Pred tekmo: Maribor - Rudar Velenje

Prva liga Telekom Slovenije, 2. krog

24. julij 2016, ob 20:15: MARIBOR - RUDAR VELENJE

Stadion: Ljudski vrt, kapaciteta 12.994 sedežev (povprečen obisk: 2.000 gledalcev)

Neposredni prenos: Kanal A

Cena vstopnic:
- odrasli: 12 evrov
- mladostniki do 15. leta: 6 evrov
- tribuna jug: 4 evre
- sezonska vstopnica

 

MARIBOR:

Prepoved nastopa: /

Mariborčani so se z evropskega gostovanja vrnili kot zmagovalci, kljub remiju z Levskim. Izid 1:1 je varovancem trenerja Darka Milaniča prinesel uvrstitev v tretji krog kvalifikacij za UEFA Evropsko ligo, v katerem čaka Štajerce spopad z Aberdeenom. V Ljudskem vrtu imajo v obračunih s škotskimi predstavniki dobre izkušnje, saj so doslej že preskočili Hibernians, Rangers in Celtic. Še pred četrtkovo  preizkušnjo pa čaka vijolice domača obveza in dvoboj z velenjskim Rudarjem. Maribor se v dvoboj s knapi podajo s serijo sedmih tekem brez poraza, saj so Mariborčani priprave zaključili z uspešnim nizom, ki so ga podaljšali tudi v uradnih dvobojih. Po remiju proti Levskemu so v izdihljajih srečanja s Koprom vknjižili minimalno zmago.

Kdo je vroč?

Marko Šuler se je po poškodbi, zaradi katere je spomladi izpustil večji del mariborskih tekem, na igrišča vrnil v dobri formi. Izkušeni Korošec je v obrambi zamenjal Rodriga Defendija, ki je šele pred kratkim povsem okreval po neugodni poškodbi in se znova pridružil treningom Darka Milaniča. Nekdanji reprezentant Slovenije je svoje soigralce nekajkrat reševal že proti Kopru, z nekaj dobrimi posredovanji pa se je izkazal tudi v Sofiji.

Ali ste vedeli?

Maribor in Rudar sta v Prvi ligi Telekom Slovenije odigrala že 71 tekem. S 47 zmagami so precej uspešnejši Mariborčani, ki so morali doslej zgolj 12-krat priznati premoč Velenjčanov, kljub temu pa bo zadnji poraz s konca minule sezone še nekaj časa ostal v spominu. Velenjčani so v 34. krogu Ljudski vrt zapuščali s polnim izplenom, Maribor pa si je s porazom praktično že priprl vrata do štirinajste zvezdice.

 

RUDAR VELENJE:

Prepoved nastopa: /

Velenjčani so bili v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije edini od peterice domačinov, ki sezone niso odprli s tremi točkami. Knapi, ki so sicer imeli že v prvem polčasu nekaj zrelih priložnosti, s katerimi bi lahko odločili dvoboj, so se morali po tekmi s Krškim sprijazniti z delitvijo točk. Eno zadnjih priložnosti na tekmi je imel Bojan Vručina. Novinec v velenjskem napadu se je z natančnejšim zaključkom izkazal med tednom ko se je Rudar v pripravljalnem srečanju pomeril s hrvaškim drugoligašem Lučkom in ga ugnal prav z golom izkušenega Hrvata. Strateg Slobodan Krčmarević je formo svojih varovancev pilil tudi v petkovem dopoldnevu, v katerem so se knapi pomerili z izraelskim Ashdodom.

Kdo je vroč?

Tudi velenjsko moštvo je v poletnih mesecih doživelo nekaj sprememb. V tekmi s Krškim so se velenjski publiki prvič predstavili Borivoje Ristić, Mateo Mužek, Darko Zec, Jean Claude Billong, Bojan Vručina in Dominik Glavina. Prav slednji se je v konici napada izkazal z dobro predstavo, ki jo je kronal z zadetkom za velenjsko prednost.

Ali ste vedeli?

Dominik Glavina je sicer mlajši brat Denisa Glavina, ki je bil v pretekli sezoni nekaj časa član Zavrča. Velenjčani se lahko pohvalijo tudi z bratsko navezo v svojih vrstah, ki jo je sestavljata Stjepan in Mario Babić. Slednja sta trenutno edini bratski par v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z zmago na vrh
    Nogometaši Maribora so v tekmi 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar z 2:0 (1:0).

DELI NA