Še en poraz Olimpije

Olimpija - Gorica 1:2 (0:0)

* Stadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Skomina (Koper), Vukan (Apače) in Vidali (Gračišče).
* Strelci: 0:1 Kapić (59.), 1:1 Eleke (69.), 1:2 Žigon (90.).
* Olimpija: Vodišek, Klinar, Štiglec, Mitrović, Bajrić (od 84. Tijanić), Cretu (od 53. Avramovski), Ilić, Wobay (od 74. Alves), Kirm, Eleke, Benko.
* Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Gregorič, Kapić, Burgić, Filipović (od 73. Edafe), Kolenc (od 85. Nagode), Grudina, Osuji (od 77. Žigon), Boben.
* Rumeni kartoni: Cretu, Mitrović, Ilić; Kapić, Celcer.
* Rdeči karton: /.

Ljubljančani so v zadnjem dvoboju s Koprom sicer končali serijo treh porazov, a še vedno niso imeli zmage v spomladanskem delu. Brez nje so bili pred obračunom s spomladi precej hitreje prebujenimi Primorci že pet tekem in imeli za vodilnimi Mariborčani zaostanek -9.

Zaradi tega so bile za zmaje tri točke zelo nujne. Pred tekmo so v domači ekipi spet poskrbeli za nekaj razburjenja na kadrovskem področju, ko je moral (spet) oditi dosedanji športni direktor Ranko Stojić.

Trener domačih Marijan Pušnik pa v zaradi poškodb precej zdesetkani zasedbi danes ni mogel računati niti na vratarja Nejca Vidmarja, tako da je med vratnici spet stopil mladi Rok Vodišek.

Primorska ekipa je imela precej manj skrbi in stresa pred tekmo. Goričani so spomladi točke oddali le Mariboru, Miran Srebrnič in njegovi igralci pa so lahko mirno pričakovali tretji medsebojni dvoboj v sezoni in iskali priložnost za prvo zmago po 1:1 jeseni doma in 0:1 v Ljubljani.

Večji del prvega polčasa so imeli rahlo terensko prednost domači, ki pa so zelo težko prihajali v bližino kazenskega prostora gostov. Obramba Gorice je delovala trdno in je preprečevala dostope do vrat Grege Sorčana, v napadu pa so Goričani večkrat preizkusili Vodiška.

Najbolj nevarno v 11. minuti, ko je po prostem strelu Jake Kolenca žogo v svojem kazenskem prostoru preusmeril Nemanja Mitrović, Vodišku pa je še uspelo, da jo je poslal prek vrat.

Prvo pravo priložnost so imeli domači šele v 35. minuti, a je po podaji Andraža Kirma z desne strani Julius Wobay z nekaj metrov nastreljal Miho Gregoriča in iztržil le kot. Sledili pa sta dve nevarni akciji kapetana gostov Mirana Burgića, ki je najprej po prodoru le za malo meril čez vrata, potem pa poskusil še z glavo iz bližine.

Tik ob izteku polčasa sta Kirm z dobro podajo v kazenski prostor in Wobay s precej slabšim sprejemom in strelom s 14 metrov ponovila akcijo iz 35. minute, ostalo pa je pri 0:0.

Nadaljevanje je bilo podobno, jalova Olimpija je stežka prihajala do kazenskega prostora tekmecev, ti pa so bili vse nevarnejši in konkretnejši. Najprej je v 51. minuti Vodišek še obranil strel Andrije Filipovića, brez moči pa je bil v 59. minuti, ko je Rifet Kapić "obrnil" obrambo tekmecev na robu kazenskega prostora, potem pa natančno zadel ob vratnici.

Deset minut pozneje je domača ekipa le prišla do izenačenja, čeprav je prej kazalo, da bodo Goričani z vse nevarnejšimi poskusi povišali vodstvo. Po akciji na drugi strani igrišča se je žoga nekoliko srečno odbila do Blessinga Elekeja, ki jo je s treh metrov pospravil v mrežo.

Olimpija je iskala drugi gol in zmago, a je bila gostujoča zasedba dovolj trdna, da se je ubranila. Poskusa Kirma z glavo v 82. in Leona Benka z roba kazenskega prostora v 89. sta bili zadnja nevarna za domače.

Prav ob koncu, že v sodnikovem dodatku, pa je sledil hladen tuš za pristaše domačih: Goričani so izvedli hitro akcijo, podajalec Burgić je lepo našel rezervista Dejana Žigona, ki je z nekaj metrov meril v daljši kot vrat Vodiška in poskrbel za končnih 2:1, kar pomeni, da so zdaj nogometaši Olimpije na lestvici že 12 točk za Mariborčani.

Ljubljančani bodo v 27. krogu v nedeljo gostovali v Kidričevem, Novogoričani pa bodo dan prej gostili Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Olimpija - Gorica
    Ljubljančani so v tekmi s Koprom vknjižili prvo pomladansko točko, krstno zmago v nadaljevanju PLTS pa bodo lovili proti razpoloženim Goričanom, ki so v štirih tekmah slavili že trikrat, jeseni pa so ponagajali tudi Olimpiji.

DELI NA