Sobota brez poraza, Gorica do remija na Reki

Večina prvoligašev je tretjo januarsko soboto izkoristila za pripravljalna srečanja. Z izjemo Rudarja, ki bo aktiven jutri, je bilo na delu devet klubov, najodmevnejši dosežek pa so dosegli Goričani, ki so se z gostovanja pri Kekovi Rijeki vrnili z remijem.

Dvoboj na reški Kantridi ni ponudil zadetkov, aktualni hrvaški prvak pa je bil najbližje golu v 23. minuti, ko je Grego Sorčana rešil okvir vrat. Tekma je sicer minila v enakovrednem ritmu, za odtenek več so žogo v svojih nogah imeli Rečani, ki so si pripravili več zaključnih udarcev. Miran Srebrnič je priložnost za igro ponudil tudi trojici nogometašev na preizkušnji, Marku Maučecu, Matteu Tomičeku in Elvinu Ibrišimoviću.

Kidričani so v domačem Športnem parku, na igrišču z umetno travnato površino, gostili ekipo Allerheiligena. Avstrijski tretjeligaš se je domov vrnil z neodločenim izidom, gostujočo mrežo je po podaji Nemanje Jakšića zatresel Marko Nunić. Oliver Bogatinov je v prvi tekmi na klopi Aluminija preizkušal tudi nekaj novih moči, med drugimi tudi Roka Kidriča, jeseni napadalca Ankarana Hrvatinov.

Ankarančani so po ponedeljkovem pričetku priprav gostovali v Izoli in domačega tretjeligaša ugnali z izidom 6:2. Četa trenerja Vlada Badžima je prvi polčas dobila s štirimi zadetki razlike, potem ko so domačo mrežo zatresli Jan Pahor, Nico, Chinwendu Nkama in Tim Vodeb. Gostitelji so se v drugem polčasu približali na dva zadetka zaostanka, a sta vse dvome o zmagovalcu razrešila Smiljanić in Bordon.

Domžale so se po Iliriji udarile še z enim drugoligašem. Ob Kamniški Bistrici je gostovala kranjska Zarica, ki se je v spopad s pokalnim prvakom podala z dvanajsterico nogometašev. Simon Rožman, ki ni mogel računati na Rubina Hebaja, Dejana Milića in Ajdina Mulalića, je priložnost za igro ponudil 22 nogometašem, tudi mladinskimi vratarjema Mihelaku in Stojkoviću, v rumenem dresu pa se je dokazoval Ervin Jogić. Oba zadetka sta padla še v prvem polčasu. V 24. minuti vratar Cvetković ni najbolje posredoval po predložku Široka, kar je izkoristil Petar Franjić in domače popeljal v vodstvo. Slabih deset minut kasneje je lastno mrežo po kotu Ibričića zatresel Uroš Parežanin.

Tudi Krčani so drugo pripravljalno srečanje odigrali na umetni zelenici. V posavski prestolnici so po Ptujčanih gostovali še Dobljani, ki so se domov vrnili z dvema prejetima zadetkoma. Za zmago Krčanov sta zadela Mujan in Ramić. Trener Alen Šćulac je ob Miljanu Škrbiću pogrešal tudi Marka Zalokarja, priložnost pa je namenil tudi peterici mladincev. V zeleni opravi so ob Gorencu in Kovačiču, ki že imata članske izkušnje, nastopili še Belak, Mirt in Zakrajšek. Krčani se v ponedeljek odpravljajo na priprave v Umag, kjer bodo odigrali še tri srečanja.

Mariborčani so se vnovič udarili z drugoligaškim nasprotnikom. Po Radomljah so se četi trenerja Darka Milaniča zoperstavili še Lendavčani, ki so v Ljudskem vrtu nudili dostojen odpor. Nafta je v 14. minuti povedla z golom Matea Monjaca, a so vijoličasti vsega tri minute kasneje izenačili po zaslugi natančnega prostega udarca Dareta Vršiča. Za vodstvo ob polčasu je z izkoriščeno enajstmetrovko poskrbel Marcos Tavares. Po uri igre pa novo izenačenje. Po strelu Osmanaja je domače rešil prečnik, odbito žogo pa je v mrežo pospravil Vedran Vinko. A vnovič je sledil hiter odgovor Maribora, šest minut po izenačenju Prekmurcev je s samostojno akcijo navdušil Dino Hotić. Piko na i domači zmagi je sedem minut pred koncem tekme postavil Gregor Bajde. Milanič, ki je pred dnevi priložnost ponudil Ninu Žuglju, je tokrat v ogenj poslal Luko Koblarja, medtem ko 16-letni Rok Maher ni vstopil v igro.

