Remi v Velenju

Rudar Velenje - Krško 1:1 (0:1)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Šmajc (Kranj), Vukan (Apače) in Kordež (Ravne na Koroškem).
* Strelca: 0:1 Da Silva (24.), 1:1 Tučić (54.).
* Rudar: Malnar, Kašnik, Vasiljević, Tomašević, Pušaver, Muić (od 46. Šantek), Kamara (od 38. Solomun), Parfitt-Williams (od 67. Pišek), Bolha, Tučić, Radić.
* Krško: Zalokar, Štefulj, Brekalo, Kulinitš, Hing-Glover, Da Silva, Ogrinec (od 79. Kovačič), Srečković, Volarič, Ristovski (od 69. Božič), Vekić (od 59. Mandić).
* Rumeni kartoni: Muić, Vasiljević; Božič.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so v dvoboju s Krškim vendarle prišli do prve točke v sezoni. To jim je zagotovil Milan Tučić z izenačujočim zadetkom v uvodu drugega polčasa. Na drugi strani so imeli Krčani kar nekaj lepih priložnosti tudi za zmago, a se kljub temu s sedmega gostovanja v Velenju vračajo šestič neporaženi.

Prvi polčas v Velenju ni navdušil (predvsem domačih) navijačev. Boljši tekmec so bili Krčani, ki so v 24. minuti tudi povedli, potem ko je Marco Da Silva s prostega strela z roba kazenskega prostora malce z desne strani žogo poslal v oddaljeno stran Rudarjevega gola.

Gosti so imeli lepo priložnost tudi v 37. minuti, ko je s približno 15 metrov streljal Luka Volarič in zadel levo vratnico. Pet minut pozneje je novo nevarno akcijo s pravočasnim "izletom" iz gola preprečil Anže Malnar.

Domači v tem delu praktično niti enkrat niso resno ogrozili Marka Zalokarja, še najbolj nevarno je bilo v 37. minuti, ko je Djair Parfitt-Williams iz bližine žogo poslal mimo desne vratnice.

Zato pa so izenačili v 54. minuti. Robert Pušaver je podal z desne strani, Milan Tučić pa je z glavo žogo podaljšal v mrežo Krškega. To je spet zagrozilo v 62. minuti, ko se je žoga malce odbijala v kazenskem prostoru in po poskusu Milana Ristovskega končala mimo vrat.

Krčani so bili nevarni tudi v 68. minuti, ko je Sandi Ogrinec stekel v protinapad, na koncu pa bil po dvoboju z Malnarjem premalo natančen. Na drugi strani je Dominik Radić v 73. minuti streljal prešibko in preveč po sredini, da bi lahko ukanil Zalokarja.

V 80. minuti je pred vrati Rudarja celo žogo zgrešil neovirani Nikola Mandić, Da Silva pa je v 85. minuti močno sprožil od daleč, Malnar pa je žogo odbil. Na drugi strani je ob koncu tekme posredoval tudi Zalokar po poskusu Radića z glavo, tako da je ostalo pri 1:1.

Velenjčani bodo v 4. krogu prihodnji ponedeljek gostili Muro, Krčani pa dva dni prej Celje.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.08.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Krško
    Knapi so se v Bukarešti poslovili od evropskih bojev, četa Marijana Pušnika pa bo v obračunu s Krčani napadla prve točke v novi sezoni. Posavci v Velenje odhajajo po odmevnem remiju v spopadu z Olimpijo.

DELI NA