Zmaga Domžal za nov skok na drugo mesto

Domžale - Rudar Velenje 3:0 (0:0)

* Stadion v športnem parku Domžale, gledalcev 600, sodniki: Kajtazović (Kranj), Skok, Bezjak (oba Ptuj).
* Strelci: 1:0 Franjić (57.), 2:0 Repas (65.), 3:0 Majer (77., 11-m).
* Domžale: Milić, Vetrih (od 86. Žužek), Firer (od 75. Bratanović), Repas, Širok, Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Franjić (od 70. Batrović), Majer, Husmani.
* Rudar Velenje: Radan, Mužek, Vručina, Črnčič (od 70. Lotrič), Babić, Mary, Bolha (od 81. Pišek), Bokalič (od 46. Trifković), Billong, Iharoš, Grgić.
* Rumeni kartoni: Husmani; Trifković, Grgić.
* Rdeči karton: /.

Domžalčani, ki so v prejšnjem krogu v gosteh izgubili v Ljudskem vrtu proti Mariboru, čeprav so bili boljši nasprotnik, so na svoji zadnji tekmi na stadionu ob Kamniški Bistrici v letošnji sezoni gostili velenjski Rudar. Zaradi popolne prenove igrišča bodo varovanci Simona Rožmana zadnji dve domači tekmi odigrali na Mestnem stadionu na Ptuju, od svojih navijačev pa so se poslovili z zmago. Z njo so vsaj do sobote zvečer, ko bo v Stožicah na sporedu derbi med Olimpijo in Mariborom, na drugem mestu prvenstvene lestvice prehiteli Ljubljančane. S tremi doseženim goli so zdaj v letošnji sezoni že pri šestdesetih, kar je dva več kot jih je dosegel Maribor, ki pa ima tekmo manj.

Velenjčani so v Domžale prišli po dveh zaporednih porazih, na domačem igrišču jih je v predzadnjem krogu premagal Maribor, v prejšnjem pa so tesno izgubili v Kopru, po prvem polčasu pa so lahko bili v njihovem taboru zadovoljni z izidom, čeprav so imeli nekaj priložnosti, da bi vsaj enkrat zatresli mrežo domačega vratarja Dejana Milića. Do svojih priložnosti so v nadaljevanju prvega polčasu pršil tudi domžalski nogometaši, vendar so prvi zapretili Velenjčani. V prvih desetih minutah je dvakrat poskušal Bojan Vručina, nato z glavo še John Mary, vendar Miliću mi bilo niti enkrat treba posredovati. Zato pa je imel več dela v 13. minuti Matej Radan, ki je zaustavil poskus Jureta Balkovca. Še več dela je Radan imel trinajst minut pozneje, ko je po strelu Jana Repasa z 12 metrov žogo odbil v kot. Pred odhodom na odmor se je izkazal tudi Milić, ki je nevaren strel Vručine s skrajnimi napori prav tako odbil v kot.

Bolj odločno so v drugi polčas krenili Domžalčani, vendar po strelu Petra Franjića gostujoči vratar ni imel težjega dela. Zato pa je Radan klonil v 57. minuti, ko sta Žan Majer in Franjić odigrala dvojno podajo, po njej pa je Hrvat v dresu Domžal s trinajstih metrov zadel spodnji levi kot vrat nemočnega velenjskega vratarja.

Tudi po doseženem golu so domžalski nogometaši še naprej napadali in po še eni odlični kombinaciji Franjića in Majerja, ki je z desne strani podal do Repasa, ta pa je z diagonalnim strelom s štirinajstih metrov premagal Radana. Šele po drugem prejetem golu so se Velenjčani nekoliko otresli pritiska domače ekipe, vendar je v 73. minuti Milić po samostojnem prodoru Vručine zaustavil njegov strel proti vratom.

Tekma je bila odločena v 77. minuti. Razpoloženi Majer je lepo zaposlil rezervista Elvisa Bratanovića, ki je minuto prej vstopil na igrišče, v kazenskem prostoru gostov ga je nato na nepravilen način z roko zaustavil Damir Grgić, Majer pa je bil zanesljiv izvajalec z enajstih metrov.

Prihodnjo soboto bodo Domžale v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije gostovali v Kopru, Velenjčani pa bodo dan pozneje gostili Olimpijo.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.04.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Domžale - Rudar Velenje
    Tako kot v preteklem tednu, se bo tudi 31. krog PLTS že v petkovem večeru pričel ob Kamniški Bistrici. Domžalčani bodo odigrali še zadnje srečanje na svoji zelenici v tej sezoni, v goste pa pred prenovo igrišča prihaja Rudar.

DELI NA