Rudar do pomembne zmage

Rudar Velenje - Aluminij 3:2 (1:1)

* Stadion ob jezeru, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Švarc (Ivančna Gorica), Kalan (Kranj).
* Strelci: 0:1 Tahiraj (14.), 1:1 Radić (41.), 2:1 Bolha (47.), 3:1 Škoflek (55.), 3:2 Trdina (90.).
* Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Vasilijević, Hrubik, Trifković, Radić (od 90. Šantek), Arap, Bolha, Škoflek (od 64. Črnčič), Tučić (od 74. Vodeb).
* Aluminij: Janžeković, Krajnc, Grgić, Kontek, Gliha, Petrovič, Muminović, Leko (od 56. Maloku), Horvat (od 68. Rogina), Tahiraj, Kidrič (od 76. Trdina).
* Rumena kartona: Vasilijević, Vodeb.
* Rdeč karton: /

Nogometašem Rudarja je pred tekmo in tudi po prvem polčasu dvoboja z Aluminijem grozilo, da se vrnejo na zadnje mesto na prvenstvene razpredelnice, a so v drugem delo vendarle dokazali, da so izšli iz krize. Zabeležili so četrto zmago v sezoni, s katero so prehiteli Triglav in se zavihteli na osmo mesto.

Prvi polčas bo šel hitro v pozabo, tudi zaradi razmočenega igrišča, ki ni dovoljeval kombinatorne igre. Obe ekipi sta si na podoben način priigrali le eno priložnost in ju tudi izkoristili.

Aluminij je povedel v 14. minuti, ko je Rok Kidrič z glavo podaljšal dolgo podajo, v kazenskem prostoru pa se je odlično znašel Francesco Tahiraj, ki je z natančnim strelom premagal vratarja Marka Pridigarja. Na drugi strani so podobno akcijo izpeljali gostitelji z glavo je v prazen prostor žogo podal Milan Tučić, Dominik Radić se ni odločil za takojšnji strel, ampak za preigravanje. Pri tem je bil uspešen, nato pa je z odličnim strelom zatresel mrežo.

Zato pa je drugi del postregel s precej več zanimivosti, predvsem njegov začetek. Velenjčani so do vodstva prišli že v 47. minuti, ko je David Arap z desne strani podal žogo pred golom, kjer se je v gneči odlično znašel Klemen Bolha, s hrbtom obrnjen proti golu je s peto premagal vratarja Luko Janžekovića.

Takoj zatem so imeli Kidričani v razmaku minute dve lepi priložnosti za izenačenje. Prvo je zamudil Tahiraj, ki je v kazenskem prostoru lepo sprejel žogo, se obrnil, toda streljal preveč po sredini gola, nato se je v ugodnem položaju znašel še Kidrič, a žogo poslal čez gol.

Za zgrešeni priložnosti so bili gosti hitro kaznovani. v 55. minuti je po protinapadu David Hrubik na robu kazenskega prostora našel Žigo Škofleka, ta je naredil korak naprej, nato streljal, žoga je končala v levem spodnjem kotu vratarja Janžekovića.

Aluminij je poskušal vse, da bi se vsaj približal domačim, v 67. minuti je Dejan Petrović po desni strani prodrl v kazenski prostor, a je bil po njegovem poskusu Pridigar na mestu, napadi gostov pa so obrodili sadove nekoliko prepozno, v zadnjem napadu sodnikovega podaljška je zaostanek zmanjšal Tadej Trdina. Za kaj več je Kidričanom zmanjkalo časa.

V naslednjem krogu bo Rudar gostoval pri Gorici, Aluminij pa bo gostil Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.10.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Aluminij
    Štirinajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bo sklenjen v Šaleški dolini. Velenjčani bodo gostili nogometaše Aluminija, ki so za razliko od Rudarja aktivni tudi v pokalnem tekmovanju. Bo to voda na mlin knapov?

DELI NA