18.05.2017 | 2. SNL
Triglav po potrditvi naslova gostuje pri Ankarančanih

Pri kranjskem Triglavu so se v nedeljo razveselili povratka med najboljše klube v državi. Kranjčane pred selitvijo med prvoligaše čakata še dve preizkušnji, prva že v soboto, ko bodo orli gostje Ankarančanov. Dvoboj v Kopru boste lahko spremljali tudi v prenosu na spletni strani NZS. Trojka, ki je bije bitko za obstanek, bo nove točke lovila na gostovanjih. Deveti Veržej bo skušal podaljšati slabo serijo Brežičanov, Zarica bo gostovala pri Krki, ki na domačem Portovalu spomladi še ni osvojil točke, Brici pa bodo napadli Dravo.

Sobota, ob 17.00: ANKARAN HRVATINI - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved nastopa: Vlado Šmit (Triglav)
Spletni prenos: NZS.si

Triglav se po treh drugoligaških sezonah poleti vrača v Prvo ligo Telekom Slovenije. Kranjčani so v nedeljo izkoristili sobotni remi Doba in si z visoko zmago nad Brežicami zagotovili prvo mesto. Dobljani, ki so v 26. krogu prosti, imajo pred zadnjim krogom in dvobojem z orli neulovljive tri točke zaostanka, saj je Triglav dobil oba dvoboja letošnje sezone. Zasedba trenerja Siniše Brkića lahko zadnji dve tekmi igra povsem sproščeno, a gre verjeti, da Gorenjcem že v tekmi z Ankaran Hrvatini ne bo manjkalo motiva. Kranjčani namreč na zadnjih štirih gostovanjih v Ankaranu niso vknjižili niti točke, še več, v štirih dvobojih na zelenici ŠRC Katerine so dosegli zgolj zadetek. A tokratni obračun bo odigran na Bonifiki, kjer spomladi domače tekme gostijo Ankarančani. Z izjemo preteklih dvobojev bo tekmo gostila osrednja zelenica koprskega športnega središča.

Gorenjcem so do nedeljskega slavja pomagali tudi tokratni gostitelji, saj so prav Ankarančani dan pred tem remizirali z Dobom in Triglavu omogočili, da si z zmago priigra vrnitev med prvoligaše. Badžimovi varovanci so v Dobu kar dvakrat povedli, a zadetka Tima Vodeba in Davida Lukanca, ki je po podaji prvega zatresel mrežo nekdanjega kluba, Primorcem nista prinesle zmage. Oranžni so se domov vrnili s točko, dva kroga pred koncem sezone pa je že dokončno jasno, da bodo sezono sklenili na tretjem mestu, najvišje v drugoligaški konkurenci. Še pred odhodom na poletni premor bodo Ankarančani v zadnji domači tekmi pričakali prvaka, ki so ga oktobra premagali z zadetkom Vodeba. Le-ta je zadel tudi na tekmi v Kranju, ko pa je dvoboj po preobratu pripadel Triglavu, obakrat je zadel Matej Poplatnik. Prvi strelec lige s 27 zadetki lovi dosežek Oliverja Bogatinova, ki je v dresu Triglava, tako kot velenjski napadalec Mirnes Ibrahimović, v sezoni 1997/98 dosegel kar 32 golov. Tudi tedaj je bil Triglav najboljši klub 2. SNL.

Vlado Badžim, trener Ankarana: »Če ponovimo igro, ki smo jo prikazali v Dobu, bom zadovoljen. Čestitali bomo Kranjčanom za uvrstitev v prvo ligo, seveda pa bomo šli na zmago. Kot običajno, imamo nekaj manjših zdravstvenih težav, a vseeno bomo sestavili ekipo, ki bo lahko odigrala dobro tekmo. Žal mi je, da zadnjič na gostovanju nismo zmagali, ampak to je nogomet. Pričakujem dobro tekmo, naj bo igranje na Bonifiki nagrada za naše fante. Zadovoljni smo s sezono, upamo, da jo bomo v zadnjih dveh tekmah proti Triglavu in Veržeju zaključili uspešno.«

Igor Bukara, vezist Triglava: »Na obeh preostalih tekmah bomo šli na zmago, saj si želimo, da je razlika vidna tudi na tabeli. Matematično smo že prvi in morda bomo zavoljo tega zaigrali sproščeno ravno do te mere, da bomo pokazali še več na igrišču. Želimo si zmage, prav tako tudi na zadnji tekmi z Dobom. Lepo bi bilo pokal dvigniti z zmago pred številčnim občinstvom in sezono skleniti v stilu.«

