Triglav dobil prvoligaški spopad z Gorico

Sobota je ponudila šest pripravljalnih srečanj. Maribor se je pred odhodom domov v Turčiji pomeril še z Zenitom, prvoligaškemu spopadu pa so bili priča v Novi Gorici, kjer pa so se veselili Kranjčani.

Mrežo nekdanjega kluba je že v prvem polčasu dvakrat zatresel Luka Majcen. Hitri napadalec Triglava je domačo mrežo načel po dobre četrt ure igre, prednost Gorenjcev pa podvojil pet minut pred odmorom. Miran Srebrnič in Siniša Brkić sta v nadaljevanju srečanja posegla po zamenjavah, gostitelji pa so uspeli priti zgolj do gola za znižanje zaostanka. Po strelu z bele točke je bil natančen Dejan Žigon. Goričani, ki so doživeli prvi poraz, priprave nadaljujejo v domačem mestu, Kranjčani pa se v sredo še drugič to zimo odpravljajo v Umag.

Tam se v teh dneh že potijo Celjani in Domžalčani. Grofje so se v drugi pripravljalni tekmi na turških tleh pomerili z Zemunom in ga ugnali s tremi zadetki. Že v prvem polčasu je mrežo srbskega prvoligaša zatresel Jucie Lupeta, v drugi polovici dvoboja pa sta delo dokončala Rudi Požeg Vancaš in Elvedin Džinić. Belokranjec je uspešno izvedel najstrožjo kazen, Mariborčan pa se je najbolje znašel po kotu z leve strani igrišča. Nasprotnik pa je srečanje zaključil z igralcem manj.

Domžalčani so morali čestitati nogometašem druge ekipe zagrebškega Dinama. Vodilno moštvo druge hrvaške lige je slavilo minimalno zmago, ki jo je z zadetkom v 15. minuti zagotovil Mario Čuže. Špikić je namreč pobegnil domžalski obrambi, a je Mulalić pravočasno zapustil svoja vrata, žoga pa je končala pri Božiću, ki je sprožil močan udarec. Mulalić je poizkus odbil, pred vrati pa je bil najhitrejši Čuže in srečanje odločil v korist Zagrebčanov. Domžalčani niso izkoristili nekaterih svojih priložnosti, v katerih so se znašli predvsem Ibričić, Ibraimi in Kirm. Rumeni so po drugi tekmi brez doseženega zadetka doživeli še drugi poraz.

S porazom so se s priprav v Beleku vrnili tudi Mariborčani. Štajerci so za zaključek turškega dela vadbe pomerili z najzahtevnejšim tekmecem. Nasproti zasedbe trenerja Milaniča je stal ruski Zenit, v dresu katerega je od prve minute zaigral tudi reprezentant Miha Mevlja. Kraševec se je s soigralci veselil že po prvi pravi priložnosti. Tekla je 14. minuta, ko je Rigoni vtekel v kazenski prostor Maribora in matiral nemočnega Handanovića. Izkušeni vratar Maribora je še drugič klonil v 32.minuti, ko je po protinapadu in preusmerjenem predložku Smolnikova zadel Kokorin. Mariborska četa se je prebudila v uvodu drugega polčasa, ko je pritisnila na polovico Mancinijeve zasedbe. V 49. minuti je lepo akcijo pričel Dervišević, po podaji Pihlerja pa je v polno meril Tavares. Kmalu zatem bi lahko Štajerci tudi izenačili, a je strel Hotića zletel za las preko vrat. Po številnih menjavah je napako Mariborčanov kaznoval Pletnev, v izdihljajih srečanja pa je Luka Zahović zapravil kar dve enajstmetrovki.

Tudi Kidričani so zadnjih nekaj dni preživeli v tujini, po vrnitvi iz Hrvaške pa se je moštvo Oliverja Bogatinova merilo z Radomljami. Zmage so se veselili v taboru drugoligaša, ki je v mrežo domačinov pospravil tri zadetke, natančni so bili Ivanov, Halilović in Jakovljević. Radomeljska trojica je gostom zagotovila prednost treh zadetkov, Štajerci pa so se v nadaljevanju drugega polčasa uspeli dokopati do zadetke razlike. Obakrat je v polno meril Ibrahim Mensah, ki je na zadnjih štirih tekmah zadel štirikrat.

Krčani so na domačem igrišču z umetno travnato površino gostili Slatinčane in jih premagali z izidom 3:0. Dveh zadetkov se je razveselil Nikola Mandić, ki je v igro vstopil v nadaljevanju tekme, drugoligaš pa je ob tem zatresel še svojo mrežo. 

ALUMINIJ - KALCER RADOMLJE 2:3

Strelec: Mensah (2x); Ivanov, Halilović, Jakovljević
Aluminij: Kovačić, Pušnik, Martinović, Lukanc, Jurčević, Kepir, Rogina, Štor, Makengo, Kidrič, Krajnc, Janžekovič, Ploj, Zeba, Šme, Jakšič, Petrovič, Vrbanec, Klapan, Tahiraj, Mensah, Nunič. Trener: Oliver Bogatinov.

CELJE - ZEMUN 3:0

Strelci: Lupeta, Požeg Vancaš, Džinić

DOMŽALE - DINAMO II 0:1

Strelec: Čuže (15')
Domžale: Mulalić, Širok, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Husmani, Ibričić, Vetrih, Ibraimi, Kirm, Nicholson. Igrali so še: Tetičkovič, Rom, Azemović, Žužek, Urh, Hodžić, Alvir, Gnezda Čerin, Volarič, Bizjak, Hebaj, Kolobarić. Trener: Simon Rožman.

GORICA - TRIGLAV KRANJ 1:2

Strelca: Žigon (65'/11m); Majcen (15', 40')
Gorica: Štrukelj, Curk, Tomiček, Lipušček, Škarabot, Šantek, Tešija, Nagode, Gulič, Bužinel, Filipović. Igrali so še: Kavčič, Jogan, Celcer, Humar, Osuji, Edafe. Trener: Miran Srebrnič.
Triglav: Džafić, Križaj, Gvardjančič, Zec, Šmit, Arh-Česen, Bukara, Tijanić, Majcen, Krcić, Poplatnik. Igrali so še: D. Kryeziu, E. Kryeziu, Bojić, Suljević, Mlakar, Kuhar, Udovič, Žurga, Pušnik. Trener: Siniša Brkić.

KRŠKO - ROGAŠKA 3:0

Strelca: Mandić (2x), avtogol
Krško: Krško: Zalokar, Jakolić, Kulinitš, Mirt, Belak, Nasher, Jovanović, Glover, Ogrinec, Vekić, Sokler. Igrali so še: Frelih, Krajcer, Gorenc, Šturm, Balić, Da Silva, Kovačič, Mandić, Mujan, Vidović. Trener: Alen Šćulac.

MARIBOR - ZENIT ST. PETERSBURG 1:3

Strelci: Tavares (49'); Rigoni (14'), Kokorin (32'), Pletnev (81')
Maribor: Handanović, Milec, Ivković (46' Rajčević), Šuler, Kolmanič (46' Hodžić), Dervišević (85' Vrhovec), Pihler (72' Ahmedi), Hotić (80' Vršič), Bajde (62' Kramarič), Bohar (85' Žugelj), Tavares (65' Zahović). Trener: Darko Milanič.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA