Rokave zavihali tudi v Mariboru, Domžalah in Celju

Četrtek je za pričetek priprav na nadaljevanje Prve lige Telekom Slovenije izkoristila še trojica prvoligašev. Po Krčanih, Ljubljančanih, Goričanih, Kidričanih, Radomljanih in Koprčani so prvi trening opravili tudi nogometaši Celja, Domžal in Maribora.

Točno opoldne so s prvim treningom v letošnjem letu pričeli nogometaši vodilnega Maribora. Štajerci so se na tradiocionalni večerji zbrali že v sredinem večeru, ko je trener Darko Milanič pozdravil 27 nogometašev. Med njimi ni bilo novih obrazov, edina sprememba v kadru aktualnega pokalnega prvaka pa je povezana zgolj z odhodom Erika Janža. Prekmurec se je konec decembra pridružil Viktorii Plzen . Štajerci bodo do nedelje trenirali v domačem Ljudskem vrtu, v nedeljo pa se bodo preselili v Moravske Toplice, v času bivanja v Prekmurju odigrali tudi tekmi z Nafto in ZTE-jem. Pred februarsko vadbo v turškem Beleku, prav tako že tradicionalno zimsko postojanko vijolic, se bo Maribor na domačih tleh pomeril še s hrvaško Gorico, v Turčiji pa čakajo Milaničevo četo zahtevnejši nasprotniki. Ob Arsenalu Tuli in podgoriški Budućnosti bodo nasproti stali še večkratni prvaki Rusije, Belorusije in Bolgarije, BATE Borisov, Zenit in Ludogorec. Po vrnitvi v domovino in derbijem z Olimpijo pa Tavaresa in soigralce čaka še generalka z velenjskim Rudarjem.

Že zgodaj dopoldne so se ob Kamniški Bistrici prvič zbrali nogometaši Domžal. Simon Rožman je pozdravil zasedbo, v kateri je manjkalo zajetno število nogometašev, ki so jeseni v moštvu rumenih igrali pomembno vlogo. Marko Alvir se je preselil k praški Slavii, Slobodan Vuk pa bo zaigral za norveški Tromso, osmerica reprezentantov pa se bo pripravam pridružila v ponedeljek, po vrnitvi v domovino.Zaradi okrevanja po poškodbi sta po posebnem programu vadila Jan Repas in Juninho, poškodovani Alexandre Kombi pa je že zaključil sezono, Žan Žužek pa zaradi bolezni prav tako ni bil med 24 nogometaši na zboru, treningom pa se je pridružilo tudi večje število mladincev. Domžalčani, ki bodo konec januarja in v začetku februarja dvakrat odpotovali v hrvaško Istro, bodo uvodni pripravljalni preizkušnji odigrali pri severnih sosedih, s prvoligašema Wolfsbergerjem in Sturmom, na Hrvaškem pa bodo nasprotniki Novigrad, Horn, Ferencvaroš U21 in Rijeka, vmes pa bodo rumeni zaigrali tudi proti srbskemu prvoligašu Mladosti. Pred nadaljevanjem prvenstva Domžalčane čaka še gostovanje pri celovški Austrii in dvoboj s sosednjim Dobom.

Dvojico reprezentantov bo v nekaj uvodnih dneh priprav pogrešal tudi celjski strateg Igor Jovićević. Celjani se bodo spomladi podali v boj na četrto mesto, ki bi v primeru, da pokalnega naslova ne osvoji novomeška Krka, prav tako prineslo pot v kvalifikacije za UEFA Evropsko ligo, že zdaj pa je jasno, da celjskega dresa spomladi ne bo nosil Marin Glavaš, ki se je grofom pridružil poleti, tik pred pričetkom priprav pa se je po sporazumni prekinitvi pogodbe poslovil od grofov. Celjani bodo, podobno kot večina prvoligašev, del priprav opravili v hrvaški Istri, kjer bodo odigrali tudi del od načrtovanih osmih preizkušenj.

Kot zadnji se bodo v petek zbrali še nogometaši velenjskega Rudarja, ki jih bo spomladi vodil srbski strateg Vanja Radinović.

Tekst: NZS
Foto: NK Domžale, Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 01.03.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor zanesljiv proti Domžalam
    Nogometaši Maribora so v 24. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:0 (2:0).
  • 29.02.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor nazadnje ni našel odgovora na slatinško vprašanje, Domžale pa po presnetljivi zmagi nad Celjem znova kažejo znake življenja.
  • 15.02.2024 | Prva liga Telemach
    V Ljudskem vrtu odslej kar dva Repasa
    Žiga Repas se je v Ljudskem vrtu pridružil starejšemu bratu Janu. Otrok Domžal je matično sredino zapustil pol leta pred iztekom pogodbe, z Mariborom se je dogovoril za sodelovanje do leta 2027.
  • 04.11.2023 | Prva liga Telemach
    Preobrat Maribora za zmago v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 15. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:1).
  • 03.11.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Sobotni spored bodo ob Kamniški Bistrici sklenili Domžalčani in Mariborčani. Lahko rumeni presenetijo vijoličaste?
  • 26.08.2023 | Prva liga Telemach
    Remi med Mariborom in Domžalami
    Nogometaši Maribora in Domžal so se v 6. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.08.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Maribor je v dvoboju s Slatinčani prvič v letošnjem prvenstvu ostal brez zmage, vijoličasti pa bodo rane po zapravljenem celili proti Domžalam. Rumeni še čakajo na prve točke pod taktirko Dušana Kosića.
  • 10.06.2023 | Prva liga Telemach
    Vrhovec in Strajnar nova člana Maribor, Šturm v Domžale
    Maribor je pred pričetkom priprav javnosti predstavil prva poletna novinca. Blaž Vrhovec se po letu in pol vrača v Ljudski vrt, Mark Strajnar pa je k vijoličastim prestopil iz Domžal. Med rumene se seli Danijel Šturm.
  • 22.04.2023 | Prva liga Telemach
    Maribor z zadetkom VIpotnika ugnal Domžale
    Nogometaši Maribora so v tekmi 32. kroga Prve lige Telemach premagali Domžale z 1:0
  • 20.04.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Domžale
    Po porazu na derbiju Mariborčane čaka tekma z Domžalami. Kdo bo boljši?

DELI NA