Triglav do točke v Celju

Celje - Triglav Kranj 1:1 (0:0)

* Stadion Z'dežele, sodniki: Balažič, Pospeh (oba Ljubljana) in Povšnar (Zagorje ob Savi).
* Strelca: 1:0 Džinić (66.) 1:1 Robnik (86.).
* Celje: Rozman, Travner, Kelhar, Džinić, Brecl, Žinko, Cvek, Požeg Vancaš, Dangubić, Šauperl (od 74. Šušnjara), Lupeta.
* Triglav: Džafić, Arh Česen, Gvardjančič, Bojić, Kuhar, Robnik, Udovič (od 81. Šmit), Gajič, Bukara (od 77. Suljević), Ovsenek (od 55. Mlakar), Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Lupeta, Dangubić, Travner; Udovič.
* Rdeči karton: /.

Kranjski nogometaši so še četrtič na petih tekmah te sezone igrali neodločeno. Točko jim je v 86. minuti zagotovil Dejan Robnik. Še vedno pa tako kot Ankaran in Gorica Gorenjci čakajo na zmago. Blizu druge so sicer bili Celjani, ki so imeli večji del tekme rahlo pobudo, a ob koncu tekme dovolili Kranjčanom izenačujoči zadetek.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj obetavnih priložnosti. Pri Celjanih je v 36. minuti Jucie Lupeta močno sprožil malce z desne strani s približno 20 metrov, Elvis Džafić pa je žogo odbil v kot.

Na drugi strani je imel najlepšo priložnost Matej Poplatnik dve minuti pozneje, ko je sam prišel pred Matjaža Rozmana, sprožil, a je bil celjski vratar uspešnejši.

V uvodu drugega polčasa so imeli pobudo domači igralci, ki so v 49. minuti zadeli, a sodniki po podaji z leve strani niso nasedli Filipu Dangubiću, ki je z roko - podobno kot sloviti Argentinec Diego Maradona na svetovnem prvenstvu leta 1986 - premagal Džafića.

Celjani pa so vendarle povedli v 66. minuti, ko je Dangubić izvedel prosti strel, podal v kazenski prostor, kjer je bil osamljen 31-letni branilec Elvedin Džinić, ki je z glavo zadel za 1:0. V 75. minuti so Celjani izpeljali novo nevarno akcijo, najprej je sprožil Dangubić, Džafić je žogo odbil, zatem pa jo je Lupeta iz težkega položaja poslal le v zunanji del mreže z desne strani.

Ko je kazalo, da bodo Celjani tekmo brez posebnih težav pripeljali do nove zmage, pa je v 86. minuti zadel Dejan Robnik. Ta je žogo poslal v mrežo iz obrata in z bližine, potem ko je Rozman žogo po predhodnem strelu Kristjana Arha Česna Rozman žogo odbil.

Celjani bodo v 6. krogu 21. avgusta gostovali v Velenju, Kranjčani pa bodo dva dni prej gostili Gorico.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.08.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Triglav Kranj
    Triglav je ustavil nalet Olimpije, četa trenerja Žlogarja pa bo po treh remijih v petem krogu PLTS napadla prvo zmago. Orli bodo gostje Celjanov, ki se s točko več nahajajo tik pred Gorenjci. Kakšno bo razmerje po tekmi?

DELI NA