novice
tekmovanje
arhiv
za medije
video
podcast
Domžale
1 : 1
Luka Koper
22. krog
Domžale, Športni park Domžale
03.03.2013 ob 14.00
Sodniki: Bukovec Miran (glavni sodnik), Vukan Robert (1. pomoč), Smej Simon (2. pomoč), Habjanič Sašo (4. sodnik)
Delegat: Rajh Jožef
Video Poročilo Zapisnik Potek tekme Napovednik Medsebojna srečanja


Pred tekmo: Domžale – Luka Koper
Prva liga Telekom Slovenije, 22.krog

3.3.2013 ob 14.00: DOMŽALE – LUKA KOPER
 

Stadion: Športni park Domžale, kapaciteta 3.100 sedežev (povprečni obisk 685 gledalcev)
Cena vstopnic:
-5 eur
-3 eur upokojenci, dijaki, študentje 
Sodniki: Bukovec Miran (Glavni sodnik), Vukan Robert (1. pomoč), Smej Simon (2. pomoč), Habjanić Sašo (4. Sodnik)
Delegat: Rajh Jožef
 

DOMŽALE:

Prepoved nastopa: /
Domžale bodo v spomladanski del prvenstva krenile proti neposrednemu konkurentu na domačem igrišču, kjer so nasprotniki jeseni razmeroma lahko prihajali do točk. Trener Stevan Mojsilović je odločen da se to ne bo več dogajalo, zato pričakuje zmago že proti Primorcem. K izboljšanju realizacije bo skušal prispevati Dragan Čadikovski, ki je to zimo prišel ob Kamniško Bistrico skupaj z Grkom Kostakisom in Erikom Janžo. Težke priprave, čeprav na umetni zelenici, vlivajo velike apetite, saj so Domžalčani odločeni poseči še višje, kot je trenutno tretje meseto na razpredelnici. V ekipi večjih težav s poškodbami nimajo. Tekmo s Koprom bosta tako izpustila le Žan Majer in Gregor Zabret, ki se je nesrečno poškodoval na reprezentančni akcij med tednom. Če se bodo želje domžalskega stratega v nedeljo uresničile, potem bo medsebojna bilanca Domžal in Kopra po 46. prvenstvenih tekmah postala popolnoma uravnotežena.
Kdo je vroč?
Dragan Čadikovski bo moral že svojo prvo tekmo v domžalskem dresu odigrati proti svojemu bivšemu klubu, za katerega je jeseni zabil kar pet zadetkov. Makedonec je bil razpoložen tudi v pripravljalnem obdobju, ko se je trikrat vpisal med strelce. Proti Kopru zagotovo ne bo vprašljiva motivacija, videli pa bomo, če bo to dovolj za izboljšanje učinkovitosti domžalskega moštva.
Ali ste vedeli?
Kar pet domžalskih nogometašev se je znašlo na širšem spisku Tomaža Kavčiča, ki bo reprezentanco Slovenije do 20 let prihodnji teden vodil proti Italiji, v okviru regionalnega pokala. Vjekoslav Andrić, Gaber Dobrovoljc, Erik Janža in Rudi Vancaš Požeg bodo zagotovo zraven, Marko Kovjenić pa je na čakanju.
Zadetki Domžal po položajih po 21. krogu:
 
 

LUKA KOPER:

Prepoved nastopa: Perger Denis
Primorci se v tekmo z Domžalami podajajo po težkih pripravah in rezultatsko neprepričljivih pripravljalnih tekmah, v katerih so praviloma težko prihajali do zadetkov. Vadba na naravni podlagi bi znala predstavljati določeno prednost, vprašanje pa je, kako bo kanarčkom ustrezalo s snegom obdano okolje. Igralski kader je to zimo postal še močnejši, tako da kvaliteta samo po sebi ni vprašljiva. Poškodbe so jim prizanesle, saj bo ob kaznovanemu Denisu Pergerju odsoten zgolj Mitja Lotrič, ki še vedno trenira po individualnem programu. V Domžalah lahko pričakujemo prepoznavno čvrsto podobo Kopra, ki večjo pozornost posveča kakovostni izvedbi defenzivnih nalog. Na tan način so letos že slavili ob Kamniški Bistrici, kjer domačini težko igrajo proti zaprtim postavitvam. Cilj ostaja uvrstitev v evropske pokale, tako da bo že uvodna tekma z Domžalami izjemnega pomena. Poraz prinaša občuten točkovni zaostanek, morebitna zmaga pa vrnitev na tretje mesto.
Kdo je vroč?
Miroslav Čovilo se je popolnoma vklopil v moštvo Kopra in na pripravljalnih tekmah stopnjeval svojo formo tudi z zadetki. Srbski vezist bo pomeben člen tudi v Domžalah, kjer bo v taktični tekmi zagotovo prišla do izraza njegova čvrstost in zanesljivost.
Ali ste vedeli?
Prva ekipa Kopra se je med pripravami kar dvakrat pomerila s kolegi iz mladinskih vrst. Na prvi tekmi so člani morali preznati premoč mladincem z 2:3, druga tekma pa je le prinesla pričakovano zmago udarnega moštva z zadetkom Čovila.
Zadetki Kopra po položajih po 21. krogu:


Tekst: NZS
Foto: Sportida.comBookmark and Share
8. krog
Maribor 2:2 Krka
Celje 0:3 Domžale
Krško 0:1 Zavrč
Luka Koper 1:3 Gorica
Olimpija 5:0 Rudar
9. krog
Krka - Olimpija 11.09. / 17:00
Zavrč - Luka Koper 11.09. / 20:15
Gorica - Maribor 12.09. / 17:45
Rudar - Celje 12.09. / 20:15
Domžale - Krško 13.09. / 17:45
1. Gorica 8 21 
2. Olimpija 8 19 
3. Domžale 8 13 
4. Maribor 8 12 
5. Zavrč 8
6. Krka 8
7. Luka Koper 8
8. Krško 8
9. Rudar 8
10. Celje 8
Lestvica strelcev
1.  Blessing Chibui Eleke 7
  Andraž Šporar 7
3.  Rok Kronaveter 5
4.  Ezekiel Isoken Henty 4
  Luka Prašnikar 4
  Jaka Štromajer 4
  Amel Džuzdanovič 4
8.  Marko Nunič 3
  Dejan Djermanovič 3
  Antonio Mance 3
  Josip Fuček 3
  Agim Ibraimi 3
13.  Josip Ivančič 2
  Amar Rahmanovič 2
  Nana Addo Welbeck-Maseko 2
  Jean-Philippe Mendy 2
  Ricardo Alves Coelho Da Silva 2
  Dejan Glavica 2
  Dare Vršič 2
  Ivan Firer 2
  Denis Halilovič 2
  Dejan Kelhar 2
  David Poljanec 2
  Matija Širok 2
  Matic Črnic 2
  Marcos Morales Tavares 2