08.03.2024 | 1. SŽNL
V novi podobi s 1. mesta na derbi z Olimpijo

V petek, 1.3., se je s tekmo na igrišču v Gažonu začel spomladanski del v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Ta nedelja, 10. marca, pa prinaša tekme 15. kroga. Tudi derbi vodilnih – v Ljubljani pri Olimpiji gostuje Mura, to bo tekma 2. in 1. ekipe, ekipa iz Murske Sobote prihaja na derbi s 36 točkami iz 12 tekem, Olimpija je pri 33 točkah v 13 tekmah.

Ženska nogometna liga Triglav Zdravje, 15. krog, 10.3.
WFC Drava Ptuj – ŽNK Gažon (11.00)
ŽNK Cerklje – Krim (11.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Mura Nona (13.00)
ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle (16.00)

Spremembe v ekipi

ŽNK Mura Nona, vodilna ekipa lige, prihaja na derbi po pripravah, ki jih je opravil nov trener Vladimir Kokol, spremembe pa je doživel tudi igralski kader. „S pripravami sem zadovoljen. Opravili smo jih v skladu z načrti. Težav ni bilo. Smo pa imeli le malce problemov s številčnostjo, ko so bile reprezentančne akcije,“ začne trener Kokol, ki je nadomestil dosedanjega trenerja Bojana Jančarja.

„V to ekipo sem prinesel nekaj več agresivnosti, nove ideje in principe v igri. Malce več taktike smo dodali, da igralke boljše razumevajo igro. Hitro so vse novosti sprejele in se navadile,“ navrže Kokol, ki mu pri delu pomagajo Damjan Vuzem, Domen Kotnjek in Robert Berendijaš.

Kapetanka ekipe je ostala Špela Kolbl, novinke pa so Zala Vindišar (prišla iz Olimpije), Tija Šoštarič Karič (povratnica iz Sturma), Aleksandra Đorđević (Srbija) in Tereza Bednárová (Slovaška); klub so zapustile Josilene De Jesus Matos, Thalita Ellen Silva Bomfim, Anna Kristine Gornela, Špela Rozmarič, Zala Klopčič in Tinkara Testen.

„Odigrali smo štiri pripravljalne tekme, na katere pa imam malce drugačen pogled. Izkoristim jih za test, da določene igralke postavim na druga igralna mesta, iščem reakcijo, predvsem pa želim, da se igralke na trening tekmah dobro stečejo. Pripravljalna tekma je najboljši trening,“ meni Kokol, ki pogleduje proti Ljubljani in nedeljskem derbiju pred kamerami Planet TV-ja.

Generalka uspela

Murskosoboške nogometašice so slavile na generalki pred nadaljevanjem prvenstva. V Čakovcu so premagale domačinke ekipo ŽNK Međimurje, ki nastopa v SuperSport Prva HNLŽ. Mrežo domačink je dvakrat zatresla Yana Malakhova, po en zadetek pa sta prispevali še Lea Dolinar in Noelle Vilčnik. Pred tem so se pomerile še z avstrijsko ekipo Hof bei Straden, ki jo vodi nekdanji trener Murašic Sandi Bauer. V neugodnih vremenskih razmerah je mrežo domačink dvakrat zatresla Lea Dolinar, en zadetek pa je prispevala Neli Hofman. Murašice pa so v času priprav klonile proti Puskas Akademia.

Pozorni tudi na Saro Makovec

„Veselim se tekme proti Olimpiji, komaj jo čakam. Moje igralke so nabrite, tudi one se veselijo tekme, to je edini derbi v ligi. V ekipi Olimpije je nekaj naših nekdanjih igralk, poznamo tudi njihovega trenerja, ki je namazan z vsemi „žavbami“. Na derbiju je mogoče vse, mesto na lestvici na taki tekmi ne pomeni nič. Pričakujem pa dobro in dinamično tekmo,“ razmišlja trener murašic.

„Ogledal sem si tudi tekmo Sturma in Olimpije. V igri Olimpije velja izpostaviti spredaj Saro Makovec, ki je hitra in nepredvidljiva, krasi jo dobro preigravanje. Olimpija je hitra na boku, v sredini ima nekaj mladih igralk, v obrambi pa znajo dobro zapirati. Na derbi moraš s 110 odstotki, sicer se ti ne piše dobro. Naši plusi so izkušene igralke, ki so odigrale že vrsto takih derbijev, imamo tudi mladost – derbi bomo začeli s štirimi, morda celo petimi mladimi reprezentantkami. Okoli njih gradimo ekipo, dobile bodo priložnost. Derbiji so primerne tekme, da pokažejo, iz kakega testa so,“ še pristavi naš sogovornik.

