Žilavi Goričani izničili celjsko prednost

Uvodni obračun drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije je postregel z zanimivo predstavo Celjanov in Goričanov. Grofje so ob polčasu vodili z dvema goloma prednosti, a se Primorci niso predali. Z boljšim nadaljevanjem so prišli do izenačenja in se s točko vsaj do sobote zavihteli na prvo mesto.

CELJE - GORICA 2:2 (2:0)

Stadion Z'dežele, 390 gledalcev, sodniki: Balažič (Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec), Kovačič (Murska Sobota).
Strelci: 1:0 Požeg Vancaš (39./11 m), 2:0 Lotrič (42.), 1:2 Filipović (67.), 2:2 Smajlagić (86.).
Celje: Jurhar, Andrejašič, Zaletel (od 70. Travner), Stojinović, Brecl, Novak, Cvek, Pungaršek, Požeg Vancaš (od 75. Lupeta), Vizinger (od 15. Pečnik), Lotrič.
Gorica: Sorčan, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina (od 46. Humar), Kolenc, Marinič (od 68. Džuzdanović), Kotnik (od 80. Smajlagić), Osuji, Filipović.
Rumeni kartoni: Zaletel, Lotrič; Grudina.
Rdeči karton: /.

Celjani, ki so se na uvodni tekmi nove prvoligaške sezone opekli na gostovanju v Kidričevem, so na prvi domači tekmi osvojili vsega točko. Srčni Goričani so v drugem polčasu nadoknadili primanjkljaj dveh golov, po premiernem skalpu nad prvaki iz Ljubljane pa so se po osvojeni točki in po nepolnem drugem krogu v mestu ob Savinji zavihteli na vrh lestvice.

Gostitelji so začeli zelo napadalno in si že v šesti minuti priigrali prvo 100-odstotno priložnost. V nasprotnem (pol)protinapadu je večino dela opravil Mitja Lotrič, po njegovem predložku z desne strani pa se je v sijajni priložnosti znašel Rudi Požeg Vancaš, a je iz neposredne bližine zadel le okvir vrat. Igralci iz mesta vrtnic so uspešno odbili prvi val napadov domačih nogometašev, v 11. minuti prvič ogrozili celjskega vratarja Metoda Jurharja, strel Leona Mariniča pa je zletel mimo njegovih vrat.

Štiri minute kasneje je domači trener Dušan Kosić moral opraviti prvo menjavo, namesto poškodovanega Darija Vizingerja je vstopil Tilen Pečnik. Domači nogometaši so tudi v nadaljevanju imeli pobudo na igrišču, po obdobju kratkotrajnega zatišja pa so naravnost sijajno odigrali končnico prvega polčasa. Prvo obetavno akcijo so si priigrali v 33. minuti, po kotu z desne strani se je v lepi priložnosti znašel Dušan Stojinović, a je nekoliko z desne strani streljal mimo vrat.

Le pet minut kasneje so Kosićevi varovanci vendarle kronali svojo premoč in povedli z 1:0, potem ko je Rok Grudina v svojem kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil Jakoba Novaka, "eksekutor " z 11-metrovke pa je bil Požeg Vancaš. Le štiri minute kasneje so igralci iz mesta v Savinji podvojili svoje vodstvo, na 2:0 pa je po polvoleju iz obrata z desetih metrov povišal v prvem polčasu zelo aktivni Lotrič.

Gostitelji so obetavno začeli drugo polovico tekme. Poskusa Požega Vancaša v 47. in 48. minuti nista našla poti do novogoriške mreže, ki so nevarno zagrozili v 56. minuti, po strelu Bede Osujija pa je bil na pravem mestu Jurhar. Izbranci gostujočega trenerja Mirana Srebrniča so v nadaljevanju zaigrali bolj pogumno in bili več pri žogi, v 67. minuti pa so znižali na 1:2. Levji delež je opravil Osuji, ki je poslal lepo globinsko žogo do Andrije Filipovića, ki je rutinirano ukanil celjskega čuvaja mreže.

Le dve minuti kasneje je bilo znova vroče pred celjskimi vrati, strel Filipovića z roba kazenskega prostora pa je švignil mimo domačih vrat. Primorci so se v nadaljevanju povsem odprli in skušali doseči izenačujoči gol. Celjani so zavoljo tega imeli več prostora, a tega niso izkoristili, v 87. minuti pa doživeli "hladno prho", ko je izenačujoči zadetek po pravem evrogolu s 30 metrov dosegel rezervist Semir Smajlagić.

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 5. avgusta gostovala pri ljubljanski Olimpiji, novogoriška pa bo dan kasneje gostila kranjski Triglav.

Tekst: STA
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.07.2018 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Celje - Gorica
    Drugi krog PLTS bo ponudil kar tri nedeljske dvoboje, že v petek pa bodo svoje obveznosti opravili Celjani in Goričani. Grofje se pobirajo po porazu v Kidričevem, vrtnice bodo skušale na Štajerskem nadgraditi skalp Olimpije.

DELI NA