Triglav do prve zmage

Triglav Kranj - Krško 3:1 (2:1)

* Športni center Kranj, gledalcev 300, sodniki: Obrenović (Ljubljana), Povšnar (Zagorje ob Savi) in Podobnik (Veliki Gaber).
* Strelci: 0:1 Škrbić (10./11 m), 1:1 Poplatnik (19./11 m), 2:1 Ejup (29./avtogol), 3:1 Poplatnik (55.).
* Triglav: Džafić, Arh Česen, Zec, Bojić, Šmit (od 52. Križaj, od 68. Suljević), Krcić (od 59. Majcen), Tijanić, Robnik, Mlakar, Poplatnik, Podlogar.
* Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Krajcer, Jakolič, Mujan (od 77. Gajič), Jovanović (od 89. Kovačič), Balić, Jurina (od 46. Gorenc), Mandić, Škrbić.
* Rumeni kartoni: Šmit, Podlogar; Šturm, Jakolič, Mandić, Krajcer, Ejup.
* Rdeči karton: /.

Gorenjci so v 12. krogu, na tretjini prvenstva, vendarle dočakali prvo zmago v sezoni. Matej Poplatnik je imel največ zaslug zanjo, saj je prispeval dva zadetka. Kranjčani, ki so na prvi medsebojni tekmi v sezoni igrali neodločeno, so se z novimi tremi točkami vsaj začasno otresli zadnjega mesta, medtem ko so Krčani, pri katerih se je med strelce znova vpisal Miljan Škrbić, ostali v sredini lestvice.

Čeprav so bili po posesti žoge v prvem polčasu Krčani enakovredni domačinom, pa so bili slednji z njo precej konkretnejši. Krčani so sicer povedli v deseti minuti, ko je Miljan Škrbić unovčil enajstmetrovko, ki jo je z vlečenjem - prav Škrbićevega - dresa zakrivil David Zec. Za vodilnega strelca lige je bil to deseti zadetek v sezoni. Škrbić je nase opozoril še v 16. minuti, ko je malce z leve strani kazenskega prostora meril mimo gola.

Večkrat so bili nevarni gostitelji, ki so dvakrat poskusili že v peti in šesti minuti, v 19. minuti pa je Matej Poplatnik izenačil na 1:1. Marko Jakolič je storil prekršek prav nad najboljšim strelcem Triglava, ta pa je z bele točke dosegel svoj skupno šesti zadetek v sezoni, že petega z najstrožje kazni. V 24. minuti je Matej Podlogar z desne strani kazenskega prostora zadel le zunanji del mreže.

Pet minut pozneje pa so Kranjčani tudi nekoliko srečno povedli. Po podaji pred vrata je žoga zadela nesrečnega in nespretnega Lea Ejupa, od katerega se je odbila v mrežo Krčanov. Zadnjo lepšo priložnost v prvem delu je imel Alen Krcić, ko je s približno desetih metrov streljal mimo gola v 40. minuti.

V drugem polčasu je najprej, v 55. minuti, zagrozil David Tijanić, domači nogometaš je žogo z 20 metrov poslal čez gol. Še v isti minuti pa so Gorenjci povedli s 3:1, potem ko je ob neuspešnih posredovanjih Marka Krajcerja in Jana Gorenca v kazenski prostor prišel Poplatnik in z 12 metrov zabil še svoj sedmi zadetek v sezoni, s čimer na strelski lestvici zaostaja le za Škrbićem.

V 67. minuti je na drugi strani do strela z glavo prišel Klemen Šturm, Elvis Džafić pa je bil na mestu. V 69. minuti je po podaji z desne strani Gorenc skorajda "ponovil vajo" Lea Ejupa iz prvega polčasa, saj je žogo usmeril proti lastni mreži, pravočasno pa jo je ujel Marko Zalokar. V 76. minuti je z glavo poskusil Dino Suljević, a je bil nenatančen. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija na tekmi.

Kranjčani bodo v 13. krogu v petek gostovali v Ljubljani, Krčani pa bodo dva dni pozneje gostili Velenjčane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 12.10.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav Kranj - Krško
    Kranjčani so po trenerski rošadi niz porazov prekinili v Ljudskem vrtu, gorenjsko zasedba pa bo v zadnjem krogu uvodne tretjine PLTS napadla še prvo zmago sezone. V goste prihajajo Krčani, ki so se s četro zmago vnovič prebili v zgornji dom prvenstva.

DELI NA