Rudar osvojil Kranj

Triglav - Rudar Velenje 1:2 (0:1)

* Športni center, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelci: 0:1 Trifković (29./11 m), 1:1 Gajić (53./11 m), 1:2 Pušnik (64.).
* Triglav: Čadež, Alić, D. Kryeziu (od 83. Rogelj), Kumer (od 77. Bojić), Elsner, Mlakar, Gajić, Tijanić, Afoakwa, Jurić (od 72. Žurga), Udovič.
* Rudar: Pridigar, Tomašević, Pušaver, Kašnik, Bolha, Trifković, Pušnik, Hrubik, Črnčič (od 79. Pišek), Arap (od 68. Tučić), Kamara (od 58. Radić).
* Rumeni kartoni: Alić, Kumer, Bojić, Elsner; Hrubik, Tomašević, Bolha, Pridigar.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so po 4. krogu vendarle spet zmagali in prekinili niz štirih porazov, a za zdaj ostajajo na zadnjem mestu z enakim točkovnim izkupičkom kot predzadnje Krško. Na drugi strani so Kranjčani, ki so tokrat igrali brez Luke Majcna, pa forme z gostovanj (ob Mariboru so edina ekipa, ki na gostovanjih še ni izgubila) niso prenesli na domači teren.

Kranjčani in Velenjčani so v prvem polčasu prikazali bolj ali manj enakovredno igro, po 45 minutah pa so bili bolj zadovoljni v taboru gostov, saj so povedli v 29. minuti. Eden domačih nogometašev je v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Damjan Trifković. Knapi so imeli obetavno akcijo tudi v 35. minuti, ko je povsem osamljen do žoge v kazenskem prostoru prišel Nejc Pušnik, a jo je slabo zadel.

Pri domačih, ki so sicer bili za odtenek boljši tekmec, je imel najlepši priložnosti Dickson Afoakwa. Najprej je v 18. minuti streljal s približno desetih metrov, toda žogo poslal čez gol, v 45. minuti pa ga je velenjskega obramba znova pustila samega malce na desni strani kazenskega prostora, Ganec pa je znova meril previsoko. Nevaren je bil tudi David Tijanić v osmi minuti, čigar strel je v zadnjem trenutku blokiral David Kašnik.

V uvodu drugega polčasa so najprej pritisnili Velenjčani, Leon Črnčič je z roba kazenskega prostora za malo zgrešil cilj, v 53. minuti pa so domači izenačili, potem ko je Marko Gajić zanesljivo izvedel najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Josip Tomašević s prekrškom nad Denijem Jurićem.

V 54. minuti so imeli Velenjčani novo lepo priložnost, ko je Klemen Bolha zgrešil s šestih metrov, v 64. minuti pa so izbranci Marjana Pušnika znova povedli. Po kotu z desne strani, ki ga je izvedel Trifković, je bil v skoku najvišji Pušnik in poskrbel za vodstvo Rudarja.

Prednost bi kaj lahko povišal Dominik Radić v 73. minuti, ko je ostal sam dobrih deset metrov od gola, a malce z desne strani zadel nasprotno vratnico. Radić je imel še eno priložnost v sodniškem dodatku, a je bil Luka Čadež na mestu.

Kranjčani bodo v 10. krogu v četrtek gostili Muro, Velenjčani pa bodo gostovali v Mariboru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.09.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Rudar
    Kranjčani bodo uvodno četrtino prvenstva sklenili z dvobojem proti Rudarju. Knapi bodo na Gorenjskem iskali pot iz rezultatske krize, orli pa bodo skušali predstave z gostovanj prenesti tudi na domačo zelenico.

DELI NA