V Umagu poraz Celja ter zmagi Aluminija in Domžal

Predpraznična sreda je ponudila pet srečanj, štiri so bila vnovič odigrana na Hrvaškem. V Umagu so bili uspešnejši Kidričani in Domžalčani, ki so ugnali Zemun, medtem ko so morali Celjani priznati premoč Širokemu Brijegu. Rudar je napolnil dravograjsko mrežo, Gorica pa je z golom Žigona premagala drugo ekipo Osijeka.

Celjani, ki v teh dneh vadijo v Umagu, so se zahtevni zelenici udarili s Širokim Brijegom, ki prihodnji teden začenja z drugim delom sezone. Četrta ekipa bosansko-hercegovskega prvenstva je po golu Dražena Bagarića dobila prvi polčas, grofje pa so bili v uvodu nadaljevanja srečanja blizu izenačenja. Bian Paul Šauperl je zadel vratnico, zatem pa sta sledili še priložnosti Vizingerja in Požega Vancaša. Rezultat se ni spremenil, so pa v 74. minuti še drugič zadeli Hercegovci, Rozmana je premagal Slavko Bralić.

Po tekmi Celja so se v boj podali tudi Domžalčani, ki so se v šesti pripravljalni preizkušnji pomerili s srbskim Zemunom. Rumeni so povedli v 12. minuti, ko je po prostem strelu Tubića zadel Dario Kolobarić. Mladi up Domžal se je veselil prvega zadetka v članskem dresu. Devet minut zatem so se izenačujočega gola veselili v taboru nasprotnika. Napako domžalskih nogometašev na sredini igrišča je izkoristil Đenić in postavil izid polčasa. Domžalčani so za novo vodstvo poskrbeli v 76. minuti, potem ko je Simon Rožman posegel po menjavi enajsterice. Hodžić je na levi strani kazenskega prostora našel Nicholsona, ta pa je na drugi vratnici zaposlil Kirma, ki je žogo poslal v nebranjena vrata. Za konec pa je pravo mojstrovino prihranil še Gaber Dobrovoljc. Otrok rumenih je žogo ukradel na sredini igrišča, nato pa neubranljivo meril z razdalje 22 metrov.

V Umagu se v teh dneh potijo tudi nogometaši Aluminija, ki so se po zmagi nad Ilirijo tokrat udarili z drugo ekipo zagrebškega Dinama. Varovanci trenerja Oliverja Bogatinova so vknjižili novo zmago, mrežo vodilnega kluba druge hrvaške lige pa je prvi zatresel povratnik med rdeče, Josip Zeba, v nadaljevanju pa sta bila natančna še Francesco Tahiraj in Marko Nunić.

Velenjčani so se pred dnevi vrnili iz Medulina, tokrat pa so gostovali v mestu trenerja Marijana Pušnika. Nasprotnik Rudarja je bil Dravograd, ki mu odlično kaže v 3. SNL sever, a tokrat ni bil kos velenjskim napadom. Za gostujoče vodstvo ob polčasu sta zadela Jakob Novak in Dominik Radić, v nadaljevanju pa se je domača mreža zatresla še štirikrat. Dvakrat je v polno meril Milan Tučić, ki je v zadnjih tednih očitno našel pravo formo, saj je zadel že na tretji tekmi zapored. Ob Ljubljančanu sta se veselila še Shwan in Kamara.

Goričani so po včerajšnji zmagi nad poreškim Jadranom danes moči merili še z drugo ekipo Osijeka. Zmagovalec je bil odločen že v prvem polčasu, ko je edini zadetek na srečanju dosegel Dejan Žigon. Dolgoletni član Gorice je bil natančen v 13. minuti. 

ALUMINIJ - DINAMO ZAGREB II 3:2

Strelci: Zeba, Tahiraj, Nunić
Aluminij: Kovačič, Zeba, Martinovič, Jakšič, Ploj, Mensah, Kidrič, Vrbanec, Petrovič, Klapan, Rogina, Janžekovič, Brglez, Kepir, Nunič, Tahiraj, Jurčevič, Lukanc, Rogina, Šme, Krajnc. Trener: Oliver Bogatinov.

CELJE - ŠIROKI BRIJEG 0:2

Strelca: Bagarić (43'), Bralić (74')
Celje: Jurhar, Džinić, Stojanović, Brecl, Vidmajer, Cvek, Pišek, Predragović, Požeg Vancaš, Kerin, Lupeta. Drugi polčas: Rozman, Andrejašič, Pišek, Žinko, Zorko, Pungaršek, Benedičič, Pečnik, Požeg Vancaš, Šauperl, Vizinger. Trener: Dušan Kosič.

DOMŽALE - ZEMUN 3:1

Strelci: Kolobarić (12'), Kirm (78'), Dobrovoljc (93'); Đenić (21')
Domžale: Tetičković, Volarič, Alvir, Bizjak, Žužek, Tubić, Kolobarić, Hodžić, Rom, Gnezda Čerin, Azemović. Igrali so še: Mihelak, Mulalić, Vetrih, Klemenčič, Širok, Ibraimi, Kirm, Melnjak, Nicholson, Dobrovoljc, Urh, Husmani. Trener: Simon Rožman.

GORICA - OSIJEK II 1:0

Strelec: Žigon (13')
Gorica: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Lipušček, Škarabot, Humar, Grudina, Žigon, Marinič, Osuji, Filipović. Igrala sta še: Štrukelj, Bužinel. Trener: Miran Srebrnič.

DRAVOGRAD - RUDAR VELENJE 6:0

Strelci: Novak, Radić, Shwan, Kamara, Tučić 2x
Rudar: Pridigar, Pišek, Vasiljević, Tomašević, Pušaver, Bijol, Trifković, Novak, Solomun, Šehić, Radić. Trener: Marijan Pušnik.

Tekst: PDo
Foto: NK Domžale

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA