V Domžalah osem golov in zmaga domačih

Domžale - Krško 5:3 (4:1)

* Športni park, gledalcev 700, sodniki: Glažar, Burjan (oba Hajdina) in Gabrovec (Markovci).
* Strelci: 1:0 Firer (6.), 2:0 Balkovec (22.), 3:0 Majer (28.), 4:0 Firer (31.), 4:1 Škrbić (32.), 4:2 Škrbić (51.), 5:2 Vetrih (52.), 5:3 Dangubić (83.).
* Domžale: Milić, Balkovec, Blažič, Dobrovoljc, Širok, Husmani, Repas (od 46. Volarič), Vetrih, Majer (od 72. Žužek), Franjić (od 80. Ožbolt), Firer.
* Krško: Zalokar, Šturm, Vuklišević, Gorenc, Mujan (od 67. Mensah), Gatarić (od 69. Nakić), Sadiković, Kovačič (od 46. Pušaver), Kramarič, Škrbić, Dangubić.
* Rumena kartona: Majer; Gatarić.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani so v tekmi številnih zadetkov prišli do svoje 150. prvoligaške domače zmage. Z njo so ostali prvi zasledovalci vodilnega Maribora, za katerim zaostajajo za 13 točk. Na drugi strani so Krčani, ki so večji del tekme vse prej kot pohvalno igrali v obrambi, po 11. porazu le še točko pred predzadnjim Aluminijem.

Prvi polčas je bil bogat z zadetki. Predvsem domači nogometaši so zlahka tresli mrežo gostov, ob tem pa si priigrali še nekaj priložnosti. Strelski pohod je začel Ivan Firer v šesti minuti, ko je zadel iz bližine po podaji Jana Repasa. To je bila sedma podaja domžalskega nogometaša v sezoni, s čimer se je izenačil s tretjeuvrščenim Denisom Klinarjem iz Olimpije.

V 22. minuti je Jure Balkovec povišal na 2:0, potem ko je malce z desne strani z več kot 20 metrov zadel čez živi zid s prostega strela. Tretji domžalski zadetek je padel šest minut pozneje, ko je po Firerjevi podaji z desne strani iz bližine zadel Žan Majer, ki je bil hitrejši od Marka Zalokarja.

Le tri minute zatem je bilo že 4:0 za Domžale, ko je po desni pobegnil Majer, iz bližine pa v prazno mrežo znova zdel Firer. Gosti so znižali zaostanek že takoj zatem, ko je v kazenskem prostoru s 13 metrov zadel Miljan Škrbić.

Isti igralec je zadel tudi v uvodu drugega polčasa, ko je iz bližine Dejana Milića premagal po podaji Nikole Gatarića. Toda takoj v naslednjem napadu je povsem neodločna krška obramba prepustila prodor Amedeju Vetrihu, ki se je sprehodil v kazenski prostor in z močnim strelom ugnal Zalokarja.

V 73. minuti je slednji obranil nevarna strela Petra Franjića in Firerja, na drugi strani pa sta bila v 80. in 81. minuti nenatančna Filip Dangubić in Klemen Šturm. V 82. minuti je do strela z roba kazenskega prostora prišel Vetrih, žoga je bila na poti v mrežo, a zadela nesrečnega Alena Ožbolta, ki je tako preprečil nov zadetek.

Zato pa so ga dosegli Krčani takoj zatem, ko je po prodoru in podaji Arafata Mensaha z leve strani zadel Dangubić. Zanj je bil to enajsti gol v sezoni, s čimer se je na petem mestu lestvice strelcev izenačil z Daliborjem Volašem iz Celja.

Domžalčani bodo v 30. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Krčani pa bodo dan pozneje gostili Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Krško
    Domžalčani bodo po uvrstitvi v finale Pokala Slovenije nove zmage lovili tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije. Kot prvi se bodo rumenim zoperstavili Krčanom, ki so v minulem krogu doživeli prvi poraz po trenerski menjavi.

DELI NA