Remi v Kidričevem

Aluminij - Krško 1:1 (0:1)

* Športni park Aluminij, gledalcev 350, sodniki: Sagrković (Vrhnika), Šmej (Fokovci), Anželj (Tišina).
* Strelca: 0:1 Dangubić (19.), 1:1 Bizjak (57.).
* Aluminij: Janžekovič, Jakšić, Muminović, Bizjak (od 90. Krajnc), Škoflek, Panadić (od 55. Tahiraj), Vrbanec (od 79. Mesec), Kocić, Turkalj, Mensah, Zeba.
* Krško: Zalokar, Mensah, Šturm, Mujan, Vuklišević, Sadiković, Urbanč (od 63. Dušak), Kramarić (od 75. Gatarić), Dangubić, Krajcer (od 89. Haljeta), Pušaver.
* Rumeni kartoni: Panadić, Škoflek, Jakšić, Muminović; Kramarić, Šturm, Urbanč, Pušaver, Krajcer.
* Rdeči kartoni: /.

Aluminij je imel po zmagi v Radomljah in porazu Krškega v Novi Gorici priložnost, da tekmece prehiti na osmem mestu prvenstvene razpredelnice. A je ni izkoristil, saj so se Krčani še enkrat pokazali kot specialisti za neodločene izide. Zmage pa se jim še naprej izmikajo, zadnjič so tri točke osvojili v 15. krogu, 29. oktobra, ko so bili uspešni v Celju. To je bila njihova edina zmaga v zadnjih 14 prvenstvenih tekmah. Tokrat so bili po prvem polčasu na dobri poti do uspeha, vodili z 1:0, v nadaljevanju pa so domači izenačili, neodločen izid pa povsem ustreza dogodkom na igrišču. Tekma sicer ni navdušila, lepih priložnosti ni bilo veliko ne na eni ne na drugi strani.

Kidričani so bili kljub rahli terenski premoči v prvem delu skoraj nenevarni, medtem ko so gosti stavili na protinapade, kjer je bil opazen predvsem novinec v ekipi Ibrahim Arafat Mensah. Ganski napadalec je v 12. minuti zapravil prvo priložnost, ko po protinapadu ni izkoristil podaje Tončija Mujana, streljal je mimo gola. Zato pa ima Ganec veliko zaslug za vodstvo Krškega, saj je v 19. minuti na desnem robu igrišča, izboril prostor za močno in natančno podajo v sredino, kjer jo je dočakal Filip Dangubić. Ta ni okleval s strelom, po katerem je žoga končala v desnem spodnjem kotu domačega vratarja Luke Janžekoviča.

Domači so v prvih 45 minutah dvakrat zagrozili po kotu, v 43. minuti v gneči niso prišli do strela, v zadnji minuti pa so gosti po strelu Josipa Zebe žogo odbili z golove črte. Pred tem so edino omembo vredno akcijo izvedli še pred golom Krškega, ko je po levi strani prodiral Mateo Panadić, toda streljal visoko čez gol.

Drugi del pa so začeli bolj obetavno, pritisk se jim je obrestoval v 57. minuti, ko je podajo Matic Vrbanca izkoristil Lovro Bizjak in s strelom z glavo izenačil.

Po golu se je igra razživela, toda v glavnem je potekala med obema kazenskima prostoroma. Nekaj priložnost je vseeno bilo, predvsem v dolgem sodniškem podaljšku, ta je bil posledica poškodbe gostujočega igralca Marka Krajcerja, ki so ga odpeljali v bolnišnico. Za odtenek so bili konkretnejši domači, vendar Žiga Škoflek, Francesco Tahiraj in Nemanja Jakšič niso pred zanesljivim vratarjem Krškega Markom Zalokarjem niso našli poti do mreže. Na nasprotni strani je priložnost zamudil Nikola Gatarić.

V naslednjem, 24. krogu bo Krško gostilo Celje, Aluminij pa bo gostoval v Mariboru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 02.03.2017 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Krško
    Kidričane po pomembnem skalpu Radomelj čaka še dvoboj z drugim konkurentom za obstanek v prvoligaški konkurenci. Krčani na novo zmago čakajo že vse od 15. kroga, z morebitnim porazom bi zdrsnili na nehvaležno deveto mesto.

DELI NA