Remi med Koprom in Olimpijo

Koper - Olimpija 1:1 (0:0)

* Stadion Bonifika, gledalcev 1300, sodniki: Kajtazović, Ajdovec (oba Kranj in Vukan (Apače).
* Strelca: 0:1 Boateng (53.), 1:1 Hodžić (79.).
* Koper: Antolović, Kokorović, Datković, Gregov, Horvat (od 69. Pekuson), Krivičić (od 84. Tzandaris), Hodžić, Pučko, Ibričić, Belima, Križman.
* Olimpija: Vodišek, Štiglec (od 50. Benko), Zarifović, Bajrić, Baskera, Cretu, Miškić, Abass (od 42. Boateng), Wobay (od 89. Alves), Kirm, Eleke.
* Rumeni kartoni: Kokorović; Wobay, Cretu.
* Rdeči karton: /.

Koprčani so niz neporaženosti podaljšali na osem tekem, na drugi strani pa so Ljubljančani s točko ohranili drugo mesto v prvenstvu ter si zagotovili mesto v evropskih tekmovanjih.

Uvodno otipavanje moči je trajalo dobrih enajst minut, ko je kot prvi nevarno zapretil pri gostih Julius Wobay. Njegov močan strel z roba kazenskega prostora je končal kak meter mimo vrat. Sledilo je novih osemnajst minut previdne igre z obeh strani, ko gledalci zares niso mogli uživati v nogometu, saj sta ekipi igrali izredno previdno.

Disciplinirano izvrševanje taktičnih nalog trenerjev je očitno imelo prednost. Za Koprčane je po skoraj pol ure ne ravno aktivne igre prvi zagrozil Senijad Ibričić, ki je nevarno streljal z 18 metrov, a čez gol. V 36. minuti je Blessing Eleke po predložku z desne strani dosegel zadetek za goste. Sodnik Nejc Kajtazovič je gol upravičeno razveljavil zaradi prepovedanega položaja napadalca Olimpije.

V sodniškem dodatku se je v domačega junaka spremenil koprski vratar Marijan Antolović, ki je uprizoril dve odlični obrambi po zrelih priložnostih rezervista Kingsleyja Boatenga in Elekeja. Ostalo je pri začetnih 0:0.

V drugem polčasu so po menjavi poškodovanega branilca Dina Štigleca z napadalcem Leonom Benkom gostje imeli na igrišču bolj ofenzivne nogometaše in pričakovati je bilo napadalnejšo igro. To se je potrdilo že v 53. minuti, ko se je hitri Boateng sprehodil mimo Eda Kevina Kokorovića in Tonija Datkovića pred vrata Antolovića in rutinirano zadel za 0:1.

V 56. minuti je gostujoči vratar Rok Vodišek okleval pri izbijanju žoge, kar bi skoraj izkoristil vztrajni Sandi Križman, ki je izbijanje blokiral. Žoga je na srečo vratarja Olimpije končala preko prečke. Domači so poizkusili v 63. minuti, ponovno prek kapetana Ibričića, ki je streljal z 20 metrov, na mestu je bil Vodišek.

V 72. minuti je Kokorović kar dobro poizkusil iz polvoleja z 20 metrov, a je žoga zletela kak meter mimo gostujočih vrat. Koprčani so nadaljevali s pritiskom proti vratom Ljubljančanov, ki so prežali na protinapade. V 79. minuti so imeli domači na voljo kot, po izbiti žogi pa jo je s 15 metrov natančno v gostujočo mrežo za 1:1 poslal Nermin Hodžić.

Po izenačenju je tekma postala še bolj dinamična, kot je sicer že bila v drugem polčasu, bolj glasno pa je bilo tudi na tribunah. V 90. minuti je po napaki Elekeja, do žoge prišel in dobro sprožil Courage Pekuson, Vodišek pa se ni pustil presenetiti. V 92. minuti so imeli priložnost tudi gostje, ko je hitri Boateng pred vrati Kopra stekel mimo Kokorovića in močno streljal po tleh z osmih metrov, žoga pa ni veliko zgrešila želenega cilja.

Koper bo v 35., predzadnjem krogu v nedeljo gostoval v Krškem, Olimpija pa v Novi Gorici.

 

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 15.05.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Koper - Olimpija
    Po Domžalčanih se na Bonifiko pred pokalnim finalom odpravljajo tudi nogometaši Olimpije. Zmaji so se prav po zmagi nad Domžalami vrnili na drugo mesto, a tudi Koper v želji po preboju v Evropo še ni rekel zadnje besede.

DELI NA