05.05.2024 | 1. SŽNL
Spletni prenos iz Radomelj

V nedeljo, 5. maja, so na sporedu tekme 22. kroga SŽNL Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj.

Prosta je ekipa ŽNK Gažon.

SŽNL, 22. krog, 5.5.
Primorje Gaia Naturelle – Krim (17.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00) (prenos na Planet TV2)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (17.00) (spletni prenos na Nzs.si)
ŽNK Cerklje – WFC Drava Ptuj (18.00)

Pred kamerami v Radomljah

Državne prvakinje ŽNK Mura Nona prihajajo v Radomlje. Rezultatskega imperativa gostje ne čutijo, 11. lovorika je pri njih, zato bo trener Vladimir Kokol minute namenil mlajšim igralkam, ki so dosedaj igrale manj. „Pred nami je še nekaj tekem, ko bodo igrale nogometašice, ki so dosedaj dobile manj minut. Vsaka minuta šteje. Če so le na klopi, zberejo tja do 100, morda 200 minut, kar je premalo za razvoj. Naša liga ni na tej ravni, da bi igralke posodili v drugo sredino. Zato pričakujem, da izkoristijo te tri ligaške tekme,“ razmišlja Kokol.

„Predvsem si želimo, da bi čim boljše odigrali,“ pa na drugi strani za klubsko spletno stran pove Taia Doles, vezistka kadetske in članske ekipe ŽNK Radomlje Medex. V ekipi ŽNK Radomlje Medex imajo težave s poškodbami, boleznimi in drugimi odsotnostmi, zato sta rumenim na zadnji domači tekmi proti ŽNK Ljubljana pomagali stari znanki kluba. Manca Duščak in Neža Razpotnik sta zaigrali v zadnji četrtini srečanja z Ljubljano. Ekipi sta se v tej sezoni merili trikrat: tri zmage je vknjižila ŽNK Mura Nona.

Začele in končale s Krimom

V Ajdovščini bodo domačinke odigrale zadnjo domačo tekmo sezone, s katero so lahko zadovoljne. Tudi spomladanski del jim je že prinesel tri zmage, četrto bi radi dodali danes. Naključje je hotelo, da Ajdovke doma končujejo s prvenstvom z ekipo Krima, ki so ga prav v 1. krogu tudi ugnale – tistikrat je bilo 3:0 za hčere burje, ki so bile od krimovk boljše tudi na tekmi v Ljubljani (1:3).

„V nedeljo se želimo približati cilju, ki smo si ga zastavili za zadnje tri tekme. Osredotočeni smo na svojo igro ter želimo popravite napake, ki smo jih delali prejšnjo tekmo. Prav tako želimo v dobri luči odigrati zadnjo tekmo pred domačimi gledalci in jih tako nagraditi za vso podporo, ki so jo nam dajali skozi celotno sezono,“ sporoča domači trener Peter Kristan.

Dobro gre tudi gostjam, ki so spomladi osvojile sedem točk. „Po seriji dobrih rezultatov sedaj odhajamo v Ajdovščino. Tokrat nekoliko zdesetkatni, ampak vseeno verjamemo, da lahko pridemo do dobrega rezultata. Verjamemo v dobro tekmo,“ meni trener krimovk Žiga Grgasovič.

Četrta medsebojna tekma

V Velesovem bodo ŽNK Cerklje gostile WFC Dravo Ptuj. V ligi so Gorenjke na dveh medsebojnih tekmah dvakrat slavile (3:1 in 5:1), v ženskem pokalu NZS pa so bile v četrtfinalu boljše Ptujčanke, ki so se prebile vse do polfinala.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.05.2024 | 1. SŽNL
    Še zadnji dejani sezone članic
    V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
  • 18.05.2024 | 1. SŽNL
    Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
    Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
  • 17.05.2024 | 1. SŽNL
    Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)
  • 12.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na krilih Sare Makovec boljša od Mure
    V soboto se je začel, v ponedeljek pa končal 23. krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem (1:1).
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    Remi v Ljubljani, v nedeljo dve tekmi
    Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja sta se pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex, se je končala z remijem. V nedeljo sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje. Krog se bo sklenil v ponedeljek.
  • 11.05.2024 | 1. SŽNL
    V soboto na Planet TV, v ponedeljek na Sportklubu
    Danes ob 15. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja pomerila ŽNK Ljubljana in ŽNK Radomlje Medex. V nedelji sta na sporedu še zadnji dve tekmi spodnjega dela prvenstvene lestvice: ŽNK Gažon – Primorje Gaia Naturelle in Krim – ŽNK Cerklje.
  • 05.05.2024 | 1. SŽNL
    Olimpija na mestnem derbiju potrdila 2. mesto
    Vodilna ŽNK Mura Nona je s 7:0 premagala ŽNK Radomlje Medex, Primorje Gaia Naturelle je s 6:1 odpravil Krim, Olimpija pa je z 1:0 dobila mestni derbi, ŽNK Cerklje pa so s 3:0 odpravil WFC Dravo Ptuj.
  • 04.05.2024 | 1. SŽNL
    Ljubljanski derbi pred kamerami Planet TV-ja
    Vodilna ŽNK Mura Nona gostuje v Radomljah, tekma bo na ogled v spletnem prenosu na Nzs.si. Kamere Planet TV-ja bodo prenašale mestni derbi, ko bo ŽNK Ljubljana gostila ŽNK Olimpijo Ljubljana, v Ajdovščini bo Primorje Gaia Naturelle pričakal Krim, v Velesovem pa ŽNK Cerklje -WFC Dravo Ptuj. Prosta je ekipa ŽNK Gažon.
  • 03.05.2024 | 1. SŽNL
    Zlatko Gabor ni več trener Olimpije
    Zlatko Gabor je ob koncu sezone 2021/22 postal državni prvak z ŽNK Muro Nono, potem na klopi začel sezono 2022/23, a se septembra 2022 že preselil na klop ljubljanske Olimpije.

DELI NA