Zmaga Romuniji, Slovencem drugo mesto

Selekcija MNZ Maribor je turnir UEFA Pokala regij sklenila s porazom. Po zmagi nad Gruzijci in remiju s Škoti je bila od zmagovalcev slovenskega tekmovanja boljša zasedba romunske regije Buzau. Slovenci bodo morali za morebitno napredovanje počakati na razplet skupine C.

UEFA Pokal regij, tretji krog:

MNZ Maribor (SLO) - Buzau (ROM) 0:2 (0:1)

Strelec: Mihaescu (19'/11m, 79').
Rumeni kartoni: Ruis; Zaplaic, Constantin, Mihaescu.
Rdeči karton: /.

MNZ Maribor: Vidovšek, Sredenšek (63' Obretan), Stavbar, Kogelnik, Rogina, (82' Čuček), Repa, Ruis, Končnik, Planinšek (73' Kraner), Gajić, Maček. Trener: Zoran Brecelj.
Buzau: Geanta, Milea, Visteanu, Ionita, Zaplaic, Balan, Constantin, Mihaescu, Serbanoiu (46' Anton), Oprea (83' Ignat), Stancu (71' Lazar). Trener: Marian Cristian Lupu.

Štajersko-koroško moštvo je po petkovem remiju s Škotsko za skok na vrh skupine B potrebovalo romunski skalp. Romuni so imeli pred tekmo dve točki prednosti, saj so ugnali tako Škote kot Gruzijce, v dveh tekmah pa so zabili kar sedem zadetkov. Nekaj upanja je ponujala nasprotnikova obramba, ki je po enkrat klonila na obeh tekmah.

Romunski vratar Geanta je v zadnji tekmi svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, Vidovšek pa je moral izza svojega hrbta pobrati dve žogi. Vratar Dravograda je prvič klonil v 19. minuti, ko so si Romuni priigrali najstrožjo kazen. Končnik je v kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil Constantina, odgovornost pa je prevzel Mihaescu in kazenski udarec pretvoril v vodstvo.

Romuni so prednost zadržali do konca prvega polčasa, si zatem priigrali še nekaj priložnosti, vodstvo pa so podvojili dobrih deset minut pred koncem tekme. Svoje priložnosti so imeli tudi gostitelji, a so ostale neizkoriščene. Romunsko zmago in s tem prvo mesto je z drugim golom na tekmi potrdil Mihaescu, ki je trikrat zadel že v tekmi z Gruzijci.

Prvo mesto je tako pripadlo Romunom, ki niso oddali točke, selekcija MNZ Maribor pa je zasedla drugo mesto. Ob treh zmagovalcih skupin se bosta v nadaljevanje tekmovanja prebili še dve najbolje drugouvrščeni ekipi. Slovenska usoda bo odvisna od razpleta skupine C.

Tekst: PDo
Foto: MNZ Maribor/Jure Zorman

DELI NA