Ljubljančani so na igrišču z umetno površino v Šiški odigrali prvo pripravljalno srečanje. Moštvo Igorja Bišćana si je za uvod ravno tako izbralo drugoligaškega tekmeca, v slovenski prestolnici je gostovala zagrebška Kustošija. Predzadnja ekipa druge hrvaške lige je bila večji del tekme v podrejenem položaju, a zmaji po golu Leona Benka, ki je v polno meril v 12. minuti, niso uspeli povišati svoje prednosti. Zagrebčani so v uvodnih minutah nadaljevanja po strelu Višića prišli do izenačenja, presenečenje pa je pet minut pred zadnjim sodniškim žvižgom preprečil Brkić. V akciji za drugi gol zeleno-belih je sodeloval tudi 15-letni Martin Pečar, ki ga je Biščan pred dnevi priključil treningom članskega moštva. Tudi naslednji tekmec Olimpije bo hrvaški drugoligaš, v sredo se bodo zmaji udarili s Sesvetami.

 

Oglejte si mojstrovini Leona Benka in Gorana Brkića za zmago proti Kustošiji.

A post shared by NK Olimpija Ljubljana (@nkolimpija) on

Najučinkovitejši so bili Kranjčani, ki so soboto izkoristili za kar dve tekmi z gorenjskima tretjeligašema. Orli so v obračunu z Jesenicami dosegli kar osem zadetkov, dva manj pa sta končala v šenčurski mreži. V obračunu z Jeseničani se je s tremi goli proslavil Matej Poplatnik, dvakrat je bil natančen Luka Majcen, delež k visoki zmagi z 8:0 pa sta ob avtogolu gostov pristavila še David Tijanić in Igor Bukara. V popoldanski preizkušnji je s tremi zadetki blestel Tom Žurga, Pinoza je zatresel lastno mrežo, veselila pa sta se tudi Dino Suljević in Nejc Pušnik.

Omenimo tudi, da so se Celjani pomerili v medsebojnem obračunu. Po zadetkih Luke Kerina in Jucieja Lupete je dvoboj v izdiljajih tekme odločil kapetan Jure Travner.

ALUMINIJ - ALLERHEILIGEN 1:1

Strelec: Nunić

IZOLA - ANKARAN HRVATINI 6:2

Strelci: Pahor (14'), Nico (17'), Nkama (29'), Vodeb (43'), Smiljanić (59'), Bordon (80')

DOMŽALE - ZARICA KRANJ 2:0

Strelca: Franjić (24'), Parežanin (35'/ag)
Domžale: Mihelak, Alvir, Širok, Ibričić, Hodžić, Melnjak, Nicholson, Dobrovoljc, Franjić, Jogić, Azemović. Drugi polčas: Mihelak (65' Stojković), Vetrih, Volarič, Klemenčič, Bizjak, Ibraimi, Matjašič, Žužek, Gnezda Čerin, Tubić, Husmani. Trener: Simon Rožman.

RIJEKA - GORICA 0:0

Gorica: Sorčan, Gregorič, Tomiček, Jogan, Škarabot, Jermol, Grudina, Marinič, Džuzdanović, Osuji, Filipović. Drugi polčas: Štrukelj, Curk, Lipušček, Tomiček, Celcer, Humar, Maučec, Nagode, Bužinel, Ibrišimović, Gulič. Trener: Miran Srebrnič.

KRŠKO - ROLTEK DOB 2:0

Strelca: Mujan, Ramić
Krško: Frelih, Šturm, Gorenc, Kulinits, Mrković, Da Silva, Balić, Ogrinec, Perić, Vekić, Mujan. Drugi polčas: Frelih, Belak, Zakrajšek, Mirt, Cerovec, Nasher, Ahcin, Vidović, Arbo, Kovačič, Ramić. Trener: Alen Šćulac.

