17.10.2018 | 2. SNL
V Sežani spopad najuspešnejših domačinov in gostov

Drugoligaši bodo konec tedna odigrali srečanja 12. kroga, večina klubov pa bo svoje obveznosti opravila že v soboto. Edina nedeljska tekma bo odigrana v Sežani, obračun Tabora in Drave pa bo tudi derbi tokratnega kroga, spremljali pa ga boste tudi gledalci Sportkluba.

Na zelenici Stadiona Rajka Štolfa se bosta za točke udarili tretja in četrta ekipa prvenstva, ki ju loči zgolj točka razlike. Sežance in Ptujčane pa pred tokratnim spopadom veže še eno zanimivo dejstvo. Tabor namreč na domačem igrišču še ni oddal niti točke, Drava pa je s 13 točkami najuspešnejše gostujoče moštvo dosedanjega dela prvenstva. Bodo najmanj »gostoljubni« gostitelji serijo uspešnih predstav na domačem igrišču podaljšali s šesto zmago ali pa bodo Štajerci potrdili naziv najuspešnejših gostov?

Pred zadnjim obračunom 12. kroga, ki se bo na Krasu pričel že kmalu po nedeljskem kosilu, ob 13. uri, na lestvici nekoliko bolje kaže Sežancem. Četi Andreja Razdrha zagotovo ne bo manjkalo motiva, saj se bo v dvoboju z Dravo pobirala po bolečem porazu v Dobu. Kraševci so pri nekdanjem prvaku 2. SNL doživeli še tretji poraz na gostujočih tleh, prvega po tretjem krogu, ko so po Bravu pokleknili še pred Fužinarjem. »Roletarji« so po preobratu, ko sta Gaber Petric in v zadnji minuti tekme Dino Suljević tehtnico nagnila v korist modrih, prekinili uspešno serijo Tabora, ki je pred tem na sedmih tekmah osvojil kar 17 od možnih 21 točk.

Andrej Razdrh je po tekmi priznal, da so Dobljani njegovemu moštvu zadali boleč poraz, ki pa si ga Sežanci po njegovem mnenju niso zaslužili. Nekdanji trener Olimpije je ob tem dodal, da je na podobo njegova moštva močno vplivala tudi poškodba Marka Krivičića, ki je moral igrišče zapustiti še v prvem polčasu, saj je moral zelenico zamenjati za obisk bolnišnice. Drugačne volje je bil v nedeljo ptujski strateg Nikola Jaroš, saj je z Dravo uspešno prestal gostovanje v Beltincih. Ptujčani so se v Prekmurju pobrali po nizu skromnejših rezultatov, Jaroš pa si je s pomembno zmago »kupil« nekaj miru pred novimi preizkušnjami.

Hrvaški strokovnjak na čelu moštva iz najstarejšega slovenskega mesta je v Beltincih prebudil tudi napad, saj so nogometaši Drave prvič po tretjem krogu, ko so s sedmimi zadetki razbili Rogaško, dosegli več kot dva zadetka. V prekmurski mreži so minulo nedeljo končale štiri žoge. Za pomembno prednost ob polčasu je tik pred odmorom zadel Luka Luvenjak, v uvodu nadaljevanja tekme pa je strelski post prekinil Jaka Bizjak. Po domačem znižanju se je osmega gola sezone razveselil Matthias Fanimo, ptujsko zmago pa je potrdil Duje Filipović.

Bodo Ptujčani učinkoviti tudi v Sežani? Štajerci so na šestih gostovanjih dosegli 19 zadetkov, tokrat pa jim bo nasproti stala izjemno trdna obramba, saj je Tabor na petih domačih tekmah tekmecem dovolil zgolj tri zadetke. Pomladanski dvoboj v Sežani ni ponudil zmagovalca, jeseni pa so se na Ptuju veselili Kraševci. Kdo bo boljši v nedeljo?

Tekst: PDo
Foto: Tabor Sežana/Matej Glavina

SORODNE NOVICE

DELI NA