Rumeni z zmago na vrh

Domžale - Rudar Velenje 3:1 (1:0)

* Športni park Domžale, sodniki: Jug (Tolmin), Vidali (Gračišče) in Kalan (Kranj).
* Strelci: 1:0 Mujan (23.), 2:0 Ibričić (49.), 3:0 Ibričić (57.), 3:1 Šimunac (87.).
* Domžale: Milić, Klemenčič, Širok, Ibraimi, Mujan (od 78. Kirm), Ibričič (od 64. Žužek), Melnjak, Nicholson (od 46. Bizjak), Dobrovoljc, Gnezda Čerin, Husmani.
* Rudar Velenje: Pridigar, Muić, Pišek (od 58. Šantek), Trifković, Parfitt-Williams, Radić (od 76. Šimunac), Ćoralić, Vasiljević, Tomašević, Tučić (od 66. Solomun), Pušaver.
* Rumeni kartoni: Ibričić; Radić, Muić.
* Rdeč karton: /.

V domžalskem športnem parku sta se pomerili ekipi, ki nastopata v kvalifikacijah za evropsko ligo. Ritem dveh tekem na teden vsaj za zdaj ne odgovarja najbolj Velenjčanom, saj so v državnem prvenstvu izgubili obe tekmi, prejeli so kar osem golov, dali pa le enega. Domžalčanom gre doma precej bolje, vpisali so namreč še drugo zmago.

Domžalčani so takoj na začetku nakazali, da si želijo čim prej zadeti. V drugi minuti je prvi proti velenjskemu golu udaril Adam Gnezda Čerin, njegov poskus je bil šibak, zletel pa je mimo leve vratnice gola Rudarja. Precej bolj nevarno je bilo v 11. minuti, ko je s prostega strela udaril Senijad Ibričić, žoga je končala v vratnici.

V 18. minuti se je v izvrstni priložnosti znašel Gnezda Čerin. Ibričić in Tonči Mujan sta izigrala gostujočo obrambo, Mujan je podal do Gnezde Čerina, ki je prišel neoviran do strela z 11 metrov, z golov črte je izbil Sandi Ćoralić.

Pet minut kasneje je napadalno usmerjenim domačinom le uspelo streti domačo obrambo. Matija Širok je lepo preigraval na desni strani, potegnil v kazenski prostor in na drugo stran podal do Mujana, ki je zadel drugič v sezoni.

Tudi uvod drugega polčasa je pripadel domači ekipi, po štirih minutah je prednost podvojila. Rezervist Lovro Bizjak se je izkazal s prodorom po levi strani in podajo pred Rudarjev gol, tam pa je žogo pričakal Ibričić in jo spravil v gol.

V 57. minuti je za novo veselje domačih navijačev poskrbel Ibričić. Nekdanji reprezentant BiH je lepo odigral z Ibraimijem, potegnil proti sredini kazenskega prostora in z natančnim strelom premagal Marka Pridigarja.

Po dobri uri igre se je pred Pridigarjem znašel Ibraimi, velenjski čuvaj gola je dvoboj dobil. Pridigar je bil uspešnejši tudi v 74. minuti, ko je do zaključka prišel Bizjak, ter v 81. minuti, ko je bil s kakšnih 18 metrov nevaren Gnezda Čerin.

Ko se je že zdelo, da tekma že povsem odločena, so gosti le sestavili akcijo, iz katere so prvič v sezoni zadeli. V 87. minuti so Velenjčani izpeljali lepo akcijo, v glavni vlogi sta bila rezervista Ante Solomun in Vlatko Šimunac, prvi se je podpisal pod podajo, drugi pa pod gol.

Domžale bodo tekmo 3. kroga igrale čez teden dni v Murski Soboti, Rudar bo dan kasneje gostil Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Rudar Velenje
    Velenjčani so v prvem krogu pokleknili pred Mariborom, v nedeljo pa se bodo udarili z Domžalami, ki slovenski nogomet ravno tako predstavljajo v Evropi. Kdo je v evropskih obračunih prihranil več moči za domače obveznosti?

DELI NA