekmami 14. kroga nadaljuje tekmovanje v SNŽL, kjer se meri 10 najboljših slovenskih ekip. Štiri tekme so na sporedu že danes, v Radomljah pa se bosta domači klub ŽNK Moje-lecei.si Radomlje in ljubljanska Olimpija pomerila v ponedeljek, 17.4.

SŽNL, 14. krog, 15.4.
ŽNK Krim – Fužinar (11.00)
ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Maribor (11.00)
ŽNK Rudar Škale – Velesovo (11.00)
ŽNK Ankaran – ŽNK Ajdovščina (15.00)

17.4.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)

Prepoved nastopa:
Ines Kranjc (ŽNK Maribor)

Lestvica strelk po 13. krogu:
Tjaša Tibaut (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 35
Natalija Golob (ŽNK Olimpija Ljubljana) 31
Monika Conjar (ŽNK Teleing GMT Beltinci) 31

ŽNK Krim – Fužinar (11.00)

Ljubljančanke so z zmago začele spomladanski del, Korošice pa so uvodno tekmo pomladi pričakale v zdesetkani zasedbi. Zdaj so se razmerja spremenila, gostje prihajajo v Ljubljano po točke. Ekipi sta soseda na lestvic – Fužinar je 5. (20 točk), Krim pa 6. (18).

Dragoljub Živadinovič, trener Fužinarja:
„Končno bomo imeli popolno postavo. Pričakujem težko, lepo in rezultatsko težko napovedljivo tekmo. Krim je dobra in mlada ekipa. Mi pa odhajamo po zmago!“

ŽNK Teleing GMT Beltinci – ŽNK Maribor (11.00)

Pomurke so absolutne favoritinje. Trenerka Nuša Ladinek zato vsakič znova poudari, da bi rada gradila igro, ki bi v prihodnje krasila Pomurke. Mariborčanke bi rade drago prodale svojo kožo, to je napovedal tudi trener Marinko Šarkezi. Njegova vrsta bo imela precej z dela z napadom, kjer prednjačita Tjaša Tibaut in Monika Conjar – v tej sezoni sta v SŽNL dosegli 66 golov.

Nuša Ladinek, trenerka ŽNK Teleing GMT Beltinci:
„Tudi na tej tekmi ne bomo odstopili od zastavljenega načina igre. S hitro, kombinatorno igro si bomo skušali priigrati ter realizirati čim več lepih priložnosti.“

Marinko Šarkezi, trener ŽNK Maribor:
„V Beltince gremo odigrat kvalitetno tekmo. Vemo, da so domačinke favoritinje. A se bomo potrudili, da bi Prekmurje zapustili z dvignjenimi glavami.“

ŽNK Rudar Škale – Velesovo (11.00)

Velenjčanke so pred spomladanskim delom doživele precej sprememb. V novi podobi se bodo prvič predstavile pred domačo publiko tudi v ligaškem delu, ki pa služi bolj ali manj za pripravo na pokalni finale konec maja na Bonifiki.

Gorenjke so se s prvo spomladansko zmago odlepile z dna lestvice. Če bo priložnost za točke v Velenju, bodo skušale varovanke trenerja Primoža Štrajharja to tudi udejaniti.

ŽNK Ankaran – ŽNK Ajdovščina (15.00)

Za ženski nogomet je pomembno, da ima tudi regija Primorska svoj derbi v SŽNL. Obe sredini napredujeta iz sezono v sezono. Ajdovke so velike dolžnice Ankarana, ki je oktobra lani poražen zapustil Vipavsko dolino.

Luka Kompara, trener ŽNK Ajdovščina:
„Primorski derbi je vedno lepa priložnost za dokazovanje naših igralk in hkrati za promocijo dekliškega nogometa v naši pokrajini. Zavedamo se, da bo tokratna tekma še precej, kot je bila tista v jesenskem delu. V prvi vrsti bo treba zaustaviti hitre napadalke Ankarana in stremeti k učinkovitejšem prehodu iz obrambe v napad. Mislim, da se nam obeta lepa tekma.“

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)

Peter Kristan, trener ŽNK Moje-lece.si Radomlje:
„V ponedeljek nas čaka derbi zgornjega dela prvenstvene lestvice. Ekipa je dobro pripravljena. Še posebej pa me veseli, ker dekleta komaj čakajo obračun z Olimpijo. Smo sproščeni in neobremenjeni z rezultatom, kar pa ekipa iz Ljubljane vsekakor ne more biti. Za njih je pomembna le zmaga, da bi ostali vodilna ekipa lige. Morajo pa se zavedati, da prihajajo na naše dvorišče in da se bom močno potrudil, da iz Radomelj ne odnesejo vseh treh točk. Verjamem v prav vsako našo punco, ki bodo v ponedeljek igrala za barve in grb našega kluba.“

Samir Škrgič, trener ŽNK Olimpija Ljubljana:
„Za nas šteje samo zmaga, zato bomo naredili vse, da do tega cilja tudi pridemo.“

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana, ŽNK Rudar Škale

SORODNE NOVICE

  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Točke za Krimovke in Ajdovke, v ponedeljek derbi
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa se bo sklenil 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1). V nedeljo sta do zmag prišli še ekipi Primorje Gaia Naturelle in Krima.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Spletni prenos iz Radomelj
    V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Licenciranje 1. SŽNL: Brez zavrnjene vloge
    Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je danes objavila rezultate licenčnega postopka za klube 1. slovenske ženske nogometne lige za sezono 2024/25.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Nova zmaga Ljubljane
    Danes je bila na sporedu preložena tekma 20. kroga SŽNL Triglav Zdravje. V Dobu je ŽNK Radomlje Medex gostil ŽNK Ljubljano in klonil z 0:3. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, ko je na sporedu 22. krog.
  • 02.05.2024 | 1. SŽNL
    Radomlje in Ljubljana pred kamerami Planet TV-ja
    Praznični četrtek, 2. maj, bo postregel z zaostalim srečanjem 20. kroga ŽNL Triglav Zdravje, članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se bo ob 17. uri zoperstavila ŽNK Ljubljani, prenos bo tudi na Planet TV2.

DELI NA