MARIBOR - NAFTA 1903 4:2

Strelci: Vršič (17'), Tavares (42'/11m), Vinko (60'), Hotić (66'), Bajde (83'); Monjac (14')
Maribor: Obradović, Kramarič, Šuler, Ivković, Kolmanič, Vrhovec, Kabha, Bohar, Vršič, Tavares, Mešanović. Drugi polčas: Irgolič, Hodžić, Koblar, Doumbia, Uskoković, Dervišević, Pihler, Ahmedi, Hotić, Bajde, Sunny. Trener: Darko Milanič.

OLIMPIJA - KUSTOŠIJA 2:1

Strelci: Benko (12'), Brkić (85'); Višić (54')
Olimpija: Vodišek: Boateng, Uremović, Zarifović, Štiglec, Cretu, Miškić, Čanađija, Kronaveter, Benko, Issah. Igrali so še: Apau, Krićković, Ilić, Španja, Kapun, Brkić, Oduwa, Alves, Savić, Vombergar, Pečar. Trener: Igor Bišćan.

TRIGLAV KRANJ - JESENICE 8:0

Strelci: Poplatnik 3x, Majcen 2x, Tijanić, Bukara, Bučič (ag)
Triglav Kranj: Džafić, Križaj, D. Kryeziu, Šmit, David Zec, Tijanić, Bukara, E. Kryeziu, Ovsenek, Poplatnik, Majcen. Igrala sta še: Robnik, Kuhar. Trener: Siniša Brkić.

TRIGLAV KRANJ - ŠENČUR 6:2

Strelci: Žurga 3x, Suljević, Pušnik, Pinoza (ag)
Triglav Kranj: Hafner, Arh-Česen, Šalja, Suljević, Gvardjančič, Pušnik, Udovič, Rokavec, Oman, Žurga, Gajšek. Igrali so še: Čadež, Mlakar, Rogelj. Trener: Siniša Brkić.

Tekst: PDo
Foto: ND Gorica

SORODNE NOVICE

  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 11.07.2023 | Prva liga Telemach
    Matija Širok sklenil nogometno kariero
    Po Mateju Podlogarju je nogometne čevlje na "klin" obesil še Matija Širok. Dvaintridesetletni bočni branilec kariero zaključuje po 271 tekmah v Prvi ligi Telemach, v kateri je debitiral v sezoni 2009/10.
  • 28.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani potrdili povratek med najboljše
    Nogometaši Aluminija so si po letu igranja v drugi ligi priigrali vrnitev med slovensko elito. V kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach so bili boljši od Gorice, prvo tekmo v Kidričevem so dobili s 3:1, na povratni v Novi Gorici pa danes iztržili remi 1:1.
  • 27.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Aluminij si je na domačem igrišču priigral zajetno prednost pred povratno tekmo na Primorskem, a pri Gorici verjamejo, da lahko v nedeljo prikažejo boljšo predstavo in nadoknadijo zaostanek. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2023/24?
  • 25.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani pred tekmo v Novi Gorici z dvema goloma prednosti
    Nogometaši Aluminija so dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach, Goričani bodo v nedeljo na domačem igrišču lovili dva zadetka zaostanka.
  • 24.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Kdo bo v prihodnji sezoni del Prve lige Telemach? Gorica se želi izogniti novemu ekspresnemu izpadu med drugoligaše, Aluminij pa po sezoni v 2. SNL išče hiter povratek med najboljše v državi.
  • 19.05.2023 | Prva liga Telemach
    Gorica do zmage in dodatnih kvalifikacij
    Nogometaši Gorice so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach doma premagali Tabor iz Sežane z 1:0 (1:0).
  • 17.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Tabor
    Zadnji krog letošnje sezone Prve lige Telemach bo najprej odločil bitko za deveto mesto. Za nastop v dodatnih kvalifikacijah bosta obračunali ekipi Gorice in Tabora. Sežanci za obstanek potrebujejo zmago.
  • 13.05.2023 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage proti Gorici
    Nogometaši Mure so v 35. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico s 4:2 (1:2).
  • 08.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Gorica
    Mura kljub nizu slabih rezultatov še sanja o Evropi, Gorica pa se krčevito bori za obstanek.

DELI NA