Triglav presenetil Gorico

Gorica - Triglav Kranj 0:3 (0:0)

* Športni park, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Vojska (Ljubljana) in Zupančič (Moravče).
* Strelca: 0:1 Tijanić (46.), 0:2 Poplatnik (80.), 0:3 Poplatnik (90.).
* Gorica: Sorčan, Škarabot, Lipušček, Kavčič, Curk, Žigon (od 86. Nagode), Grudina, Humar (od 59. Filipović), Osuji, Kapić (od 75. Džuzdanović), Nwabueze.
* Triglav: Džafić, Arh Česen (od 59. Bojić), Suljević, Zec, Kuhar, Udovič, Vujčić, Robnik (od 88. Mlakar), Tijanić, Poplatnik, Podlogar (od 85. Majcen).
* Rumeni kartoni: Humar, Nwabueze; Suljević, Zec.
* Rdeči kartoni: /.

Kranjčani so v Novi Gorici prišli do jubilejne 50. prvoligaške zmage, hkrati pa sploh prve na gostovanjih v novogoriškem športnem parku. Gorenjci, ki so se tako Primorcem deloma maščevali za poraz v četrtfinalu pokala, so z goli Davida Tijanića in Mateja Poplatnika v drugem polčasu prišli do druge zmage v sezoni, kljub tej pa ostajajo na predzadnjem mestu. Na drugi strani Novogoričani še čakajo 250. domačo prvoligaško zmago, izpustili pa so tudi priložnost, da bi na tretjem mestu zamenjali velenjski Rudar.

Nogometaši v prvem polčasu niso pokazali veliko nevarnih akcij. Kranjčani praktično niti enkrat niso resno ogrozili Grege Sorčana, na drugi strani pa so domači najlepšo priložnost polčasa zapravili v osmi minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Rifet Kapić, Elvis Džafić pa je dobro posredoval.

Kapić je bil vpleten tudi v drugo nevarnejšo akcijo domačih, ko je z desne strani kazenskega prostora podal v sredino do Kyriana Nwabuezeja, ta pa se je zapletel in na koncu slabo streljal. Tik pred koncem polčasa se je v ugodnem položaju za strel znašel še Bede Osuji, a na približno desetih metrih zgrešil žogo.

Takoj po začetku drugega polčasa so gosti povedli. Dejan Robnik je preigraval pred vrati Gorice, žoga se je odbila malce na levo do Davida Tijanića, ki je iz bližine dosegel svoj prvi gol v sezoni.

V 55. minuti je na drugi strani z glavo streljal Žiga Lipušček, toda Džafić ni imel veliko dela, 20 minut pozneje pa je Dejan Žigon slabo zadel žogo pri poskusu voleja. V 77. minuti je Tine Kavčič nespretno posredoval v obrambi in zadel okvir lastnih vrat, v 79. minuti pa je Robnik preigraval po levi strani, prišel pred Sorčana, ta pa je dobro posredoval.

Le minuto pozneje pa so Gorenjci podvojili prednost. Tijanić je izvrstno podal za hrbet goriške obrambe, kamor je pravočasno stekel Matej Poplatnik in nato z močnim strelom dosegel svoj osmi zadetek v sezoni.

Že v sodniškem dodatku je po prekršku Tilna Mlakarja glavni sodnik Asmir Sagrković pokazal na prosti strel z roba kazenskega prostora, čeprav ga je Gorenjec storil globoko v kazenskem prostoru. Prosti strel Osujija je Džafić ukrotil.

Takoj zatem pa je na drugi strani po podaji z desne strani žogo z glavo pred gol podaljšal Luka Majcen, svoj drugi zadetek na tekmi in devetega v prvenstvu pa je nato iz bližine dosegel Poplatnik. Ta tako na lestvici strelcev za vodilnim Miljanom Škrbićem iz Krškega zaostaja le še za gol.

Gorica bo v 16. krogu 18. novembra gostovala v Velenju, Triglav pa bo gostil Aluminij.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.11.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Triglav Kranj
    Goričani so sredi zanimive serije, saj je zadnjim trem porazom vselej sledila zmaga. Primorci bodo skušali po slavju v Kidričevem povezati dve zmagi, gost sinje-modrih pa bodo pokalni znanci Kranjčani.

DELI NA