Remi med Aluminijem in Celjem

Aluminij - Celje 2:2 (1:1)

* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Borošak, Kordež, Vojska.
* Strelci: 0:1 Žinko (30.), 1:1 Vrbanec (44./11-m), 1:2 Požeg Vancaš (74.), 2:2 Mensah (77.)
* Aluminij: Janžeković, Vezjak (od 52. Mesec), Rodin, Martinović, Jakšić (od 90. Tahiraj), Muminović, Vrbanec, Petrovič, Mensah, Nunić, Škoflek.
* Celje: Rozman, Travner, Kelhar, Džinić, Brecl (od 48. Pišek), Kesić (od 84. Gatarić), Cvek, Žinko, Požeg Vancaš, Dangubić, Lupeta.
* Rumeni kartoni: Rodin, Tahiraj; Požeg Vancaš.
* Rdeča kartona: Martinović (36.), Rodin (81.).

Nogometaši Aluminija in Celja so si v prvi tekmi četrtega kroga v zanimivi tekmi razdelili točki, obe ekipi sta zdaj pri štirih prvenstvenih točkah. Kidričani so šestič zapored doma ostali neporaženi, proti Celju so v deveti medsebojni tekmi prišli do drugega remija.

Visoke temperature so vplivale na ritem igre, a kljub temu so gledalci videli zanimiv štajerski obračun. Celjani so v prvem polčasu nekaj boljši nasprotnik, predvsem Jucie Lupeta je Kidričanom povzročal obilo težav. V deveti minuti je Luka Žinko podal za hrbet domače obrambe, Portugalec je lepo sprejel žogo in udaril proti golu, Luka Janžeković je bil na mestu. Šest minut kasneje je Jure Travner je leve strani zaposlil Lupeto, ki je tokrat meril z glavo, a čez gol.

V 18. minuti so do prvega strela prišli tudi domači, s prostega strela je udaril Žiga Škoflek, Matjaž Rozman je bil na mestu.

V 30. minuti je Lupeta priigral prosti strel kakšnih 20 metrov od Aluminijevega gola. Žogo si je nastavil Žinko in v svojem drugem nastopu v celjskem dresu lepo zadel.

Zatem je portugalski napadalec podal z desne strani, Martinović pa je skoraj zadel svoj gol, avtogol je preprečil Janžeković. V 36. minuti je enajstmetrovko za Celje priigral Filip Dangubić, Ilija Martinović je kot zadnji igralec zrušil Hrvata in si prislužil rdeči karton. Dangubić si je sam nastavil žogo na belo točko, a jo poslal mimo gola.

Zaključek prvega polčasa je pripadel domačim. Matic Vrbanec je v 40. minuti z razdalje nastreljal Rozmana, štiri minute kasneje pa ga je premagal. Škoflek je priigral najstrožjo kazen, enajstmetrovko pa je zanesljivo izvedel Vrbanec.

Prvi je bil v drugem polčasu nevaren rezervist Celja Janez Pišek, ki je v 55. minuti z razdalje stresel prečko. Nato je do dveh lepih priložnosti prišel Aluminij. V 61. minuti se je Marko Nunić znašel sam pred celjskim vratarjem, Rozman se je izkazal z obrambo. V 65. minuti je z razdalje udaril še Vedran Mesec, Rozman je spet ubranil.

V 74. minuti so gosti z igralcem več le prišli do drugega gola. Rudi Požeg Vancaš je lepo preigraval na levi strani kazenskega prostora, iz igre vrgel enega od domačih branilcev in žogo poslal ob Janžekoviću v gol. Veselje gostov ni trajalo dolgo. V 77. minuti je Ibrahim Mensah z lepo samostojno akcijo izenačil. Na levi strani je s prsmi sprejel žogo ob Lovru Cveku, preigral Elvedina Džinića in zadel.

V 81. minuti je Aluminij oziroma Žiga Škoflek zapravil izjemno priložnost. Mensah je podal v kazenski prostor, kjer bi moral Škoflek žogo le potisniti v gol, a jo je poslal čez gol. Zatem je sodnik Alen Borošak izključil še drugega domačega branilca Mateja Rodina.

Celjane tekma 5. kroga čaka čez teden dni, ko bodo gostili Triglav Kranj. Aluminij bo dan kasneje gostoval v Gorici.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Celje
    Četrti krog PLTS bosta s petkovo tekmo odprli ekipi Aluminija in Celja. Kidričani se bodo skušali pred domačimi gledalci pobrati po visokem porazu v Stožicah, grofje bodo lovili drugo zaporedno zmago.

DELI NA