Pred tekmo: Celje - Kalcer Radomlje

Prva liga Telekom Slovenije, 23. krog

4. marec 2017, ob 15.00: CELJE - KALCER RADOMLJE

Stadion: Arena Petrol, kapaciteta 13.600 sedežev (povprečen obisk: 1.000 gledalcev)

Cena vstopnic:
- 5 evrov
- ženske in otroci do 14. leta brezplačno

 

CELJE:

Prepoved nastopa: Damir Hadžić

Celjani so v zadnji tekmi 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije prikazali dobro predstavo, ki pa vseeno ni bila dovolj, da bi se četa trenerja Igorja Jovićevića z gostovanja na koprski Bonifiki vrnila s polnim plenom. Grofje so po lepi akciji povedli z golom Nina Pungarška, a je zmago ob neizkoriščenih priložnostih odnesel avtogol Elvedina Džinića v drugem polčasu. V drugi pomladanski tekmi se bodo Celjani na domači zelenici pomerili z Radomljami, ki v nadaljevanje prvenstva prav tako niso krenili v skladu z željami, a so v Celju z remijem presenetile že jeseni. Domači strateg Jovićević bo v primerjavi s tekmo v Kopru prisiljen v najmanj eno zamenjavo, saj izkušeni Damir Hadžić po predčasnem zaključku dvoboja z nekdanjim klubom v sobotnem popoldnevu nima pravice nastopa.

Nino Pungaršek, vezist Celja: »Zavedamo se, da smo v vlogi favorita, ampak hkrati je potrebno poudariti, da imajo tudi Radomljani svoja orožja. Igrati moramo kot proti ekipam z vrha lestvice. Biti moramo zbrani, imeti dinamiko v igri in pripravo s treningov prenesti na tekmo. Samo tako lahko doma ostanejo vse tri točke. Pri tem pa bi rad izpostavil, da računamo na svoje navijačice in navijače. Vsaka dodatna energija s tribun nam bo na tekmi prišla še kako prav. Celjanke in Celjani, pridite nas podpreti!«

Kdo je vroč?

Celjskemu prvoligašu se je v zimskem prestopnem roku pridružila sedmerica novih nogometašev, ki so bili javnost svečano predstavljeni na torkovi novinarski konferenci, na kateri je bil predstavljen partner kluba. Ob sedmih novih obrazih pa je trener Jovićević za pomladanske boje očitno dobil še eno »novo« orožje. Rudi Požeg Vancaš se v jesenskem delu sezone ni uspel prebiti v ospredje, saj je v začetni enajsterici pričel vsega štiri ligaška srečanja, v tekmi s Koprom pa je bil med najbolj vidnimi posamezniki na zelenici. Prav Belokranjec je z natančno globinsko podajo v kazenskem prostoru našel strelca Nina Pungarša, podobna naloga pa ga čaka tudi v prihajajočih obračuni, najprej že proti Radomljam.

Ali ste vedeli?

Dvoboj na koprski Bonifiki je bil jubilejen za dva celjska nogometaša. Matic Kotnik je v prvoligaški konkurenci odigral 150. tekmo, Dalibor Volaš, ki je krstne članske korake storil prav v koprskem dresu, pa je v Prvi ligi Telekom Slovenije odigral že 200 srečanj. Ankarančan z osmimi goli tvori skupino nogometašev, ki sledi najboljšima strelcema prvenstva Glavini in Zahoviću. S skupno 79 prvoligaškimi zadetki pa nekdanji član Kopra, Maribora in Nafte, ki je v ponedeljek dopolnil 30 let, počasi že trka na vrata najboljše deseterice, ki jo z osmimi zadetki več na računu zaključuje bivši strateg Primorca Ante Šimundža. Volaš je sicer za Marcosom Tavaresom drugi najučinkovitejši strelec Prve lige Telekom Slovenije, ki v prvenstvu igrajo tudi v aktualni sezoni.

 

KALCER RADOMLJE:

Prepoved nastopa: /

Čeprav so Celjani v Kopru zapravili lepo priložnost za zmago, remi ni bil tako boleč kot poraz tokratnega nasprotnika zasedbe iz knežjega mesta. Radomljani so spomladanske boje odprli z izjemno pomembnim dvobojem dna lestvice, si v prvem polčasu obračuna z Aluminijem pripravili nekaj zrelih situacij, ki pa so ostale neizkoriščene. Gostitelji so bili, kot pravi že stari rek, za neizkoriščeno kaznovani v nadaljevanju, ko je Aluminij na krilih Matica Vrbanca za hrbet vratarja Aljaža Ivačiča pospravil tri zadetke in Domžale zapustil z izjemno pomembno zmago. Radomlje so s porazom zaostanek za vsaj delno rešilnim devetim mestom povečale na 12 točk, zato bodo morali varovanci trenerja Adnana Zildžovića hitro pričeti z zbiranjem točk – do zaključka prvenstva nas loči še 14 krogov.

Adnan Zildžović, trener Radomelj: »Dokler obstajajo teoretične možnosti, se bomo trudili po najboljših močeh, proti vsakemu moštvu bomo iskali pozitiven rezultat. 12 točk zaostanka za Aluminijem je veliko, a na voljo jih je še 42. Zagotovo bomo na vsaki tekmi dali svoj maksimum, upam, da bo to dovolj za obstanek v ligi. Upanja ne bomo izgubili, dokler ne izgubimo teoretičnih možnosti.«

Kdo je vroč?

Tako kot Celjani, so imeli tudi Radomljani v uvodni spomladanski preizkušnji nekaj težav z realizacijo. Le-ta je nogometaše zadnje ekipe Prve lige Telekom Slovenije tepla že jeseni, ko je barko s petimi zadetki vlekel predvsem Marko Nunić. Nekdanji up Olimpije, ki se je v preteklosti v 2. SNL že proslavil kot odličen strelec, je bil tudi v tekmi z Aluminijem najbolj nevaren radomeljski adut, a Ljubljančanu ni uspelo najti recepta za nov zadetek, s katerim bi sicer že skočil na klubske lestvice najboljših prvoligaških strelcev, zdaj si vrh deli z nekdanjim in sedanjim kapetanom Radomelj, Janezom Zavrlom in Igorjem Barukčićem. Bo Nunić s soigralci podaljšal celjski zmagovalni post? Celjski nogometaši zmage niso okusili v zadnjih petih krogih.

Ali ste vedeli?

Radomlje bo v tretji letošnji tekmi s Celjem vodil še tretji strateg. Prav po neodločenem rezultatu v avgustovskem dvoboju se je z radomeljske klopi poslovil dolgoletni trener mlinarjev Dejan Djuranovič, ki se je medtem vrnil v Domžale, kjer je eden od pomočnikov Simona Rožmana. Drugo medsebojno srečanje s Celjem so Radomljani odigrali pod taktirko Janija Žilnika, ki se je po slovesu prav tako vrnil v nekdanjo sredino. Žilnik, ki je bil v preteklosti tako igralec kot trener Celja, je pred tedni prevzel vodenje celjske mladinske šole, s Celjem pa je povezan tudi Robert Pevnik, ki je z radomeljskimi nogometaši opravil celotne priprave, a je Polzeljan, ki je grofe vodil do 12. kroga letošnje sezone, tik pred nadaljevanjem sezone svoje mesto prepustil Adnanu Zildžoviću.

 

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 04.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Volaš odločil v Celju
    Nogometaši Celja so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje z 1:0 (0:0).

DELI NA