30.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
Triglav do velike točke v Ljudskem vrtu

Maribor - Triglav Kranj 0:0

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 1500, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Praprotnik (Ljubljana) in Zupančič (Moravče).
* Strelci: /.
* Maribor: Obradović, Milec, Rajčević, Billong, Viler, Vrhovec, Kabha (od 73. Hotić), Kramarič (od 60. Tavares), Ahmedi (od 60. Zahović), Bohar, Mešanović.
* Triglav: Džafić, Zec, Križaj (od 48. Arh Česen), Šmit, Tijanić, Bojić, Bukara (od 76. Suljević), Robnik, Krcić, Poplatnik (od 83. Žurga), Podlogar.
* Rumeni kartoni: Rajčević, Milec; Bukara, Zec, Poplatnik.
* Rdeči karton: /.

Zadnjeuvrščeno moštvo prvoligaškega prvenstva je pripravilo veliko presenečenje in v Ljudskem vrtu osvojilo veliko točko. Podobno najvišjemu slovenskemu vrhu, po katerem ta klub nosi ime. Tekma je po pričakovanju potekala na polovici gostov, saj so aktualni državni prvaki želeli zadeti in upravičiti vlogo favorita, toda proti zgoščeni obrambi gostov, ki jih je prvič vodil športni direktor Siniša Brkić, niso bili pretirano uspešni.

V 11. minuti je Mitja Viler podal z leve strani, Damjan Bohar je streljal z glavo, a je njegov strel Elvis Džafić obranil. V 25. minuti je goste rešila vratnica. Domači so izvedli kot z leve strani, žoga pa se je v gneči pred golom odbila od obrambnega igralca Triglava in zadela levo vratnico.

Kranjčani vendarle niso bili povsem nenevarni. Minuto kasneje je Matej Podlogar prišel do strela, ki pa ni bil uspešen. Bolj natančen je bil strel Alena Krcića z glavo. Žoga je letela pod prečko, a jo je Marko Obradović preusmeril v kot.

Tudi drugi polčas je ponudil podobno sliko. Mariborčani so napadali, vratarja Džafića pa v uvodnih minutah drugega dela niso resneje ogrozili. Ko je trener Darko Milanič uvidel, da obstoječi enajsterici ne gre povsem najbolje, je v napad poslal Marcosa Tavaresa in Luko Zagovića, ki je okreval po zlomu ključnice.

Vendar tudi ta poseg ni bil uspešen. Domači so na različne načine iskali pot do gola, strel Tavaresa z glavo v 76. minuti je končal mimo desne vratnice. Bolj ko se je domačim mudilo, več napak je bilo in živčnost je naraščala. Ko ni šlo s predložki v kazenski prostor, so sledili streli z razdalje. Po takšnem poskusu Dina Hotića z 20 metrov je žoga zletela tik mimo desne vratnice. V sodniškem dodatku je Džafić rešil goste, ko je Hotić streljal z roba kazenskega prostora.

Maribor bo v 12. krogu 13. oktobra gostoval v Velenju, Triglav pa pa bo dan pozneje gostil Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.09.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Maribor - Triglav Kranj
    Maribor po porazu v Sevilli in pred reprezentančnim premorom čaka še domača tekma s Triglavom. Kranjčani so po porazu z Ankarančani posegli po trenerski menjavi, Tončija Žlogarja pa je zamenjal njegov predhodnik Siniša Brkić.

DELI NA