Sanjski začetek za Aluminij

Kalcer Radomlje - Aluminij 0:3 (0:0)

* Športni park, gledalcev 300, sodniki: Kajtazović, Ajdovec in Brezar (vsi Kranj).
* Strelci: 0:1 Zeba (58.), 0:2 Mensah (71.), 0:3 Vrbanec (81.).
* Kalcer: Ivačič, Kramarič, Ejup, Karamatić, Primc, Jakovljević (od 77. Babunski), Barukčić, Balić (od 71. Rokavec), Cerar, Nunić, Šipek (od 62. Vidmar).
* Aluminij: Janžeković, Kocić, Zeba, Turkalj, Jakšić, Muminović, Mensah, Bizjak (od 87. Krajnc), Vrbanec, Škoflek (od 90. Mesec), Panadić (od 69. Tahiraj).
* Rumeni kartoni: Balić, Karamatić; Mensah.
* Rdeči karton: /.

Predzadnji Kidričani so naredili velik korak k izognitvi zadnjemu mestu na koncu sezone, saj so še drugič na treh tekmah premagali zadnjeuvrščene Radomljane. Potem ko se je prvo medsebojno srečanje v Domžalah, kjer igrajo Radomlje svoje domače obračune, končalo z 2:2, drugo pa v Kidričevem z 2:1 v korist domačih, so danes izbranci Slobodana Gruborja po zaslugi drugega polčasa prišli do zmage s 3:0 in že 12 točk prednosti pred današnjim tekmecem.

V prvem polčasu pa so prevladovali Radomljani, ki so bili občutno boljši tekmec, toda zadetka jim proti precej "rezerviranim" gostom, ki niso niti enkrat ogrozili domačih vrat, ni uspelo zabiti. Imeli pa so štiri obetavne priložnosti. V šesti minuti je Kristjan Šipek malce z leve strani kazenskega prostora meril mimo gola, pet minut pozneje je s strelom z glavo zgrešil še Josip Balić.

V 22. minuti je v kazenski prostor prodrl Marko Nunić in prav tako malo z leve strani žogo poslal mimo nasprotne vratnice. V sredini kazenskega prostora je sicer imel na voljo povsem samega Šipka. Zadnjo priložnost so domači zapravili v 30. minuti, ko je Robi Jakovljević sprožil od daleč iz prve, a je bil Luka Janžeković na mestu.

Drugi polčas so gosti začeli bistveno bolj odločno, Matic Vrbanec je v 48. minuti meril mimo gola, deset minut zatem pa je s prostega strela lepo podal v kazenski prostor, kjer je bil ob Tinu Karamatiću najvišji Josip Zeba in z glavo matiral Aljaža Ivačiča.

V 71. minuti so gostje iz Kidričevega zabili nov žebelj v krsto domačih, ki so bili v drugem polčasu povsem nerazpoznavni v primerjavi s prvim. Prosti strel z desne strani je spet izvedel Vrbanec, domači branilci so žogo odbili na rob kazenskega prostora, tam pa je iz prve močno sprožil Ganec Derrick Mensah in zadel v desni spodnji kot domačih vrat.

Zadnje upe domačih je v 81. minuti pokopal Vrbanec, ki je iz bližine zadel po podaji Francesca Tahiraja. Nekaj trenutkov pozneje so prvič v drugem delu zagrozili domači, s približno 11 metrov je streljal Karamatić, izvrstno pa je posredoval Janžeković, ki je žogo preusmeril v vratnico.

Radomljani bodo v 23. krogu prihodnjo soboto gostovali v Celju, Aluminij pa bo dan pozneje gostil Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.02.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Aluminij
    Prva liga Telekom Slovenije se vrača na stadione in male ekrane. V nadaljevanje sezone bosta kot prva zakorakala zadnjeuvrščena kluba. Radomljane in Kidričane čaka v Domžalah izjemno pomemben dvoboj, kdo bo uspešnejši?

DELI NA