Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Olimpija

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

23. julij 2016, ob 20.15: KALCER RADOMLJE - OLIMPIJA

Stadion: Športni park Domžale,  kapaciteta 3.100 sedežev

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- 8 evrov
- otroci do 14. leta: brezplačno
- sezonske vstopnice

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Radomljani so se po enoletnem igranju drugoligaškega nogometa vrnili med najboljše klube v državi. Ples kroglic na Brdu pri Kranju četi trenerja Dejana Djuranoviča v uvodu sezone ni ponudil najugodnejšega razporeda, saj rumene v prvih treh krogih čakajo dvoboji s trojico klubov, ki so si v minuli sezoni zagotovili evropsko poletje. V uvodnem dejanju sezone so morali Radomljani priznati poraz, Domžalčani so v vsakem od polčasov za hrbet vratarja Aljaža Ivačiča pospravili po zadetek, povratnik med prvoligaše pa je vknjižil prvo ničlo. Radomlje po občinskem derbiju čaka prva domača preizkušnja, v domžalski Športni park pa prihajajo državni prvaki Ljubljančani.

Marko Kovjenić, vezist Radomelj: »Pripravljamo se na vsako tekmo posebej. Imamo svoj način dela, na Olimpijo se bomo temeljito pripravili. Analizirali bomo igro Olimpije in njihovo taktiko, tako da se bomo pripravili po najboljših močeh.«

Kdo je vroč?

V radomeljski zasedbi najdemo kar nekaj nekdanjih članov Olimpije. Občinski derbi z Domžalčani so v začetni enajsterici pričeli kar štirje nekdanji zmaji, ob Aljažu Ivačiču, Denisu Lidjanu in Milanu Anđelkoviću pa motiva zagotovo ne bo manjkalo niti Marku Nuniću, ki bo v novi sezoni zadolžen predvsem za doseganje zadetkov.

Ali ste vedeli?

Tako kot v dvobojih z Domžalčani, Radomljani tudi v tekmah proti Olimpiji še niso vknjižili točk. Ljubljančani so v sezoni 2014/15 dobili vsa štiri medsebojna srečanja, a je Djuranovičevo moštvo za razliko od tekem z občinskim rivalom že zatreslo mrežo Olimpije. Prvič na uvodni tekmi, ko so Radomlje z golom Tomaža Avblja povedle že v tretji minuti, a je sledil preobrat in zmaji so slavili z izidom 1:4. Po dveh ničlah so Radomljani pot do gola zeleno-belih našli tudi v zadnji tekmi, ko je poraz z golom za 3:1 omilil Igor Barukčić.

 

OLIMPIJA:

Prepoved nastopa: /

Ljubljančani so se kljub šestim doseženim zadetkom morali posloviti od boja za preboj v skupinski del UEFA Lige prvakov. Za četo trenerja Rodolfa Vanolija so bili na koncu usodni štirje prejeti zadetki v domačih Stožicah, saj je Trenčin napredoval zaradi večjega števila doseženih zadetkov na gostujoči zelenici. Zdaj se zeleno-beli obračajo proti domačim obveznostim, ob pokalnem tekmovanju pa znova visoko merijo tudi v Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri bodo branili naslov prvaka. Lov na ubranitev lovorike so Ljubljančani pred slabim tednom pričeli z minimalno zmago, po golu Etiena Velikonje so Stožice praznih rok zapuščali nogometaši Celja. V sobotnem večeru čaka Olimpijo dvoboj z Radomljami, ki so jim Ljubljančani v sezoni 2014/15 zadali štiri poraze. Kakšen bo tokratni razplet?

Rodolfo Vanoli, trener Olimpije: »Sedaj se naše misli usmerjajo v boje za novo lovoriko v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju. Storili bomo vse, kar je v naši moči, da se naslednje leto vrnemo v kvalifikacije za ligo prvakov.«

Kdo je vroč?

Etien Velikonja bo pomembno orožje Olimpije tudi pri domačih obveznostih. Šempetrčan je sezono odprl z dobrimi predstavami, saj je v Stožicah zatresel mreži Trenčina in Celja, eden vidnejših v zeleno-beli opravi pa je bil tudi v povratnem dvoboju Olimpije in Trenčina. Nekdanji član Gorice in Maribora je imel v sodniškem dodatku obračuna v Žilini priložnost za zmago, a se je s posredovanjem izkazal čuvaj domače mreže.

Ali ste vedeli?

V sezoni 2014/15 so se dvoboji Radomelj in Olimpije razpletli s štirimi zmagami kluba iz prestolnice. Ljubljančani so v štirih tekmah dosegli kar 15 zadetkov, z najučinkovitejšimi predstavami se je izkazal zdaj že bivši zmaj Andraž Šporar, ki je v nasprotno mrežo pospravil pet golov, z dvema zadetkoma pa se je proslavil tudi Marko Vukčević, ki se je po enoletni epizodi v Vojvodini vrnil v zmajevo gnezdo.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Olimpija zaenkrat brezhibno
    Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 2. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Domžalah izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 0:2 (0:0).

DELI NA