Prva zmaga sezone tudi za prvake

Triglav - Olimpija 0:4 (0:1)

* Športni center, sodniki: Mertik (Odranci), Kordež (Dol pri Ljubljani) in Friš (Sladki Vrh).
* Strelci: 0:1 Savić (28.), 0:2 Štiglec (55.), 0:3 Suljić (69.), 0:4 Boateng (87.).
* Triglav: Curanović, Kumer, Alić, Elsner, Mlakar (od 64. Arh Česen), Kuhar, E. Kryeziu, Tijanić (od 78. Pušnik), Udovič, Žurga (od 46. Afoakwa), Majcen.
* Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Maksimenko, Štiglec (od 77. Zarifović), Tomić, Putinčanin (od 63. Kapun), Suljić, Savić, Črnic (od 73. Boateng), Issah.
* Rumena kartona: Udovič; Maksimenko.
* Rdeči karton: Udovič (90.).

Potem ko je Olimpija v četrtek pokazala učinkovito predstavo proti HJK Helsinkom v kvalifikacijah za evropsko ligo, se je izbrancem Aleksandra Linte odprlo tudi v domačem prvenstvu, kjer so do te tekme zbrali vsega dve točki. Tokrat pa so bili precej boljši tekmec od Triglava, ki ostaja brez zmage in pri dveh točkah na predzadnjem mestu.

Ljubljanski nogometaši so v prvem polčasu obračuna v Kranju prevladovali tako v posesti žoge kot v številu poskusov, tako da so povsem zasluženo vodili. Do vodilnega zadetka so prišli v 28. minuti, ko je najprej Tomislav Tomić z leve strani podal do Abassa Issaha, ta je žogo odpeljal na levo stran kazenskega prostora in od tam podal v sredino, kjer je bil Stefan Savić hitrejši od svojega čuvaja Tilna Mlakarja in iz bližine zadel.

Pred tem je bil najvidnejši v ljubljanski vrsti Issah, ki je v 15. minuti z glavo zgrešil za kak meter, v 20. minuti pa je prišel v dvoboj z Darjanom Curanovićem, a je bil slednji uspešnejši. Issah je še eno priložnost zapravil v 34. minuti, ko je z branilcem "na hrbtu" žogo poslal čez gol. Pri Olimpiji je bil v 35. minuti nevaren še debitant v slovenski prvi ligi Vitalijs Maksimenko, ko je poskusil z glavo, izkazal pa se je vratar Triglava. Ta je imel v prvem delu le eno lepo priložnost, in sicer je v 29. minuti Aljaž Ivačič dobil dvoboj s Tomom Žurgo.

V drugem polčasu je v 51. minuti Issah prišel do strela z leve strani kazenskega prostora, a zadel le zunanji del mreže. Zato pa je bil natančnejši Dino Štiglec v 55. minuti. Približno 35 metrov od gola Triglava je dobil žogo stekel proti kazenskemu prostoru, oddal žogo do Issaha, tam mu jo je vrnil, nato pa je bočni branilec malce z leve premagal še Curanovića za 2:0. V 59. minuti je znova Issah sprintal proti vratom domačih, a Olimpijin napadalec na koncu ni bil dovolj spreten.

V 66. minuti so po dolgem času nase opozorili tudi pri Triglavu, s prostega strela z več kot 20 metrov je sprožil David Tijanić, a žogo poslal dober meter mimo gola, tako kot novinec Dickson Afoakwa v 68. minuti, ko je sprožil z roba kazenskega prostora.

Vsega minuto zatem je Savić prodrl po desni strani, podal v sredino kazenskega prostora, kamor je pritekel Asmir Suljić in brez težav povišal na 3:0. V 87. minuti pa so Ljubljančani le še potrdili zmago. Znova je bil v vlogi podajalca Savić, ki je poslal žogo na desno stran kazenskega prostora do Kingsleyja Boatenga, ta pa je z diagonalnim strelom po tleh zadel za 4:0. Tik pred koncem tekme je svoj drugi rumeni karton na tekmi dobil Gašper Udovič in bil izključen.

Kranjčani bodo v 5.krogu v soboto gostovali v Celju, Ljubljančani pa bodo dan pozneje gostili Maribor.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 10.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Olimpija
    Triglav je v Novi Gorici iztržil še drugo točko sezone, v nedeljo pa bo v orlovem gnezdu gostovala Olimpija. Ljubljančanom v PLTS ne steče, precej bolje pa jim kaže v kvalifikacijah UEFA Evropske lige.

DELI NA