Olimpija zaenkrat brezhibno

Kalcer Radomlje - Olimpija 0:2 (0:0)

* Športni park, gledalcev 800, sodniki: Jug (Tolmin), Žunič (Kranj) in Beton (Cerklje na Gorenjskem).
* Strelca: 0:1 Zajc (66.), 0:2 Eleke (90.).
* Kalcer Radomlje: Ivačič, Anđelković, Karamatič, Jazbec (od 76. Kumer), Primc (od 70. Stoiljković), Osmanaj, Rems, Kovjenić, Cerar (od 55. Jugovar), Barukčić, Nunić.
* Olimpija: Šeliga, Zarifović (od 46. Delamea Mlinar), Kelhar, Bajrić, Zajc, Alves, Kirm, Klinar (od 85. Vukčević), Matić, Eleke, Novak (od 55. Velikonja).
* Rumeni kartoni: Primc, Rems, Jazbec, Barukčić; Matić.
* Rdeči karton: /.

Olimpija še nadaljuje z uspešnimi prvoligaškimi nastopi proti Radomljam. V sezoni 2014/15 so se dvoboji Radomelj in Olimpije razpletli s štirimi zmagami kluba iz prestolnice, danes pa so državni prvaki dodali še peto. Z njo so se povzpeli na vrh lestvice, saj imajo po dveh krogih dveh zmagi. Radomlje so z dvema porazoma na dnu lestvice.

Prvi polčas je minil ob rahli pobudi Olimpije, ki je imela za odtenek več žogo v posesti. Strel več so sicer sprožili domači, a bolj natančni so bili gosti, ki so oba strela poslali v okvir vrat. Edini nevarnejši pa je bil tisti Mihe Zajca, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, izkazal pa se je Aljaž Ivačič.

V drugem polčasu sta ekipi prav tako težko prihajali do priložnosti, pobudo in bistveno več zaključnih strelov pa je imela Olimpija, ki je v 66. minuti tudi povedla. Po podaji Denisa Klinarja z desne strani je v kazenskem prostoru najvišje skočil Zajc in z glavo svoji ekipi priigral prednost.

Enajst minut zatem je Zajc spet prišel do strela z glavo, a meril preveč po sredini, tako da Ivačič ni imel veliko dela. Zato pa je bil radomeljski čuvaj mreže brez moči v 90. minuti, ko je po samostojnem prodoru zmago Olimpije potrdil Blessing Eleke.

Radomljani bodo v 3. krogu prihodnjo soboto gostovali v Novi Gorici, Olimpija pa bo gostila Krško.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.07.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Kalcer Radomlje - Olimpija
    Ljubljančani so se s z gostovanja v slovaški Žilini vrnili z zmago, ki pa vseeno ni bila dovolj za napredovanje v tretji predkrog UEFA Lige prvakov. Zmaji bodo rane celili proti Radomljam, ki jih čaka nova zahtevna preizkušnja.

DELI NA