25. ligaška tekma

Med Muro in Olimpijo je bilo doslej odigranih 24 prvenstvenih dvobojev, nogometašice ŽNK Mura Nona so jih dobile petnajst, osemkrat so slavile Ljubljančanke, ena tekma se je končala z delitvijo točk. Murašice so najvišjo zmago slavile v sezoni 2015/16, ko je bil rezultat 10:0. Gol razlika na medsebojnih dvobojih je 56:25 v korist Murašic.

Tekst: D.P.
Foto: B.R./ŽNK Mura Nona

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Muri derbi, točke še Ajdovkam in Ptujčankam
    Murašice so doma s 3:1 premagale ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Kopru so se treh točk na tekmi proti ŽNK Gažonu razveselile nogometašice WFC Drave Ptuj (0:1). V tretji tekmi današnjega dne je v Ajdovščini domači Primorje Gaia Naturelle s 3:2 odpravil ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Krim je to pot prosta.
  • 21.04.2024 | 1. SŽNL
    Primorski dvojec želi do točk in podpore s tribun
    Nedelja prinaša tri tekme 20. kroga  Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. O derbiju v Murski Soboti smo že pisali, v nedeljo pa se bo igralo še v Ajdovščini in v Kopru. Tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana je preložena na 2.5.
  • 19.04.2024 | 1. SŽNL
    Trenerja pripravila ekipi na derbi
    Pred ekipama ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana je derbi v Murski Soboti, tekma 20. kroga bo v nedeljo ob 13. uri. Murašice imajo pet krogov pred koncem prvenstva osem točk prednosti pred Olimpijo.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    Remi na ljubljanskem derbiju
    Končana je še zadnja, četrta tekma 19. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Ljubljanski derbi se je končal z delitvijo točk: ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana 1:1. Omenjen rezultat je še najbolj razveselil vodilno ŽNK Muro Nono, katere prednost pred Olimpija znaša osem točk.
  • 15.04.2024 | 1. SŽNL
    V pričakovanju mestnega derbija
    S tekmami 19. kroga se je začel zadnji del državnega prvenstva Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Danes je na sporedu še ljubljanski derbi – ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Ljubljana.
  • 14.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke odnesle točke s Ptuja
    V ligi za prvaka danes do zmag vodilna ŽNK Mura Nona, v spodnjem delu se treh točk veselijo nogometašice ŽNK Cerklje ter ŽNK Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek, tudi s prenosom na Planet TV2.
  • 13.04.2024 | 1. SŽNL
    Četverica v ligo za prvaka, peterica za razvrstitev
    Štiri ekipe v ligi za prvaka igrajo za naslov, peterica v spodnjem delu pa za razigravanje od 5. do 9. mesta. V nedeljo so na sporedu tekme ŽNK Cerklje – ŽNK Gažon, ŽNK Mura Nona – ŽNK Radomlje Medex in WFC Drava Ptuj – Krim. Ljubljanski derbi ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Ljubljana bo v ponedeljek.
  • 08.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovkam in Radomljankam točka
    V Ljubljani sta se v zaostali tekmi 16. kola Ženske nogometne lige Triglav Zdravje pomerili ŽNK Krim in ŽNK Radomlje. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom (1:1).
  • 06.04.2024 | 1. SŽNL
    Krimovke in Radomljanke za ligaške točke
    V nedeljo bo v Ljubljani na sporedu že zaostala tekma 16. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Zaradi aktivnosti igralk v reprezentanci DU17 je bila tekma ŽNK Krim – ŽNK Radomlje Medex preložena na nedeljo, 7.4.
  • 28.03.2024 | 1. SŽNL
    Prvakinje in Ajdovke suverene
    Danes sta bili na sporedu še dve tekmi 18. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilna ŽNK Mura Nona je z visoko domačo zmago proti WFC Dravi Ptuj (10:0) potrdila 1. mesto po rednem delu, ajdovski Primorje Gaia Naturelle pa je bil s 7:0 boljši od ŽNK Gažona.

DELI NA