 

Sobota, ob 17.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Roman Glažar
Prepoved nastopa: Luka Ciglarič, Dejan Vokić in Matej Vok (Veržej)

Za razliko od dvoboja na Bonifiki bodo ostala tri srečanja v znamenju boja za drugoligaški obstanek. Dva kroga pred koncem sezone najslabše kaže Veržeju, ki mu Brda in Zarica bežita za dve točke. Jasno je, da Prleki v zadnjih dveh tekmah potrebujejo najmanj zmago, saj imajo tako Brici kot Kranjčani v primeru enakega izkupička v tekmah z Veržejem boljši izkupiček. Veržejska zasedba ni več odvisna zgolj od sebe, saj potrebuje tudi pomoč tekmecev. Moštvo Marka Lešnika bo v predzadnji preizkušnji sezone točke iskalo v Posavju. Letošnji drugoligaški novinec je v zadnjih tednih nekoliko popustil, saj so Brežičani v petih krogih vknjižili zgolj točko in bili pred slabim tednom četrto mesto prisiljeni predati Ptujčanom. Medsebojni srečanji v letošnji sezoni sta ponudili domače slavje, v marčevskem obračunu z Veržejem pa se je četa trenerja Alberta Poborja razveselila predzadnje zmage v letošnji sezoni. Kdo bo v Brežicah prekinil zmagovalni post? Gostje bodo zaigrali brez trojice nogometašev.

 

Sobota, ob 17.00: KRKA - ZARICA KRANJ
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: Denis Mojstrovič (Krka)

Tudi Novomeščanom v zadnjih tednih ne gre najbolje. Dolenjci so spomladi slavili zgolj enkrat, ko so v Dekanih presenetili Ankarančane, vseh šest točk v nadaljevanju sezone pa je Krka osvojila na gostujočih zelenicah. Farmacevti po zimskem premoru še niso našli recepta, kako priti do prvih domačih točk, na Portovalu so se zmage nogometaši Drave, Ankaran Hrvatinov, Triglava in tudi Zarice, ki bo po 18. marcu še drugič to pomlad krenila na Dolenjsko. Prvo gostovanje v dolenjski prestolnici je v korist Gorenjcev odločil Ervin Jogić. Kranjčani, ki se še naprej borijo za obstanek, so v primerjavi s tokratnimi gostitelji v nadaljevanju sezone na svoj račun dodali še dve zmagi več, ob Krki so namreč še dvakrat ugnali Veržej. Rdeči vragi bi v primeru nove zmage in ob dejstvu, da Veržej v Ptuju ne pride do zmage, že potrdili drugoligaški obstanek, Zarici pa v primeru, da Prleki Brežice zapustijo poraženi, zaradi boljšega izkupička v medsebojnih dvobojih zadostuje že remi.

 

Sobota, ob 17.00: DRAVA PTUJ - BRDA
Sodnik: Andrej Žnidaršič
Prepoved nastopa: /

V znamenju borbe za obstanek bo, podobno kot v Brežicah in Novem mestu, tudi na Ptuju. V najstarejšem slovenskem mestu, ki je med tednom gostilo tudi prvoligaški spopad Domžal in Gorice, bodo gostovali Brici. Podobno kot za Zarico, tudi za moštvo, ki svoje tekme gosti v Vipolžah, velja podoben scenarij. Rdeče-črni bi se z zmago in v primeru največ remija Veržeja že razveselili obstanka v 2. SNL. Četa trenerja Tončija Žlogarja spomladi še ni zmagala, a so Brici zadnje tri tekme neporaženi, saj so remizirali s Triglavom, Veržejem in Zarico. Po zaslugi zadnjih neodločenih rezultatov so Primorci obdržali prednost pred devetim mestom, še nekoliko bolje pa gre v zadnjih tednih Ptujčanom. V sedmih krogih so kurenti izgubili zgolj enkrat, ob dveh remijih pa so še štirikrat slavili. Po zmagi nad Veržejem so bili modri nazadnje boljši tudi od Zarice, ki je po prvem polčasu vodila že z 2:0, a so Sešlarjevi varovanci v nadaljevanju spisali nov preobrat. Tokratni je za razliko od dvoboja s Triglavom prinesel tri točke in skok na četrto mesto, s katerega je Drava izrinila Brežice. S kakšnim rezultatom bodo Ptujčani sklenili sklenili sezono?

 

Tekst: NZS
Foto: NK Ankaran Hrvatini

SORODNE NOVICE

DELI NA